|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Drewniany zawrót głowy...
Hej Dziewczyny
![]() W końcu i ja postanowiłam podzielić się z Wami moją pasją hand-made ![]() Pomysł na takie karteczki-deseczki wyszedł jakoś sam z siebie ![]() Robię je na cienkich deseczkach od 0,5-2 cm o różnych wymiarach ![]() Maluję, rysuję, lakieruję i ozdabiam sama ![]() Do tego odnawiam stare niepotrzebne już rzeczy w ten sam sposób ![]() Tutaj zamieszczę tylko niektóre zdjęcia moich prac ![]() Komentarze bardzo mile widziane ![]() ![]() Pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drewniany zawrót głowy...
Jakie fajne. A koszyczki to już super są.
Jeśli mogę być upierdliwa i szczera do bólu, to radzę popracować troszkę nad kokardkami, które przyczepiasz. Może lepiej dobrać materiał na nie, zrobić je jakieś dwu-stopniowe (mniejsza kokardka połączona /naklejona/ na większą), poćwiczyć ich ładniejsze wiązanie? Np. przy deseczkach dla młodej pary lepiej by pasowały te delikatne, tiulowe (?) kokardki z koszyczków (podkreślą ulotność chwili i podniosłość okazji), a na koszyczkach lepiej takie z normalnej wstążki, bardziej "wyraźnego" materiału, coś w ten deseń. Żeby kontrast był większy. To taka moja mała uwaga i osobiste preferencje ![]() Powodzenia w dalszym tworzeniu ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witaj na forum. Bardzo ciekawe prace. Super pomysł z karteczkami-deseczkami
![]() Czy ja dobrze widzę, że tam jest tarka do ogórków? Koszyczki wyglądają super. Ta https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1374914459 podoba mi się najbardziej ![]() Czekam na więcej prac. Koniecznie wrzuć kolejne zdjęcia.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
mcromance dziękuję za rady co do kokardek-popracuję nad nimi...właśnie moim skromnym zdaniem kokardki z tiulu giną na kartkach ślubnych ;(
anita19800 dokładnie to stara tarka pamiętająca czasy PRL-u ![]() Zdjęcia powrzucam tylko muszę je pozmniejszać ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To może spróbuj te tiulowe robić bardziej okazałe (jak np. tutaj > LINK, LINK 2, LINK 3), albo np. w dwóch kolorach. Wtedy może będą się bardziej odcinać
![]() Fajnie mogłyby wyglądać też kokardki z takiego materiały, jak kwiaciarki kwiaty ozdabiają. Nie wiem jak to się nazywa, ale efekt może być ciekawy, więc spróbować zawsze można ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
mcromance dzięki za linki! na pewno skorzystam...zastanawiam się jeszcze nad przyklejaniem sztucznych kwiatków
![]() A teraz dodaje następne karteczki. Tym razem dla dzieci ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Do koszyczków bardzo pasowałyby kokardki w biało-czerwoną pepitkę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.