![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to jest zdrada czy nie ?
Problem może dziecinny trochę i
Edytowane przez danny1107 Czas edycji: 2013-09-12 o 23:30 Powód: chce usunac watek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to jest zdrada czy nie ?
Cytat:
O dziwo, bardziej zastanawiałabym się nad wybaczeniem w sytuacji - facet przeleciał inną po pijaku, a teraz żałuje (co nie znaczy, że bym wybaczyła, ale zastanowiłabym się), niż gdyby zrobił coś takiego jak Twoja dziewczyna. Bardziej bolałaby mnie ta bliskość i nieerotyczna fizyczność między nimi, niż czysty popęd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Czy to jest zdrada czy nie ?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to zdrada.
Nie potrafiłabym przejść do porządku dziennego z tym że mój facet okazywał czułość innej dziewczynie, głaskał ją i przytulał. Już bym wolała seks po pijaku chyba...
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało tego- miała w tym momencie w dupi.e i ciebie, i twoje uczucia, i wasz związek. Nie jesteś tym jedynym. Mi by to wystarczyło, żeby zakończyć związek.
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
dla mnie to zdrada. co innego gdyby spali grzecznie w jednym namiocie.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jeżeli to byłby mega długi związek, a wiadomo - są wtedy i wzloty i upadki (nie mówię o jakimś zdradzaniu się, ale gorszym okresie, gdzie ludzie coś zaniedbali między sobą i przez to przez chwilę ktoś inny może wydać się lepszy, może pojawić się wątpliwość), to powiedziałabym: wybacz, pogadajcie czego brakuje, dlaczego tak się zachowała, a potem idźcie dalej. Ale tutaj mamy do czynienia z zaledwie kilkumiesięcznym związkiem, który powinien być nadal na etapie "świata poza sobą nie widzimy". W dodatku panna powtarza, że jesteś jej ideałem. I teraz pytanie: rzuca pustymi hasełkami, mydli Ci oczy, czy jest po prostu niedojrzała (lub głupia)?
Dobrze, że się przyznała i że odczuwa wyrzuty sumienia, ale dlaczego byle wyjazd pod namiot sprawił, że tak się zachowała? Niepokojące, bo trochę to wygląda tak, że już jadąc tam gdzieś między wierszami czuła / wiedziała, jak się to skończy - bo przecież w jednym namiocie nie znaleźli się przez przypadek, ale dlatego, że tak to zostało dogadane. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-07-03 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
sissy that walk
|
Pojecie zdrady musisz zdefiniowac sobie sam dla siebie. Dla mnie to bylaby zdrada i to dosc powazna, dla Ciebie nie musi. Dla mnie zdrada jest wtedy, gdy na wiesc o tym nie powiem "no i co z tego?", tylko poczuje sie okropnie. Ty sie tak czujesz, wiec sadze, ze niewinne to w Twoim odczuciu nie bylo.
I tak jak mowi reszta - chyba latwiej przelknac poped niz mizianki podszyte jakims konkretnym uczuciem. Mysle, ze dziewczyna tez sie zlapala na urok kolegi i nie myslala o Tobie w tym momencie, a to naprawde karygodne. Jednak co z tym zrobisz - to juz zalezy tylko od Ciebie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Odp: Czy to jest zdrada czy nie ?
Ciężko by mi było stwierdzić czy w takiej sytuacji uznałabym to za zdradę czy nie. Bo co prawda z kolegami się tak nie przytulam, ale już z przyjaciółmi tak. Jakoś tak mam, że jestem przytulaśna heh
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W tym nieszczęściu można doszukać się też uczciwości - powiedziała Ci o tym.
Ponoć jeżeli chodzi o zdrady, to dla kobiet najgorsze jest przywiązanie emocjonalne a dla mężczyzn kontakt fizyczny. Jak widać po wypowiedziach wyżej, kobiety są bardziej skłonne przebaczyć seks po pijaku niż czułość, a więc coś w tym jest ![]() Autorze, najważniejsze to porozmawiać z dziewczyną, zapytać ją o uczucia/odczucia, tak byś wiedział czy to jedynie przypadek czy coś więcej. Druga sprawa, jeśli ktoś ma w związku wszystko czego potrzebuje to nie idzie do kogoś innego. Wg mnie Twojej dziewczynie najnormalniej w świecie brakuje czułości!
![]() |
#11 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Czy to jest zdrada czy nie ?
Cytat:
Ale masz racje, wiele zależy od ustaleń wewnątrz-związkowych ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zdrada.
O ile, dla mnie, zdradą nie są normalne kumpelskie relacje, obejmujące wyjście na kawę czy piwo, a nawet wspólny obiad, spanie w jednym pokoju/namiocie (kiedy się po prostu korzysta z tego samego schronienia np. na wyjeździe). To czułości, mizianie, trzymanie za rękę, ogólnie taka intymna atmosfera z innym człowiekiem, to już są rzeczy zarezerwowane tylko dla partnera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś sobie nie wyobrazić takiego optymistycznego tekstu w analogicznej sytuacji- to facet przytula się romantycznie z koleżanką. Zaraz by się gromy posypały, a nie 'widocznie za mało przytulałaś swojego misia, więc poszedł się przytulić do innej'. Facetów, którzy sypiają z innymi zdradzając swoje kobiety też nikt nie usprawiedliwia 'brakowało mu seksu w związku/małżeństwie'. A nawet jeśli- to jest raczej długotrwała sytuacja, kilkumiesięczna czy nawet kilkuletnia, ale w długim związku, gdzie brak czułości, fizyczności- o ile wtedy jestem w stanie zrozumieć, że ktoś szuka zrozumienia i czułości poza związkiem, o tyle nie jestem w stanie zrozumieć takich braków w związku zaledwie kilkumiesięcznym. Jak komuś po kilku miesiącach nie wystarczy już partner, to związek jest zwyczajnie do du.py. Ale ja ogólnie jestem sceptycznie nastawiona do związków, gdzie od samego początku jest kiepsko, brak komunikacji, takie problemy i olewanie partnera.
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- To też właśnie. Ale w sytuacji, kiedy już do tego doszło, warto zdać sobie sprawę, że najczęściej jakiś powód był, że ktoś tak postąpił. Może dziewczyna jest młoda i niestabilna emocjonalnie, szuka wrażeń i doświadczeń, a może brak jej czułości w związku? Nie wiemy tego. Nie bronię, lecz próbuję zrozumieć.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Też tak uważam.
Edytowane przez danny1107 Czas edycji: 2013-09-12 o 23:30 Powód: chce usunac watek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Zastanawia mnie to, że ona tak swobodnie Ci o tym mówi. Mówi swobodnie, bo może dla niej to niewiele znaczy? Może traktuje go po przyjacielsku? Bo raczej chyba liczy się z Twoimi uczuciami. No nie wiem, wg mnie samo obejmowanie się to nie jest zdrada, ale jak pisały dziewczyny wyżej - każdy ma swoją definicję zdrady. Jeśli do objęć dorzuciłabym wspólnie spędzoną noc i "mizianie" (btw. co to konkretnie oznacza w tym przypadku?) to osobiście byłabym nieźle wkurzona i prawdopodobnie straciłabym zaufanie do swojej połówki. A co twoja dziewczyna mówi o tej sytuacji?
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nie można jednoznacznie tego określić. Wszystko zależy od Ciebie i od tego, w którym miejscu dla Ciebie zaczyna się zdrada. Jednak łatwo stwierdzić, że Twoja dziewczyna zachowała się źle. Nie powinna dopuścić do takiej sytuacji. Można jedynie pochwalać jej szczerość, bo niewiele osób jest w stanie zaryzykować związek i przyznać się do takich rzeczy. To co postanowisz będzie słuszną decyzją. Jeśli jej wybaczysz, to postaw ultimatum, nigdy więcej czegoś takiego. Przynajmniej ja bym tak zrobiła, ale wiadomo - ludzie są różni.
Trzymam kciuki, żebyś odnalazł się w tej sytuacji ![]()
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zacznij oddzielać słowa od faktów. Ona mówi, mówi, mówi, a zauważ co robi, co zrobiła: dużo się nagadała jaki to nie jesteś super, jak to jej się związek podoba, a co zrobiła? Pojechała na jedną imprezę i od razu jakieś krzywe akcje. Po tym co dopisałeś doradzam kopnięcie w d... (nie wykluczające wybaczenia za jakiś czas) lub delikatniejsza wersja: wzięcie tygodnia, dwóch na przemyślenie sprawy. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-07-03 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Czy to jest zdrada czy nie ?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy to jest zdrada czy nie ?
W sumie ja jestem w podobnej sytuacji...bylam z facetem pol roku...moze nie bylo idealnie ale nie o to chodzi bo zycie to nie bajka...poprostu mnie zostawil bo nie czul sie kochany? brakowalo mu czulosci sexu ale to nie jest do konca moja wina bo facet ma sie starac zeby przekonac dziewczyne do siebie ale jakos nie uleglam chociaz nieraz ledwo bylo ale chcialam zeby sie chociaz troszeczke postaral...dodam tez ze narzekalam ze woli kolegow niz mnie i dlatego uciekl...tez nie wiem co mam o tym wszystkim myslec...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy to jest zdrada czy nie ?
Cytat:
Ale może również nie potrafiłaś mu zaufać i stąd takie podejście? Niepotrzebnie to przeciągaliście. Po prostu intuicja Ci mówiła, że to nie to. Tylko na przyszłość nie patrz na to przez pryzmat "czy mam mu ulec". To ma być związek, wzajemne dawanie sobie siebie, a nie jakaś zabawa w księżniczkę i zdobywcę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez danny1107 Czas edycji: 2013-09-12 o 23:31 Powód: chce usunac watek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Dla mnie to by była zdrada. I zakończyłabym znajomość z kobietką o tak miękkim sercu przy kolegach różnych. Pomyśl czy nie należy Ci się coś lepszego niż takie przeżycia.
Ps. A nie jestem z tych, co łatwiej by seks po pijaku zniosły ![]() Ps2. Nie cierpię słowa "mizianie", choć prof. Bańko jest w sumie na tak ![]() http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=1619 I prof. Bralczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
ReklaMO(D)żerca.
|
dla mnie byłaby to zdrada.
Zaczynacie tworzenie związku, budowanie zaufania, powinniście być wpatrzeni w siebie jak w obrazki. a ona co robi? "kocham Cię misiu, jesteś moim ideałem, ale jak się napiję, to miziam się z OBCYM chłopem, który coś tam do mnie czuje".... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, jakby spali tylko razem w namiocie i tyle, a nie jakieś głaskania, przytulania. Takim zachowaniem pokazała (według mnie), gdzie cię ma i jak traktuje wasz związek.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
I nie nabieraj się na "okoliczności". Tzn. że musieli rozbić wspólny namiot, bo np. miejsca na campingu zabrakło - taką sytuację przy odrobinie poczucia humoru i klasy da się neutralną uczynić. Albo że po pijaku jeden namiot złożyli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Jak Cie tak kocha i jesteś jej ideałem, to czego szuka u innego gościa? Jeżeli teraz potraktujesz to co zrobiła łagodnie,to będzie to powtarzała i przestanie Ci o tym mówić. Musicie pogadać, bo dziewczyna chyba za bardzo lubi kontakty z innymi facetami.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.