Wakacje w styczniu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 21:27   #1
hoax
Przyczajenie

Wakacje w styczniu

Witajcie.
Wiem, że wątek ciepłych wakacji w styczniu był poruszany wielokrotnie. Czytałam wszystko, z tym, że w naszym wypadku wygląda to nieco inaczej, gdyż... chcemy lecieć z UK.
Z ważnych informacji: chcemy lecieć w połowie stycznia, na tydzień, może 10 dni. Chcemy trochę zwiedzać, więc przydałyby się wycieczki fakultatywne, ale koniecznie musimy zaliczyć kąpiel w morzu/oceanie (byle bez rekinów!!). Przeglądałam oferty Egiptu i Teneryfy, ale 24 stopnie jakoś mnie nie satysfakcjonują (chyba, że nic lepszego nie znajdę). Mamy na ten cel (znaczy będziemy mieli) max 1300 funtów (niecałe 6500 zł). Dalsze wycieczki typu Dominikana czy Tajlandia odpadają, bo tyle kosztuje lot dla jednej osoby.
Może podpowiecie mi jak zorganizować samemu taki wypad, może wówczas moglibyśmy polecieć dalej (?). Na pewno interesuje nas all inclusive. Więcej wymagań nie mamy...
Z góry dziękuję za podpowiedzi!
Pozdrawiam
hoax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 22:38   #2
womanontheway
Raczkowanie

Dot.: Wakacje w styczniu

ja latam z irlandii i w dalekie rejony tylko dlatego ze szukam tanich lotów.
oznacz na Fejsie FLY4FREE, albo regularnie odwiedzajcie ich strone, napewno kupicie tani bilet. Wyszukuja naprawde fajne oferty, nieraz bledy linii lotniczych, ale zawsze sie sprawdza

ja lecialam do brazylii za 300 euro.

na styczen (koniec) polecam Teneryfe. Spedzilam caly miesiac tam prawie, tyle ze w lutym
bardzo fajnie.

powodzenia

fitness blog: http://elizasylwia.blogspot.ie/
TRENUJE...WSZYSTKO CO SIE DA
bylo: 82kg, jest 58kg
womanontheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 22:44   #3
cherry_flamme
Zakorzenienie

A nie możecie spytać w biurze podróży? Chyba nikt tutaj nie orientuje się dokładnie w ofercie

Jeżeli ograniczają Was fundusze, to zostaje tylko Europa i bliższa Afryka, a w styczniu będzie tam zima, więc nie masz szans na tropiki. Swoją drogą nie wiem, czemu aż tak zależy Ci na wysokiej temperaturze. Skoro chcesz pozwiedzać, to te dwadzieścia parę stopni będzie optymalne. Nie wyobrażam sobie oglądać np. piramid w pełnym słońcu i 60 stopniach

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 00:26   #4
hoax
Przyczajenie

Teneryfę bardzo bym chciała, ale wówczas ma być tam max 22 stopnie, a boję się, że popada, a wtedy i ze zwiedzania nici. No i do wody bym musiała wejść, choćby symbolicznie. Biura odwiedzamy, i online również, dlatego zastanawiam się nad samodzielnym zaplanowaniem wszystkiego. Słyszałam, że często wychodzi o wiele taniej. Z tym, że właśnie nie wiedziałam jak zacząć.
Dzięki za informację, na pewno sprawdzę.
hoax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 08:08   #5
womanontheway
Raczkowanie

Zawsze taniej, jak jedziesz razem
ja, jak bylam w lutym na Teneryfie bylo bardzo goraco, i naprawde sie spalilam wtedy strasznie.
Nie wiem jak o Egipt.

powodzenia i udanych wakacji!!!

fitness blog: http://elizasylwia.blogspot.ie/
TRENUJE...WSZYSTKO CO SIE DA
bylo: 82kg, jest 58kg
womanontheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 18:52   #6
malczik
Raczkowanie

w styczniu polecam Ci Maroko, loty do Marrakeszu, Fezu, Tangeru czy gdzie ta chcesz są bardzo tanie (Ryanair, easyjet), a styczniu panuja wtedy bardzo przyjemne, 20 plus C, temperatury. Ja byłam w styczniu, w drugiej połowie i było super, to też dobry czas, żeby wyprawić się na pustynię - nie jest wtedy tak gorąco.
malczik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 07:32   #7
DwaKoty
Raczkowanie

Zawsze sprawdzaj oferty "Last Minute" bezposrednio u organizatora. Zapisz sie na liste mailingowa, bedziesz dostawac powiadomienia o nowych cenach jak tylko sie pojawia.
W ten sposob polecielismy na Antigue i Barbude w styczniu wlasnie, za jakies smieszne pieniadze, na tydzien. All inclusive.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 15:34   #8
vinhoverde
Raczkowanie

Od dwóch lat jeżdżę na wakacje w styczniu/lutym. Świetna sprawa, wszystko o połowę tańsze, a do tego nie ma tłumów. Trzeba tylko wybrać ciepłe miejsce, np. poludnie Hiszpanii.
vinhoverde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości