|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co na łuszczącą się skórę twarzy?
Od jakiegoś czasu jak używam maści na wypryski strasznie skóra mi się łuszczy. Wiem, że powinnam je odstawić jednak muszę poczekać na kolejną wizytę u dermatologa, a wypryski wciąż mi się pojawiają. Tak więc codziennie jeszcze się nimi smaruje. Jak nałożę podkład na mojej twarzy jest jeden wielki koszmar. Używam takiej bardzo dobrej maseczki z oriflame jednak na codzienne używanie to za duży wydatek. Znacie może jakieś kremy, które dobrze nawilżą? I tak jeszcze na marginesie moja skóra z reguły jest tłusta i bardzo się świecę ale schodzące skórki nadal zostają tak więc krem nawilżająco-matujący nic mi nie daje.
Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Co na łuszczącą się skórę twarzy?
Polecam pianke D-Pantonel z apteki. nawilza skore i sie nie luszczy. moze byc taki efekt tlustej skory ale przynajmniej ci tak jakby sklei te luszczaca sie sucha skore ze wszystko bedzie zwarte.
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- pomozecie w konkursie garniera na wizazu? potrzebuje glosow zaglosujcie z gory dziekuje |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
[wizaż usuwa bez żadnego wytłumaczenia negatywne (ale sprawiedliwe) recenzje, więc ja usuwam swoje wpisy na wizażu]
Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-11-21 o 19:32 |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
odstaw chociaż na jedną noc ten krem przeciwtrądzikowy aby skóra się zgerenerowała bo tak to nie wyleczysz ta łatwo suchej skóry. zrób peeling a potem nałoż dobrą maseczke nawilżającą, odżywczą i przytrzymaj trochę dłużej niż jest to podane na opakowaniu. a na noc krem nawilżający/odżywczy na noc. a wiesz czemu wypryski wciąż ci się pojawiają? bo zamiast ją dobrze nawilżyć to maltretujesz ją tym krem antybakteryjnym i ona się przed nim broni wydzielając dużą ilość łoju i wtedy wychodzą nowe krosty.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.