|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Sposoby na senność?
Bardzo proszę o poradę na wieczorne zmęczenie. Kompletnie nie umiem sobie z tym radzić.
![]() ![]() Czy jest jakiś sposób na zmęczenie i senność, np. zioło jakieś? Bardzo proszę o jakieś cudowne sposoby. ![]() ![]() Edytowane przez R0mantyczka Czas edycji: 2013-07-25 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na senność?
A nie możesz po prostu iść spać skoro organizm sygnalizuje Ci wyraźnie, że tego potrzebuje?
Może dodatkowa dawka tlenu (spacer czy bieganie) skoro chcesz koniecznie posiedzieć w nocy. Zielona herbata? Ja byłabym wdzięczna za taki stan, mój organizm niczego mi nie sygnalizuje do rana i strasznie trudno o zaśnięcie w takim stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Generalnie jak człowiek czuje, że jest zmęczony to powinien iść spać a nie na chama...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na serio to sama jestem ciekawa sposobów. Tylko ze mną to jest tak że bym mogła cały czas spać. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ty serio pytasz? Skoro japa Ci się drze i oczy zamykają to idź w cholerę spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może autorka musi się uczyć lub pracuje na zmiany..stąd to pytanie. Bo w innym wypadku lepiej nie robić nic wbrew swojemu organizmowi bo i po co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]() Jakbym ja np się nie powstrzymywała już czasem ostatkiem sił to bym w wolnym czasie cały czas spała, a jakoś mi się to nie uśmiecha. Ale już słyszałam że powinnam tarczycę zbadać. ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, skoro tak offtopowo a propo's senności - poza tarczycą (TSH) zbadać morfologię (wykluczyć anemię i niedobory mikroelementów) oraz monitorować ciśnienie i poziom cukru we krwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, biorąc pod uwagę upały i ogólnie "ciężką" aurę oraz godzinę (po 22:00), to naturalne, że jesteś senna. To czas, w którym organizm chce zwyczajnie odpocząć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zaparz sobie mocną herbatę i idź pod prysznic, strumień wody na zmianę letni, zimny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Zielona herbata działa pobudzajaco więc powinna pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Autorka chce mieć pewnie siły na trollowanie z miliona kont na wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
albo woda z cytryną, miętą, odrobiną miodu i lodem
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A o której godzinie wstajesz? Bo jeśli wstajesz o 5-6, albo wcześniej, to o 22-giej organizm po prostu już potrzebuje regeneracji, gorzej jeśli wstajesz o 8-ej lub później, wtedy to naprawdę może być objaw jakichś nieprawidłowości (anemii,cukrzycy itp.). Ja jestem bardziej senna jak mam więcej stresów albo jak jem za dużo słodyczy.
Mam też tak, że po wzięciu prysznica cała senność mi mija, nawet wtedy, gdy chcę zasnąć, więc może na Ciebie tez zadziała, poza tym może mocna herbata,spacer, choćby kwadrans ćwiczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
jak dla mnie to to jest jak najbardziej normalne, ze ci sie chce spac o 22.00. Nie ma tu co "leczyc" :P
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
O której wstajesz? Jeśli wcześnie, to po prostu taki masz organizm. Możesz próbować się ratować kawą, w sytuacjach awaryjnych napojami energetycznymi, ale możliwe, że po prostu jesteś z tych osób, które muszą spać 8 godzin dziennie i tyle. Jeśli natomiast wstajesz późno i np. spałabyś dzień w dzień po 12 godzin i więcej, to idź do lekarza, zrób sobie podstawowe badania krwi, żelazo, hormony tarczycy. Bierzesz na stałe jakieś leki, np. antykoncepcyjne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.