Zakoñczenie zwi±zku po 2 latach.. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-08-08, 13:53   #1
agadga
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Zakoñczenie zwi±zku po 2 latach..

Witam was kochane,
Mam pewien dylemat, i pomy¶la³am, ¿e podzielê siê nim z wami, a mo¿e mi co¶ podpowiecie?
Ja mówi sam temat chodzi o zerwanie.. Mam 19 lat, mój ch³opak 21. Jeste¶my jeszcze gówniarzami, tak wiem.. Ale do sedna..
Jestem osob± która potrzebuje zmian ( nie chodzi tu o partnera) ale uwielbiam poznawaæ ludzi, uwielbiam siê bawiæ uwielbiam przyjació³ki. I na pocz±tku zwi±zku zakochana po uszy w moim ch³opaku nie przeszkadza³o mi ¿e zabrania³ mi wyj¶æ z kole¿ankami które mu siê nie podoba³y bo by³y jego zdaniem "cwane";"lansiary" a te które by³y OK, mog³am z nimi siê spotykaæ do okre¶lonego czasu, i non stop sms i telefonowanie. Wtedy wszsytko by³o OK. Ale po pwnym czasie zorientowa³am siê ,¿e to mi bardzo przeszkadza, ¿ê to mnie strasznie ogranicza. Ja tu nie mówiê o wyj¶ciach z kolegami, tyklo kole¿ankach, czasem spotkaniach na kawce, czasem na domówce u nich czasem gdzie¶ wyj¶æ. Czy ja na prawdê przesadzam? Ostatnio zdarzy³a siê sytuacja która da³a mi duzo do my¶lenia. By³am na 18tce, bez partnera bo zaproszona zosta³am sama. To by³a bardzo bliska mi przyjació³ka wiêc posz³am ale nie na d³ugo. Nie tañczy³am z nikim, jedynie zapozna³am siê. I nastêpnego dnia dosta³am na facebooku zaproszenie od ch³opaka. Zaakceptowa³am, bo pozna³am siê z nim na tej 18. No i zaczê³o siê. Straszna k³ótnia, ¿e na pewno z nim tañczy³am ¿e go k³amiê ¿e co¶ "odwalam". Ja w koñcu zdenerwowa³am siê i powiedzia³am ¿e porozmawiam z nim a¿ siê uspokoi. A on ¿ê jestem zerem, nikim i ¿ê jego traktuje e¿ jak jakies zero ze kim on dla mnie jest noo i d³ugo by wymieniaæ.....
Dodam tylko, ¿e nigdy nie wysz³am poza mocne granice zwi±zku : Nie spotyka³am siê nawet w gronie kolegów, gdy wychodzi³am tylko dziewczyny, nigdy nie tañczy³am z ch³opakami w rzadko ale zdarzaj±cych siê sytuacjach ¿e wysz³am sama, no i td..
Co o tym my¶licie forumowiczki?
Jestem w tym zwi±zku kompletnie nie sob±, nie wiem, czy zerwanie to jednak dobry pomys³, bo bojê siê, ¿e on siê za³amie, ¿e zronbiê mu krzywdê tak nagle p o2 latach odchodz±c..
Próbowa³am z nim rozmawiaæ nie raz ale te rozmwy koñcz± siê k³ótni±...

POMOCY!!
agadga jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-08, 14:03   #2
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 570
Dot.: Zakoñczenie zwi±zku po 2 latach..

Cytat:
Napisane przez agadga Poka¿ wiadomo¶æ
[...]
Jestem w tym zwi±zku kompletnie nie sob±, nie wiem, czy zerwanie to jednak dobry pomys³, bo bojê siê, ¿e on siê za³amie, ¿e zronbiê mu krzywdê tak nagle p o2 latach odchodz±c..

POMOCY!!
To jest zdecydowanie powód do rozstania.

Wiele osób cierpi po rozstaniu. Bardziej martwisz siê zdrowiem psychicznym ch³opaka ni¿ swoim? Jest doros³y, da radê.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-08, 14:06   #3
agadga
Przyczajenie

Tylko, ¿ê on nie jest tyranem, nei jest nie mi³y jest cudowny kochany, ale w takich sytuackach po prostu nie daje wrêcz prawa do g³osu..
Stary 2013-08-08, 14:08   #4
Natalie_92
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Zdecydowanie powinna¶ zakoñczyæ ten zwi±zek. Lepiej teraz, bo z dnia na dzieñ bêdziesz coraz bardziej usprawiedliwiaæ swojego ch³opaka przed sob± sam± i wpêdzisz siê niepotrzebnie w poczucie winy. A po co...
Natalie_92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-08, 14:13   #5
Yasemin66
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 478

Jak dla mnie ,to na kilometr widaæ brak zaufania. Bezpodstawne podejrzenia, zakazy ,to nie jest normalne. Uwa¿am,¿e pomiêdzy dwojgiem kochaj±cych siê ludzi nie powinno byæ takich ograniczeñ,zakazów,cz³owi ek powinien sam wiedzieæ gdzie s± granicê. Je¿eli co¶ w zwi±zku mi siê nie podoba, to staram siê nie krzyczeæ i nie zakazywac , tylko na spokojnie wyt³umaczyæ ,¿e nie podoba mi siê, rani mnie takie czy takie zachowanie.
Dlatego powinna¶ si±¶æ ,poprosiæ go ¿eby ci nie przerywa³ i powiedzieæ wszystko co ci na sercu le¿y. Przecie¿ jeste¶ wobec niego w porz±dku, wiêc nie zas³ugujesz ¿eby ciê tak traktowa³, bezpodstawnie oskar¿a³, w zwi±zku musi istnieæ zaufanie.
Nie zrywa³abym tak od razu,tylko da³a mu czas na poprawê swojego zachowania. Byæ mo¿e po szczerej rozmowie co¶ do niego dotrze, no chyba, ¿e jednak nie..bo nie wyobra¿am sobie ¿yæ z cz³owiekiem,który mnie wiecznie ogranicza, nie ma sensu tkwic w zwi±zku, w którym nie jeste¶ sob±.
Yasemin66 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-08, 14:14   #6
RudaKita07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

bylam w bardzo podobnym zwi±zku, tylko, ¿e prawie rok d³u¿ej i jeszcze bardziej toksycznym. I tak, zerwa³am z nim. Ogranicza³ mnie, ja siê nie czu³am sob±, nic mi nie by³o ju¿ potem wolno i w nic mi nie wierzy³. Zastanó sie czy naprawde warto byæ z kim¶, przy kim nie czujesz siê sob± ? teraz jestem z moim obecnym ponad rok i czuje siê jak ryba w wodzie

I ¿eby nie by³o, druga osoba nie musi byæ od razu tyranem, nie musi nas biæ i gwa³ciæ, aby mieæ powód do zerwania
RudaKita07 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-08, 14:53   #7
dzolls
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 666

Cytat:
Tylko, ¿ê on nie jest tyranem, nei jest nie mi³y jest cudowny kochany, ale w takich sytuackach po prostu nie daje wrêcz prawa do g³osu..
Nie jest, poniewa¿:

Cytat:
Witam was kochane,
Mam pewien dylemat, i pomy¶la³am, ¿e podzielê siê nim z wami, a mo¿e mi co¶ podpowiecie?
Ja mówi sam temat chodzi o zerwanie.. Mam 19 lat, mój ch³opak 21. Jeste¶my jeszcze gówniarzami, tak wiem.. Ale do sedna..
Jestem osob± która potrzebuje zmian ( nie chodzi tu o partnera) ale uwielbiam poznawaæ ludzi, uwielbiam siê bawiæ uwielbiam przyjació³ki. I na pocz±tku zwi±zku zakochana po uszy w moim ch³opaku nie przeszkadza³o mi ¿e zabrania³ mi wyj¶æ z kole¿ankami które mu siê nie podoba³y bo by³y jego zdaniem "cwane";"lansiary" a te które by³y OK, mog³am z nimi siê spotykaæ do okre¶lonego czasu, i non stop sms i telefonowanie. Wtedy wszsytko by³o OK. Ale po pwnym czasie zorientowa³am siê ,¿e to mi bardzo przeszkadza, ¿ê to mnie strasznie ogranicza. Ja tu nie mówiê o wyj¶ciach z kolegami, tyklo kole¿ankach, czasem spotkaniach na kawce, czasem na domówce u nich czasem gdzie¶ wyj¶æ. Czy ja na prawdê przesadzam? Ostatnio zdarzy³a siê sytuacja która da³a mi duzo do my¶lenia. By³am na 18tce, bez partnera bo zaproszona zosta³am sama. To by³a bardzo bliska mi przyjació³ka wiêc posz³am ale nie na d³ugo. Nie tañczy³am z nikim, jedynie zapozna³am siê. I nastêpnego dnia dosta³am na facebooku zaproszenie od ch³opaka. Zaakceptowa³am, bo pozna³am siê z nim na tej 18. No i zaczê³o siê. Straszna k³ótnia, ¿e na pewno z nim tañczy³am ¿e go k³amiê ¿e co¶ "odwalam". Ja w koñcu zdenerwowa³am siê i powiedzia³am ¿e porozmawiam z nim a¿ siê uspokoi. A on ¿ê jestem zerem, nikim i ¿ê jego traktuje e¿ jak jakies zero ze kim on dla mnie jest noo i d³ugo by wymieniaæ.....
Dodam tylko, ¿e nigdy nie wysz³am poza mocne granice zwi±zku : Nie spotyka³am siê nawet w gronie kolegów, gdy wychodzi³am tylko dziewczyny, nigdy nie tañczy³am z ch³opakami w rzadko ale zdarzaj±cych siê sytuacjach ¿e wysz³am sama, no i td..
Co o tym my¶licie forumowiczki?

POMOCY!!
Serio? Ty siê martwisz o niego, a nie o siebie?

Jak dla mnie, to uciekaj, gdzie pieprz ro¶nie, bo od takiego znêcania siê psychicznego ju¿ krok do znêcania fizycznego.

curl it, baby!
dzolls jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-08, 15:05   #8
kamilamint
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Hej Mój równie¿ 2 letni zwi±zek te¿ siê skoñczy³ (i to wczoraj) z tych samych powodów co Twój. Ja jestem osob± energiczn±, lubiê ró¿ne wyjazdy, wypady i mam kilkoro przyjació³ na których mi bardzo zale¿y, mój ch³opak (ju¿ by³y) nie potrafi³ tego zrozumieæ, mówi³, ¿e siê "w³óczê", ¿e jak to wygl±da, bo chodzi³am z przyjacielem siê przej¶æ do pó¼na (nic nas nie ³±czy³o, nigdy nie da³am mu powodów by by³ zazdrosny). Tak samo jak Tobie, nie przeszkadza³o mi to na pocz±tku zwi±zku, bo zajêta ch³opakiem nigdzie nie wychodzi³am, ale po ponad roku zaczê³am i on tego nie wytrzymywa³, mimo, ¿e nic z³ego nie robi³am. Dodam, ¿e by³ zazdrosny, ¿e chodzê- do kina, na imprezy..., a sam nigdy ze mn± nie poszed³, bo mu siê nie chcia³o. Wczoraj zerwa³ i wiesz co? Ul¿y³o mi. Ju¿ wczoraj od razu po zerwaniu spotka³am siê z koleg± z którym siê 2 lata nie widzia³am, bo mi zabrania³. Dzisiaj idê na ognisko, na które nie mog³abym i¶æ, bo by mi nie pozwoli³. A co jest w tym najlepsze? On chce wróciæ, ju¿ po kilku godzinach ¿a³owal zerwania, a dodatkowo by³o mu bardzo przykro, ¿e nawet tego "nie prze¿ywam". I teraz to on chce wróciæ, ale ja ju¿ nie chcê. Fakt, jest mi przykro, ale po rozstaniu siê pozbieram, a teraz mogê robiæ to co lubiê i mogê zaj±æ siê szukaniem kogo¶ kto nie bêdzie mi wszystkiego zabrania³...
kamilamint jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-08, 15:14   #9
mikara
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

ha jak by³am m³oda mialam to samo i powiem Ci tyle uciekaj gdzie pieprz ro¶nie... wyjecha³am na studia pozna³am nastêpnego zapomnialam o pierwszym nie wysz³o z drugim pozna³am nastêpnego i jestem teraz z nim szczê¶liwa. Wtedy mój zwi±zek by³ wrêcz patologiczny nie by³o mowy o kole¿ankach imprezach itp.. a teraz jestem wolna, stawiam twardo swoje zasady i to ja wyznaczam granice. Wbrew pozorom ten zwi±zek du¿o mnie nauczy³ i wiem ¿e to by³a najlepsza decyzja chod¼ bardzo cierpia³am ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni, wiêc GOOD LUCK !
mikara jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-08, 15:19   #10
agadga
Przyczajenie

A co je¶li chodzi o seks.. To by³ mój pierwszy facet je¶li chodzi o to, bojê siê, ¿e nastêpny ju¿ "inaczej" bedzie na mnie patrzy³..
Stary 2013-08-08, 17:20   #11
Delave
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 390

No daj spokój, czy swoj± warto¶æ oceniasz poprzez posiadanie kawa³ka b³ony miêdzy nogami? Nie
I m±dry ch³opak te¿ nie powinien siê na tym skupiaæ.
Stary 2013-08-08, 18:38   #12
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611

Cytat:
A co je¶li chodzi o seks.. To by³ mój pierwszy facet je¶li chodzi o to, bojê siê, ¿e nastêpny ju¿ "inaczej" bedzie na mnie patrzy³..
To wybierz faceta, który nie bêdzie mia³ takich pogl±dów. Nie widzisz, ¿e argument pt. muszê ju¿ byæ z tym, bo straci³am z nim dziewictwo, jest g³upi? Nie stawiaj siê w pozycji rzeczy, lalki, manekina, który siê zu¿ywa wskutek u¿ywania przez kogo¶.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.