Farbowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 16:49   #1
dominiczka0713
Przyczajenie

Angry

farbowanie

Cześć !
Mam taki problem, tak pod koniec czerwca 2012 zrobiłam sobie szamponem do 24 zmyć Palette mahoń, albo inna czerwień, nie pamietam dokładnie...kolor oczywiście nie zszedł, chcialam czekac az mi odrosną ale mnie irytują strasznie, robiłam więc kolory do 4-8 zmyc z joanny, mało co chwytały i nie nieszczyły włosów wcale. Moja geeeeenialna fryzjerka zafarbiła mnie ostatnio mieszanką kilku farb i znowu - nie chwiciło, tylko te odrosty. Jakiś miesiąc temu to było. Teraz sama już nie wiem co robić albo henną na naturalny albo wrócę do jakiegoś rudego. Stąd pytanie, jaka farba lepsza, joanna naturia czy garnier color sensation ? włosy mam w całkiem dobrej kondycji, nie prostuję ich itp. tylko to farbowanie... :/
Bardzo proszę o pomoc !
dominiczka0713 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 16:19   #2
SceneQueene
Zakorzenienie

Dot.: farbowanie

Skoro masz pomieszanych tyle kolorów- może je po prostu zdekoloryzuj, zamiast się męczyć mieszaniem?

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 16:29   #3
martaakow
Zakorzenienie

Joanną nigdy nie farbowałam, ale Garnier Color Sensation zmył mi się prawie zupełnie już po 2 tygodniach, a wyblakł po kilku dniach. A nie mam raczej problemu z trwałością koloru na moich włosach.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 12:33   #4
diablo69
Raczkowanie

Farbowanie

Siemka. Mam pytanko, jestem blondynem, mam jasną karnację. Co sądzicie o zafarbowaniu włosów na kolor czarny? Czy da się wgl przefarbować z blondu na czarny? Co do karnacji, mogę skoczyć do solarium. Nie jestem pedałem, staram się o siebie dbać. Co ile musiałbym je farbować, żeby nie przeszkadzały odrosty?
diablo69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 13:02   #5
krolowa_kosmosu
Raczkowanie

Dot.: Farbowanie

Da się zafarbować. Tylko po pewnym czasie farba ci wypłowieje, wypłuka się i możesz skończyć z zielonymi włosami. Zakładam, że skoro chcesz farbować włosy to masz je przynajmniej kilkucentymetrowe. Pamiętaj, że powrót do naturalnego koloru będzie trudny przy takim kontraście ( blond - czerń ) będziesz prawdopodobnie musiał obciąć na zero, albo jakieś ściąganie farby, rozjaśnianie a to niszczy włosy.
Co do odrostów - to indywidualna sprawa, zależy jak szybko ci rosną włosy. Chociaż w przypadku takiej zmiany będzie je bardziej widać.
Zastanów się, czy na pewno chcesz aż czerń? Nie wiem w jakim odcieniu masz blond włosy, czy to plantyna, czy może jakiś ciemniejszy odcień. Na początek radzę rozważyć przyciemniane koloru, zamiast czarnego wybierz kawowy brąz lub inną ciemną farbę. Pomyśl co będzie, jeżeli w czarnych włosach poczujesz się źle - jakiekolwiek rozjaśnienie będzie baaardzo trudne.
Jasna karnacja + ciemne włosy mogą sprawić, że będziesz wyglądał trupio. Solarium odradzam, zniszczysz sobie tylko skórę. Z ciekawości - czemu tak bardzo chcesz zmienić kolor włosów? Blondyni mają tyle zwolenniczek
krolowa_kosmosu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 13:02   #6
SceneQueene
Zakorzenienie

Po piewsze to pedały są w rowerze.
Po drugie, da się, ale nie od razu. Przeskok o 8 tonów to nie jest dobry pomysł. Najpierw musiałbyś dojść do w miarę średniego brązu, potem do czarnego.
Po trzecie, przy takim typie kolorystycznym czerń nie będzie Ci pasować. Nie polecam. Poza tym, jeśli będziesz żałować (a podejrzewam, że tak) cięzko będzie Ci wrócić do naturalnego koloru, pozbyć się czerni to katorga.
Po czwarte, jak miałam czarne włosy farbowałam je średnio co miesiąc, bo denerwowały mnie odrosty. A naturalnie mam ciemny brąz. Btw, wszystko zależy od tego, jak szybko włosy rosną.
Reasumując, odradzam, ale zrobisz jak zechcesz.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2013-08-20, 13:17   #7
diablo69
Raczkowanie

Chcę przefarbować, bo bardziej podobają mi się czarne. Łatwiej i szybciej zrobić fryzurę. To mogę spróbować przyciemnić, jak będą brzydkie to obetnę na zero, żaden problem. ;D Tak jakoś mnie naszło na zmianę koloru włosów i soczewki z jakimś fajnym wzorem, albo kolorem. ;D Czyli co miesiąc mógłbym je farbować, to też nie problem. Nie wiem jak mogę określić swój blond. Nie znam się aż tak dobrze. Jestem na etapie 4 kolorów, rozróżniam blond, brunet, rudy i te takie brązowe. :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 17:13   #8
SceneQueene
Zakorzenienie

Te brązowe to szatyn, haha .
Wobec tego zaopatrz się najpierw we farbę, np. taką do 24 myć w kolorze brązu, nie jakiegoś bardzo ciemnego (czekoladowego) tylko takiego na 5 poziomie. Cyfra 5 przed kropką na pudełku farby- tak w nawiasie . Jak się sobie w ciemniejszych spodobasz- po tygodniu/dwóch, porządnym wypłukaniu się farby, bo od razu jednej na drugą nie nałożysz- możesz zrobić sobie czerń. Tylko, żebyś potem nie żałował tak wielkiego przeskoku.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2013-08-20, 22:23   #9
diablo69
Raczkowanie

No, tak myślałem, że szatyn, ale nie chciałem się pomylić. :P Dzięki za objaśnienie z tą cyferką. I jeszcze o to solarium was zapytam. Chodzicie? Jeśli tak to na ile itd? Nie chcę wyglądać jak jakieś takie śmieszne chłopaki z wiocha.pl, typowe solarki, chcę tylko wyglądać tak jakbym miał ciemniejszą karnację. Wgl nie wiem czy mogę się opalać, bo mam troszkę trądzik, ale to zapytam lekarza, więc tak jak wcześniej, jeśli chodzicie to podpowiedzcie mi na ile itd? Pozdro
Stary 2013-08-20, 23:22   #10
LilyAllen
Zadomowienie

Hmm... chciałbyś zupełnie zmienić swój typ urody? Obawiam się, że kobietom nie będzie się to podobać...
Pomyśl, czy na pewno dałbyś radę uzyskać w miarę "naturalny" efekt? Kolor brwi, rzęs, nawet włosów na... choćby na rękach - nie będzie się za bardzo różnił?
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 23:35   #11
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez diablo69 Pokaż wiadomość
No, tak myślałem, że szatyn, ale nie chciałem się pomylić. :P Dzięki za objaśnienie z tą cyferką. I jeszcze o to solarium was zapytam. Chodzicie? Jeśli tak to na ile itd? Nie chcę wyglądać jak jakieś takie śmieszne chłopaki z wiocha.pl, typowe solarki, chcę tylko wyglądać tak jakbym miał ciemniejszą karnację. Wgl nie wiem czy mogę się opalać, bo mam troszkę trądzik, ale to zapytam lekarza, więc tak jak wcześniej, jeśli chodzicie to podpowiedzcie mi na ile itd? Pozdro
jesli masz bardzo jasna karnacje to najparwdopodobniej opalisz sie na czerwonawy kolor/nie opalisz sie za wiele wic szkoda zachodu zwlaszcza,ze solarium jest niezdrowe i ...tandetne, malo kto ma po nim ladna opalenizne, w wiekszosci jest jakas taka..pomaranczowa:confus ed:

mysle tez,ze jesli jestes blondynem to czarne wlosy nie beda Ci pasowac bo to jednak duzy przeskok kolorystyczny ale z tym bywa roznie-a brwi masz chociaz ciemne? sprobouj na poczatek wlasnie jakis ciemnych brazow i tzrymaj sie z dala od granatowych czerni

heh, swoja droga mi sie nie podoba jak faceci sie farbuja itp -to jakos czesto tworzy nieco zalosne wrazenie(przynajmniej blond farby, czarnych w sumie nie zauwazylam)
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 12:27   #12
SceneQueene
Zakorzenienie

Mój przyjaciel farbował się na czarno (ale z brązu naturalnego) i było mu w tej czerni kapitalnie. Ale on nie miał blondu tylko brąz. No i dość ciemne rysy, zarost. Poza tym... to musi też do charakteru pasować .

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Jak chodziłam to ze trzy razy w tygodniu- pierwsza wizyta pięć minut, potem siedem i dziesięć. Ale jeśli masz jasną karnację to odradzam, bardzo odradzam...

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2013-08-26, 10:59   #13
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Hejka
Tez radzę pierw pofarbować jakimś ciemnym brązem, taki który się dość szybko spłucze, żebyś nie żałował i nie musiał rozjaśniać albo dekoloryzować .. z blondu na czerń wejść da się ale potem wrócić do blondu "ot tak" to nie takie hop siup!.. Niestety.. co do karnacji ja tez jestem białoskóra blada jak ściana prawie i chodziła na solarkę 2 razy w tyg.. na początek po 5 minutek a pozniej po 7-10 minut. spokojnie nic na raz.. do tego dobry balsam do solarium żebyś się na brązowo a nie na czerwono opalił.. ja już po 2 miesiącach byłam fajnie opalona..

PS: "PedAŁ" to brzydkie słowo, uprzejmiej mówić- "kochający inaczej" lub Homosexualista..

POzdrawiam
Stary 2013-08-26, 22:32   #14
diablo69
Raczkowanie

Dobra. A macie jakąś stronkę z odcienami blondu? I brązu? Bo jakoś słabo z tym szukaniem u mnie. :P Wydaje mi się, że mam ciemny blond, ale może udałoby mi się to konkretniej określić. Postarałbym się go jeszcze przyciemnić. I zadam drugie pytanie tutaj od razu, nie dotyczy co prawda włosów, ale żeby nie robić spamów.. Mogłybyście mi polecić jakieś soczewki zmieniające kolor oczu? Tzn chodzi mi o sam kolor, bo jest taki wybór, że nie wiem które wybrać, zastanawiałem się nad kolorem twilight (google images -> soczewki twilight), jak ktoś oglądał zmierzch to takie jak miał Cullen, lub fioletowe..
Stary 2013-08-27, 13:07   #15
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Dobra. A macie jakąś stronkę z odcienami blondu? I brązu? Bo jakoś słabo z tym szukaniem u mnie. :P Wydaje mi się, że mam ciemny blond, ale może udałoby mi się to konkretniej określić. Postarałbym się go jeszcze przyciemnić. I zadam drugie pytanie tutaj od razu, nie dotyczy co prawda włosów, ale żeby nie robić spamów.. Mogłybyście mi polecić jakieś soczewki zmieniające kolor oczu? Tzn chodzi mi o sam kolor, bo jest taki wybór, że nie wiem które wybrać, zastanawiałem się nad kolorem twilight (google images -> soczewki twilight), jak ktoś oglądał zmierzch to takie jak miał Cullen, lub fioletowe..
z soczewkami to lepiej sie do okulisty wybierz-on powinien Ci zbadac oczy i dopasowac parametry(np grubosc i uwodnienie)
A co do koloru to zalezy od wyjsciowego-np na niebieskich oczach wyjdzie Ci praktycznie wszystko ale jak masz zielone/szare to jasnofioletowych moze nie byc widac,
no i jak mam byc szczera to facet z fioletowymi soczewkami to jakos tak ''pedalsko'' mis ie kojarzy + do ciemnych wlosow najlepsze bylyby piwne
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 16:23   #16
SceneQueene
Zakorzenienie

chcesz mieć fioletowe oczy? cóż, są różne soczewki, ale to już na pewno nie będzie wyglądać naturalnie. pokaż fotkę swoich włosów to Ci powiemy co za odcień masz

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2013-08-27, 17:05   #17
diablo69
Raczkowanie

Nie wiem, tak myślę.. jest taki wybór, że nie mam pomysłu, a chcę, żeby się wyróżniały z tłumu. ;D

W tym momencie nie mam telefonu, jak dostanę to wrzucę fotkę. Tylko to też od światła zależy.. W domu w łazience przy świetle mam ciemniejsze.
Stary 2013-08-27, 18:00   #18
SceneQueene
Zakorzenienie

Najlepsze byłoby takie zdjęcie w świetle dziennym, takim jak jest na dworze.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2013-08-28, 09:35   #19
diablo69
Raczkowanie

Idę dzis do fryzjera i zapytam co to za kolor Wieczorem wrzucę też fotkę.
Stary 2013-08-28, 12:21   #20
martynkaaa23
Przyczajenie

Smile farbowanie

Cześć dziewczyny
Jakieś dwa tygodnie temu pofarbowałam włosy farbą do 24 myć palette w kolorze machoń. Dużo już się zmyło ale zaraz rozpoczęcie roku , a w szkole mnie za to zjedzą , zresztą sama pragnę wrócić już do swojego naturalnego kolorku. Mój prawdziwy kolor to jasny brąz.
Pomyślałam aby pofarbować włosy w kolorze podobnym do swojego .
Czy to dobry pomysł? Nie wyjdą mi jakieś fioletowe?
Jeżeli macie jakieś inne pomysły to także dajcie znać
martynkaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 13:47   #21
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Polecam przede wszystkim przejrzenie kilku pierwszych stron podforum fryzjerskiego, podobnych tematów było mnóstwo
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 16:53   #22
SceneQueene
Zakorzenienie

No, wrzuć

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2014-01-28, 08:35   #23
YASMIN22
Raczkowanie

Farbowanie

Mam takie pytanko kupiłam sobie ostatnio olejek PHARMACY i wczoraj przed snem nałożyłam go a dziś chciałam farbować włosy i teraz nie wiem czy jest sens bo nie wiem czy farba wezmie takie tustawe włosy po olejku farbować czy nie
YASMIN22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 09:41   #24
mcromance
Zakorzenienie

Lepiej nie ryzykować, bo farba złapać może, ale np. nierówno - wyszłyby ci ciapki, paski, plamy czy inne cuda lub kolor wyszedłby inaczej niż oczekujesz.
Najlepiej umyj włosy i odczekaj aż się same przetłuszczą przed farbowaniem.

Nie udzielam żadnych porad przez PW, proszę nie pisać.
mcromance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 13:39   #25
SceneQueene
Zakorzenienie

niektórzy nawet farbują włosy po nałożeniu oleju- na olej. podobno kolor lepszy i zero przesuszenia. możesz śmiało farbować

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2014-02-01, 21:58   #26
czekoladka3
Zakorzenienie

Raz farbowałam na olej ( Alterra migdały i papaja). Kolor wyszedł taki jak zawsze
Jedynie nie ryzykowałabym farbowania na olejek który ma jakieś ziołowe ekstrakty w składzie.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości