|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Brak orgazmu
Witajcie dziewczyny,
mam problem - otóż jestem z chłopakiem już ponad rok a orgazm miałam może dwa lub trzy razy. To na pewno nie jego wina bo biedak się stara i naprawdę poświęca mi dużo czasu a ja nic. W trakcie sexu jest mi przyjemnie i jestem podniecona ale na tym koniec. Nie wiem czy z wiekiem może zmaleć stopień odczuwania przyjemności u kobiety? Mam 27 lat i z wcześniejszymi partnerami było różnie jednak chyba orgazm zdarzał mi się częściej - choć nie starali się tak jak ten obecny. Miesiąc, dwa - nie przejmowałam się aż tak bo myślałam może stres itd ale gdy minął już ponad rok to zaczynam się obawiać czy ze mną jest wszystko w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
made in Wonderland
|
Dot.: Brak orgazmu
A czy orgazm jest najważniejszy? Ty skupiasz się tylko na tym. A seks to mnóstwo istotnych rzeczy oprócz niego - pieszczoty, bliskość, namiętność. Radzę Ci odsunąć myśli o orgazmie, nie myśleć w tych kategoriach tylko po prostu cieszyć się seksem. Myślę, że kiedy przestanie się go tak bardzo wyczekiwać, zjawi się nieproszony
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ale to nie jest tak że ciągle myślę "żeby tym razem był orgazm". Cieszę się z bliskości z partnerem i początkowo nie przywiązywałam uwagi do tego że nie mam orgazmu jednak im dłużej to trwa tym bardziej zastanawiam się co ze mną jest nie tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Oj, ale dziewczynę pocieszyłyście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i nie martw się, że rok już minął. Mi taki orgazm nadszedł po 4 miesiacach z moim obecnym TŻ a z poprzednim partnerem orgazmu podczas stosunku nie miałam nigdy a byłam z nim 2 lata ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hm, prawda.
Ja sie zastanawiam moze nie pojsc do seksuologa? W koncu to sa osoby ktore studiuja latami co i jak, nie ma co sobie odmawiac przyjemnosci. Mozna sie jeszcze czegos nauczyc. Edytowane przez Suzanne Czas edycji: 2013-08-15 o 01:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
byłam z facetem rok, orgazm miałam ..... 0 razy... przykre ale prawdziwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
a przy seksie oralnym dochodzisz?
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie z mojego doświadczenia (choć nie jest ono jakieś ogromne), wynika, że warto jest zastosować w trakcie jednego stosunku kilka pozycji (najlepiej tych ulubionych), wówczas satysfakcja ze stosunku nawet bez orgazmu - gwarantowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem to kwestia jakiegoś takiego poczucia bezpieczeństwa pomieszanego z odpuszczeniem sobie myśli: dlaczego nie dochodzę no i oczywiście podniecenia i nakręcenia przez partnera. Ja np. z pierwszym chłopakiem przez 1,5 roku związku nie miałam orgazmu. Potem któregoś dnia jak za dotykiem magicznej różdżki nagle się te orgazmy pojawiły albo przynajmniej zaczęły się częściej pojawiać (a kiedy się nie pojawiały, to zauważyłam że była to kwestia 'nie poświęcania' mi dostatecznej uwagi, krótka gra wstępna, nasze niedopasowanie), po prawie 3 latach się rozstaliśmy, zaczęłam być z nowym facetem i denerwowałam się, że minie kolejne 1,5 roku zanim się 'dostosuję' i oswoję z nową sytuacją i że znowu będzie problem z przyjemnością ale okazało się inaczej. Z obecnym chłopakiem na palcach jednej ręki mogę policzyć 'razy' kiedy nie miałam orgazmu, a jesteśmy już razem rok. To jest trochę czarna magia, wszystko siedzi w psychice, może masz jakąś blokadę, może nie do końca wiesz, co Ci sprawia przyjemność? Ja np. mam tylko jedną pozycję w której dochodzę, wiem to doskonale, inne sprawiają mi przyjemność ale nie mam orgazmu więc robimy tak, że bawimy się na różne sposoby, ale ten jeden zawsze musi się pojawić, to taka jazda obowiązkowa. Trzeba poznawać swoje ciało i na pewno nie blokować się, że coś jest nie tak, tylko odprężyć się i szukać przyjemności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, orgazm jest tylko jeden, ale różne drogi do niego prowadzą. Ja np. od dwóch lat nie miałam orgazmu jak to się mówi pochwowego. Tym sposobem straciłam już wiarę, że kiedykolwiek go osiągnę. Podobno dobrym ćwiczeniem jest podczas seksu stymulować łechtaczkę i w ten sposób dojść z penisem w sobie. I sumie ja tak robię, ale to też ciężko mi czasem idzie. I też nie chodzi o partnera, dużo poświęca mi uwagi czasem aż jest mi niezręcznie, że czeka aż ja dojdę i trwa to tyle czasu... Ale wciąż czekam na dzień kiedy osiągnę ten pochwowy : )
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Przy sexie oralnym również nie. Co do pozycji to wiele testowaliśmy i jedne sprawiają mi więcej przyjemności inne mniej. Być może faktycznie mam jakąś blokadę wewnętrzną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Może Twój partner poświęca Ci za mało czasu? Niestety czasami jest potrzebny prawdziwy maraton...
![]() ![]() Zastanów się też, czy w czasie seksu Twoje myśli nie odpływają w dziwną stronę, zamiast skupiać się na "tu i teraz" i przez to stygniesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
cóż...kobiecie najłatwiej dojść przy oralnym. może za szybko zaczęliście uprawiać seks? obawiasz się jego reakcji?
znasz w ogóle swoje ciało i wiesz jak sprawić sobie przyjemność?
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się zna swoje ciało, umie się samemu dojść do przyjemności, wtedy łatwiej jest to przełożyć na działania z partnerem i wie się, co trzeba zrobić i gdzie 'nacisnąć' żeby trafić do nieba haha ![]() A jak nie to pozostają dłuuuuuugie poszukiwania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Właśnie sama z tym nie mam problemu. Problem pojawia się wtedy gdy partner chce mi zrobić "przyjemność". I z pewnością powodem nie jest to że poświęca mi mało czasu. Chłopak się stara ale nic z tego nie wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A co na Ciebie działa? Masz orgazm łechtaczkowy czy zaspokajasz się np jakimś gadżetem w stylu wibrator czy palcami?
Jeżeli łechtaczkowy to: pozycja na jeźdźca, pieszczoty przez partnera, seks oralny, pozycja 'na boku' bo wtedy możesz sama lub partner Cię dotykać itd A jeżeli pochwowy no to trzeba szukać idealnej pozycji. A jak z nastrojem? Może za często to robicie i nie zdążysz się pożądnie 'napalić' na swojego faceta? Może brakuje podniecającego klimatu itd? Może paradoksalnie zniechęca Cię to że on się tak stara i dupa zbita i tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Stymuluj się psychicznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiadomo, znajomość tego, co nas kręci też ma duży wpływ. Dlatego kobiety z wiekiem na ogół czerpią z seksu coraz więcej, bardziej się otwierają i wiedzą czego chcą ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.