|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Paskudna cera nie do oczyszczenia :( poradźcie coś!
Hej dziewczyny,
może mi coś podpowiecie ![]() Bardzo staram się dbać o swoją cerę. Peelingi, maseczki, codzienne oczyszczanie i nawilżanie. Staram się także wybierać odpowiednie kosmetyki, dobre kremy itp. Wszystko książkowo. (?) Makijażu też tony nie nakładam, wybieram jakościowo raczej dobre produkty... (nie mineralne- ale nie wiem czy to ma wpływ ![]() Problem leży w tym, że mojej cery nie da się dokładnie oczyścić albo ja nie umiem tego zrobić. Wszystkie zabiegi regularnie maseczki peelingi i dalej to samo! Złuszczające kremy typu Bandi itp. Jest jakaś lekka poprawa ale.. mam wrażenie, że na całej buzi mam grudki- największe w okolicach skroni, żuchwy, wokół nosa, koloryt jest nierówny, faktura skóry też pozostawia wiele do życzenia, mam przebarwienia i wągry (szczególnie na nosku). Nie mam problemu z trądzikiem, kiedyś go leczyłam ale był delikatny. Nie wiem już za co się łapać. Wszystko na buzi pozapychane, że hej! ![]() ![]() ![]() ![]() Mam 25 lat (gdyby to cokolwiek zmieniało:P). Pomóżcie proszę może coś podpowiedzcie, bo jak widzę siebie rano bez makijażu to aż mi gorzej ![]()
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Paskudna cera nie do oczyszczenia :( poradźcie coś!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
[wizaż usuwa bez żadnego wytłumaczenia negatywne (ale sprawiedliwe) recenzje, więc ja usuwam swoje wpisy na wizażu]
Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-11-21 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może faktycznie wykupię jakiś pakiet tych mikrodermabrazji? Czy powinno się brać jakąś serię w konkretnych odstępach? Poczytam o tym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Także wydaje mi się, że nie pakuję w siebie za dużo? Kiedy odstawiłam np. peeling zapchało się wszystko jeszcze bardziej ![]() Dzięki za rady mam nadzieję, że znajdę w końcu coś na tego zapchańca ![]() Nie przesadzam z cenami kosmetyków- do oczyszczania produkty raczej kupuję w aptece ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2013-08-02 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
[wizaż usuwa bez żadnego wytłumaczenia negatywne (ale sprawiedliwe) recenzje, więc ja usuwam swoje wpisy na wizażu]
Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-11-21 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mi pomogło mydło Aleppo (40-50%) i co drugi dzień stosuję czarne mydło (savon noir) ze szmatką muślinową (nie potrzeba już dodatkowych peelingów). Na noc stosuję hydrolat oczarowy i serum Lemon z Biochemii urody (czasami dodaję kwasu hialuronowego, też z BU). Na dzień,pod makijaż ; jakiś naturalny krem marokański i na to filtr 50+. Co 2-3 dni robię maseczkę z glinki albo spiruliny. Mi pomogło, może u Ciebie też zadziała. Kosmetyki marketowe i apteczne już dawno zostawiłam, nigdy nie dały mi pożądanego efektu. Powodzenia
![]() Edytowane przez MadiMe Czas edycji: 2013-08-02 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja poszukalabym dobrego dermatologa. Nie pierwszego lepszego, ale takiego ktorego faktycznie sie poleca jesli chodzi o sprawy tradzikowe i ktory kompleksowo leczy. W wiekszosci problemow skornych to kwestia dbania o skore, diety i trybu zycia. Moze jesz cos lub robisz co wplywa na powstawanie zaskornikow (nie znam sie wiec tylko gdybam) i dobry specjalista powinien to znalezc.
Popytaj o lekarza i dzialaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szczególnie ta BU mnie zainteresowała i to mydełko ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.