|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wykańczają mnie sny!
Wiem, że może wydać się to śmieszne, ale codziennie mam straszne sny...dla innych może by nie były, ale są tak realistyczne, że kiedy się budzę mam obawy, że to prawda. Często śni mi się, że zdradzam swojego faceta czego nigdy w życiu bym nie zrobiła!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: Wykańczają mnie sny!
może po prostu za dużo o tym myślisz, przed zaśnięciem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja przez jakiś rok miałam co noc sny. Różne. Straszne, dziwne, śmieszne itd. zacząłam się więcej ruszać, wprowadziłam witaminy w życie no i ustało. Może Ty też tak spróbuj? I np. spróbuj się zrelaksować w jakiś sposób,chociażby 30min przed snem.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie cierpisz zdrady, traktujesz ją bardzo emocjonalnie, więc Ci się śni. Tyle.
2/52 ![]() Ostatnio przeczytana: G. Orwell - Folwark zwierzęcy "Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Albo myślisz mocno o tym że znów Ci się przyśni. Też cierpię na realistyczne sny, koszmary, a nawet porażenia przysenne ale ostatnio jest lepiej bo jakoś zajęłam głowę innymi rzeczami i wieczorami nie myślę o tym że może coś złego znów się przyśni....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A masz komu o nich opowiedzieć? Też miewam bardzo intensywne, realistyczne sny. Kiedyś mnie dręczyły, ale od dawna, jak mi się coś nieprzyjemnego przyśni, opowiadam to ze szczegółami siostrze lub koleżance
![]() Hmmm... mi się też zdarzyło śnić, że zdradzam chłopaka. Twój chłopak czasem nie jest zazdrośnikiem?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zainteresuj się świadomym śnieniem i technikami kontroli marzeń sennych. Załóż dziennik i zacznij zapisywać sny z jak największą ilością szczegółów. Ograniczenie myśli, koncentracja i relaksacja przed snem czynią cuda. Po kilku tygodniach codziennych ćwiczeń nauczyłam się kontrolować sny, oczywiście nie zawsze się to udaje, ale sny zrobiły się bardziej kolorowe, mniej nerwowe, łatwiej mi panować nad negatywnymi emocjami w śnie. I nie przejmuj się tym, że śni Ci się zdrada. To może być zupełny przypadek, ot zlepek różnych myśli które przewinęły się przez Twoją głowę, zmiksowane i pomieszane. Choć czasem w snach wychodzą nasze faktyczne pragnienia, ale nie zadręczaj się znaczeniem snu, bo to tylko pogorszy sprawę.
Edytowane przez Nightflower Czas edycji: 2013-06-26 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jesz przed snem? Uprawiasz sport? Jak dlugo mieszkasz w jednym miejscu i czy te sny nie pojawily sie krotko po przeprowadzce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a może przed snem warto się trochę odstresować, posłuchać jakieś spokojnej muzyki, wziąć relaksującą kąpiel
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli natomiast sny są bardziej jak koszmary, tzn. nie mają charakteru erotycznego tylko odczuwasz podczas snu strach, stres, gniew, to zastanów się czy nie jest to odpowiedź na twoje emocje w ciągu dnia. Np. złościsz się na chłopaka, ale nic mu nie mówisz, a w nocy ci się śni, że się na nim odgrywasz. W takim wypadku po prostu postaraj się wyrazić swoje uczucia i rozwiązać problem na żywo. Nightflower ma dużo racji, jeśli sny będą cię dalej męczyć to zainteresuj się śnieniem świadomym, żeby bardziej panować na przebiegiem snu. I poczytaj jakieś książki naukowe o śnieniu, a nie żadne senniki ani ezoteryczne. Naukowe książki pozwalają lepiej zrozumieć czym są sny. W wypadku twoich snów nie polecam zapisywania ich ani opowiadania - może to dotrzeć do uszu lub oczu twojego chłopaka i dopiero będzie klops... Raczej sobie sama spróbuj opowiedzieć sen, jeśli już i rozważ go na trzeźwo - na ogół widać jakie są głupie, absurdalne.
Blog o analizie kolorystycznej Edytowane przez Wampierz Czas edycji: 2013-06-26 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Też mam koszmary ostatnio. Śnią mi się albo kataklizmy, albo nienawiść do mnie ze strony rodziny albo to, że ktoś chce mnie zabić. Też są strasznie realistyczne i męczące
![]() Nie wiem, może to jest związane ze stresem, który zapewnia mi teraz sesja? W każdym razie jeśli ktoś by miał pewny sposób na pozbycie się tego, to chętnie posłucham ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kilka razy ostatnio także miałam męczące, uciążliwe sny, ale upatruję winy w upale bo było w nocy również bardzo gorąco. Teraz przeszło więc pewnie przez to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wszystko wynika z podświadomości, staraj się ograniczać jedzenie przed snem, legenda głosi, że idąc spać z pełnym brzuszyskiem jesteśmy bardziej narażeni na koszmary
![]() A tak poza tym coś musi być na rzeczy, że ciągle myślisz o zdradzie, skoro Ty jej nie tolerujesz może boisz się, że Twój facet zrobi skok w bok?- to by tłumaczyło po części Twoje sny ![]() Postaraj się przed snem myśleć o czymś przyjemnym, prawdopodobnym jest, że jak zaśniesz będziesz kontynuować ciąg dalszy marzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Autorko, nie masz jakieś stresującego etapu w swoim życiu? u mnie wszelkie stresy tłumione w dzień odbijają się w nocy podczas koszmarów. mnie osobiście najlepiej pomaga joga lub streching tuż przed snem i jakieś ziołowe herbatki typu melisa na uspokojenie. całą noc śpię potem jak dziecko. a snami o zdradzie się nie przejmuj - nasza podświadomość sama wybiera najgorsze scenariusze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.