|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytanie do pana doktora
Witam!
Chciałabym poznać opinie pana na temat bolesnego miesiączkowania. Miesiączkuje od 8 lat, od 7 są to bolesne miesiączki w których pojawiają się bóle krzyża, brzucha, ud, wymioty, biegunka, stan podgorączkowy.( miesiączki regularne,cykl 28 dni) W zeszłym roku brałam tabletki antykoncepcyjne które miałam nadzieje złagodzą bóle, tak sie nie stało,po 8 miesiącach odstawiłam ponieważ nie dawało to efektów. Doktorka przepisała mi również luteine dopochwowo jednak i to nie dało żadnych rezultatów. Miałam juz wiele badań, wszystkie wskazują na to że jestem w 100% zdrowa. ( opinia 3 ginekologów) Na miesiączkowanie nie mam już sił, nie pomagają leki przeciwbólowe bez recepty, jedynie ketonal f który jest dla mnie pomocą ( jednak moja wątroba juz to czuje) i ciepły okład, mimo to ból zostaje. Niejedokrotnie lądowałam na izbie z powodu omdleń podczas okresu, Co mogę zrobić by złagodzić objawy? Są jeszcze jakies metody by złagodzić przebieg miesiączki ? Muszę dodać że te bóle znikają w okresie kiedy temperatura jest wysoka ( lato , późna wsiosna) Pozdrawiam i dziękuje.
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Edytowane przez krolewnanacynamonie Czas edycji: 2013-06-25 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie do pana doktora
Czy wykluczono u Pani endometriozę?
Opis Pani dolegliwości wymaga wykluczenia tej jednostki chorobowej. W niektórych wypadkach /diagnostyka/ konieczność wykonania laparoskopii. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie do pana doktora
Tak, endometrioza została wykluczona przez 2 lekarzy. Było to wielkie zaskoczenie ponieważ doktorzy byli pewni że to własnie endometrioza.
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.