Wybór szkoły policealnej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 23:27   #1
Izaczekk
Raczkowanie

Wybór szkoły policealnej

Hej,

od razu na wstępie przyznam, że nie miałam pojęcia gdzie zamieścić wątek, mam marne doświadczenia z wizażem. Do rzeczy...
Chcę się zapisać do szkoły policealnej, konkretniej na technika handlowca lub organizacji reklamy. Ostatecznie na technika farmacji. Moje pytanie brzmi czy ktoś posiada jakiekolwiek doświadczenia ze szkołami: Nova Centrum Edukacyjne, Futura Edukacja, AP Edukacja, Cs wiedza?
Czy rzeczywiście są to szkoły bezpłatne? Jakie macie doświadczenia? A może wiecie gdzie mogę uzyskać taki tytuł w innej szkole, ale bezpłatnie? Dodam, że chodzi o Warszawę. Poza cosinusem. Bo tam można tylko kontynuować.
Siedzę i przeglądam tak oferty kilka ładnych dni i dostałam już "kota". W necie można znaleźć różne opinie i sprzeczne informacje.
Bardzo bym prosiła o pomoc dziewczyny jak najszybciej
Stary 2013-08-08, 23:44   #2
Pantegram
Zakorzenienie

Dot.: Wybór szkoły policealnej

Pozwolę sobie odesłać Cię do mojego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=707676.
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 23:56   #3
Izaczekk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie odesłać Cię do mojego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=707676.
dziękuję pięknie! kompletnie zapomniałam o cku, i właśnie znalazłam. Co o niej myślisz?

I proszę dziewczyny o dalsze wypowiedzi. Bardzo mi zależy

Dodam tylko, że też interesuję mnie szkoła publiczna lub z uprawnieniami publicznymi.

Edytowane przez Izaczekk
Czas edycji: 2013-08-08 o 23:59
Izaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 14:18   #4
Pantegram
Zakorzenienie

W CKU maturę zdawała moja mama, będąc już w średnim wieku.
Gdyby nie korki ode mnie to z matmy i polskiego raczej by sobie nie poradziła, angielskiego, do którego uczyła ją siostra, nie zdała, mimo tych wszystkich kursów przygotowawczych etc. Niezbyt to dobrze świadczy o ich kadrze, ale z drugiej strony mama mówiła, że na te kursy maturalne chodziła sama młoda menelernia, tzn. takie blachary i dresiki po ok. 20 lat co to były zbyt głupie i leniwe, by maturę zdać (bo lepiej inwestować w koks, dziwki i lasery), ale dla zamydlenia oczu rodziców do liceum zaocznie chodzą - może więc nauczycielom było trudno pracować z taką patologią.

Oczekiwałabym, że kursy będą na wyższym poziomie, ponieważ pójdą na nie ludzie, którzy chcą się czegoś nauczyć, poza tym są bardzo restrykcyjne normy co do programu nauczania etc.

Natomiast cholernie wnerwia mnie to, że otrzymałam odpowiedź "brak chętnych" jak chciałam się zapisać na kurs. Wczoraj byłam na imprezie i poznałam 3 chłopaków, którzy również chcieli zapisać się na ten kurs i również odpowiedź "brak chętnych". Noż wa mać! Przecież jak każdemu tak mówią, to jak mają zebrać odpowiednio dużą grupę, poza tym co za idiota u nich nie widzi tego, że kilku=mało chętnych to już nie jest to samo co brak=zero chętnych!

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Izaczekk Pokaż wiadomość
Dodam tylko, że też interesuję mnie szkoła publiczna lub z uprawnieniami publicznymi.
Czyli pewnie chodzi Ci o to, aby była bezpłatna?
Jeśli tak, to technik organizacji reklamy w Warszawie tylko CKU albo PSSiJO, reszta pobiera opłaty, nawet jak ma status szkoły publicznej (nie wiem, z jakiej paki).
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 19:38   #5
Izaczekk
Raczkowanie

tak, wiem bo się przeszłam po kilku szkołach. Dlatego zrezygnowałam całkowicie z tego kierunku.

Dziękuję w każdym razie za pomoc
Stary 2013-09-17, 13:44   #6
Opulka
Raczkowanie

Czemu nie Warszawska Szkoła Reklamy? Moja dobra koleżanka kończyła, bardzo sobie chwali. Myślę, żę WSR ma ciut lepszą renomę niż te wszystkie cosinusy, apedukacje itp.
Opulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 14:21   #7
Karo167
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Izaczekk Pokaż wiadomość
Hej,

od razu na wstępie przyznam, że nie miałam pojęcia gdzie zamieścić wątek, mam marne doświadczenia z wizażem. Do rzeczy...
Chcę się zapisać do szkoły policealnej, konkretniej na technika handlowca lub organizacji reklamy. Ostatecznie na technika farmacji. Moje pytanie brzmi czy ktoś posiada jakiekolwiek doświadczenia ze szkołami: Nova Centrum Edukacyjne, Futura Edukacja, AP Edukacja, Cs wiedza?
Czy rzeczywiście są to szkoły bezpłatne? Jakie macie doświadczenia? A może wiecie gdzie mogę uzyskać taki tytuł w innej szkole, ale bezpłatnie? Dodam, że chodzi o Warszawę. Poza cosinusem. Bo tam można tylko kontynuować.
Siedzę i przeglądam tak oferty kilka ładnych dni i dostałam już "kota". W necie można znaleźć różne opinie i sprzeczne informacje.
Bardzo bym prosiła o pomoc dziewczyny jak najszybciej
Ja chodzę do Nova Centrum Edukacyjne. Szkoła jest w samym centrum Wrocławia. Mają dużo darmowych kierunków, ja wybrałam Technika Administracji a moja koleżanka Technika BHP. Zaczynam teraz trzeci semestr. Polecam
Karo167 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 17:29   #8
karolla1234
Przyczajenie

Smile Dot.: Wybór szkoły policealnej

Hej hej Dziewczyny ))

Jako ubiegłoroczna absolwentka Novej w Warszawie chyba mogę się wypowiedzieć skończyłam kosmetykę, było bardzo fajnie, nauczycielki super, szkoła jak to szkoła nie można narzekać też w porządku. Od nowego roku planuję zapisać się ponownie na coś innego)

Pozdrawiam
karolla1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 15:20   #9
Bea_91
Zadomowienie

Jeżeli to jest marketing szeptany to robicie to żle
Stary 2014-05-27, 11:40   #10
Annnnnna23
Przyczajenie

Co do Novej to zapisałam się na asystentkę stomatologiczną. Z tego co wyczytałam w internecie i dostałam w ulotce jest dużo zajęć praktycznych i mają własne pracownie. W sumie top ok bo jak sie orientowałam to szkoly raczej wynajmuja, wiec jak maja swoja to jak jakies konsultacje dodatkowe czy cos to pewnie nie ma problemu
Annnnnna23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości