|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() zapach skutecznie odstraszający koty
Hej wszystkim!
![]()
"Udało się" ![]() Edytowane przez sekretnik Czas edycji: 2013-08-18 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zapach skutecznie odstraszający koty
Koty nienawidzą lawendy :P Olejek lawendowy testowałam na mojej Tosi- ucieka gdzie pieprz rośnie z prędkością światła, byle daleko od lawendy :P Ten olejek kupisz w Rossmanie za jakieś 6 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Póki co panel skutecznie odgradza przejście do sąsiadów. Niebezpieczne? Z pewnością jeśli kot jest nieułożony lub nie ma poczucia wysokości.... tutaj raczej chodzi o niezbyt miłych sąsiadów i uniknięcia lekkich konfliktów....
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ktoś tu jak zwykle szuka zaczepki... nie mam humoru na "dydaktyczne dyskusje" kończę wątek ![]()
![]() |
#7 |
KOTerator
|
Myślałam, że to żart. Nie da się ułożyć kota, żeby nie spadł z czwartego piętra kiedy będzie polował na muchę. Kot może i spada na cztery łapy, ale może sobie je połamać, o ile się nie zabije. Nie masz wyobraźni czy o co chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam pięć lat i nic się nie dzieje, balkon jest zabezpieczony lecz nie od strony sąsiadów, tam ściana jest łączona. Nie da się ułożyć kota? Koty są bardzo pojęte a zwłaszcza Maine Coon'y. Każdego zwierzaka da się ułożyć. Widocznie nie potrafisz nauczyć prostych komend swojego dachowca... po raz kolejny powtarzam, chodzi o nie odwiedzanie sąsiadów, nie mam problemu z wchodzeniem na balustradę. Z zabawą z muchą może mieć problem młody kotek, a nie stateczny kastrat.... PS. Znam osobiście przemiłą właścicielkę Angory z 7 piętra z totalnie nie zabezpieczonymi oknami i co???
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mieszkam w bloku, ale mam wysoko balkon, miałam kiedyś ciążarną kocicę która właśnie na balkonie uwielbiała wygrzewać się w słońcu, na barierki się nigdy nie wspinała, po wykoceniu też wróciła na balkon, sama beż żadnej zachęty, to jej ulubione miejsce było. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2013-08-23 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przykro mi to czytać, ale wasza postawa jest zwyczajnie nieodpowiedzialna i głupia ![]() Spytajcie swoich weterynarzy ile połamanych kotów leczył... A ile uspił... Polecam poczytać np. to: http://www.koty.pl/porady/art87,zabe...-balkonow.html Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2013-08-30 o 14:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idź do szpitala i zapytaj się lekarza ilu osobom założył gips, a ile leczył po wypadkach samochodowych... Nie mam swojego...hmm... weterynarza.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że nie interesuje Cię to, ze Twojemu kotu może się cos stać a do weterynarza też z nim nie chodzisz w ogóle? Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2013-08-30 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Skupmy się na Twojej sytuacji. U Ciebie problem jest inny, czyli sąsiedzi, którzy jak podejrzewam mogą zrobić krzywdę kotu i narobić Tobie problemów. Współczuję, to przykra i irytująca sprawa. Niestety preparat odstraszający nie pomoże, bo szybko wywietrzeje, podda się warunkom atmosferycznym. Możesz postawić wiadro z domestosem, a kot przemknie obok. Możesz pomalować balustradę tanią, śmierdzącą farbą i zdziwić się, że kot zmienił umaszczenie na zielone. Moim zdaniem jedynym skutecznym środkiem będzie zablokowanie czymś tego przejścia metodą zrób-to-sam. Jak będziesz wypuszczać kota na balkon tylko pod swoim nadzorem, możesz nie zdążyć go złapać, a przecież nie będziesz się za nim przeciskać do tych ludzi. Nie widzę innego wyjścia. Cytat:
Cytat:
http://rudomi.pl/index.php/2013/07/spacerowiczka/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=tiramisu_;42542624]Akurat Monika też ma rasowego kota. Myślisz, że przycwaniaczysz mówiąc, że masz Maine Coona?
Ale może mu się zdarzyć, że się poślizgnie lub w ferworze zabawy spadnie. Przykro mi to czytać, ale wasza postawa jest zwyczajnie nieodpowiedzialna i głupia ![]() Spytajcie swoich weterynarzy ile połamanych kotów leczył... A ile uspił... To znaczy, że idąc po ulicy potknąłem się złamiąc, winę ponoszę, nikt mi nie kazał a poszedłem. Podjąłem podjąłem głupią i nie odpowiedzialną decyzje chodzenia po ulicy. , w drenianym kościele spadnie mi cegła na głowę to wina moja że do kościoła wszedłem ----- Czy ktoś myśli pisząc takie odpowiedzi lub rady---- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nie depcze krokusów
|
Tak, obowiązek zabezpieczenia balkonów i okien podejmują ludzie myślący i odpowiedzialni.
Kojarzysz ojca, który w lecie wszedł z dwojgiem małych dzieci do wzburzonego Bałtyku?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Polecam Benek Akyszek. Koty się w końcu przyzwyczają do zapachu, wtedy psikanie trzeba powtórzyć, ale ogólnie nie jest źle.
Testowane na 3 sztukach futra : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
olejek eteryczny mandarynka, pomarańcz. Koty nie znoszą tego zapachu. Moje jeszcze nie znoszą zapachu bananów. A jak w rui sikały mi na łóżku wypsikałam na nie pół butelki zalegających mi perfum Cerrutti 1881 (wersja damska, klasyczna). Cuchnie cytrusami i podziałało jak magia.
A zapach lawendy akurat sporo kotów lubi. Moje lubią.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
potwierdzam sztuczkę z olejkiem lawendowym - kotki uciekają od tego zapachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.