|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
SWPS Warszawa, kulturoznawstwo
Czy są tutaj przyszłe studentki tego kierunku?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SWPS Warszawa, kulturoznawstwo
Myślę, że większość przyszłych studentek tego kierunku już bookuje miejsca w pośredniaku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No patrz jakoś znam wiele osób po tym kierunku które, już pod koniec studiów znalazły pracę i to bardzo fajną
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zależy od specjalizacji, ja akurat znam dziewczynę po mediach i pracuje w showroomie, przy pokazach mody w Polsce i wyjeżdża też do innych krajów na pokazy.
Jak ktoś chce to potrafi. Nie rozumiem takiego osądzania od razu, że ktoś będzie bezrobotny. Właśnie kiedy moja koleżanka była jeszcze na stażu to dużo osób mówiło, że kulturoznawstwo jest jeszcze mało znaną dziedziną i nie jest tak popularne i potrzeba takich ludzi. Ja się cieszę, że się dostałam bo idę na coś co mnie interesuję, a nie patrze na wszystko tylko z myślą o kasie bo później takich "specjalistów" mamy w kraju co to skończyli studia na jakimś kierunku bo po nim jest łatwa kasa i praca. Mój chłopak skończył fizykę techniczną, gdzie teraz właśnie techniczne kierunki są oblegane. To mówił mi jakie tam się rzeczy dzieją. On faktycznie poszedł na to bo go to interesuję i jest w tym bardzo dobry, ale tacy ludzie co liczą na łatwa prace też się tam znaleźli to mówił, że on sobie nie wyobraża jak oni kiedyś będą pracować w swoim zawodzie to masakra. Strach takiego człowieka dopuścić do pracy.
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Rozumiem, że wybrałaś kierunek zgodny z Twoimi zainteresowaniami, tylko nie rozumiem dlaczego wybrałaś szkołę w której płaci się ogromne pieniądze za naukę. Przecież kulturoznawstwo nie jest kierunkiem szczególnie obleganym więc pewnie nie miałabyś problemu, by dostać się na dobrą uczelnię publiczną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Odp: SWPS Warszawa, kulturoznawstwo
Na tej uczelni jest bardzo dobry poziom i wykładowcy. Znam opinie ludzi którzy studiowali na tej uczelni i wszyscy sobie bardzo chwalą. Byli tam też ludzie, którzy przenosili się z publicznych uczelni na ta bo po prostu był lepszy poziom i większe przywiązanie do nauki praktycznej, a nie tylko książkowej teorii.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nikt nic? Taka cisza...
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Daj znac jak Ci się podoba w tej szkole
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Cześć, czy ktoś może się wypowiedzieć jak wyglądają tam studia tzn słyszałam opinię, że w porównaniu do UW więcej jest nauki praktycznej, czy to prawda? I czy jesteście zadowoleni z tego kierunku akurat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hej! Reanimacja tematu! Zastanawiam się również nad wybraniem się na tą uczelnię. Uważa się,że mają bardzo dużą ilość zajęć praktycznych. Może któraś z Was się wypowiedzieć. Chciałabym tam pójść na II stopień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.