|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Płukanka do włosów z łupin cebuli
Hej
![]() ![]() 1) jak długo efekt po tej płukance się utrzymuje? 2) jak mocna ona jest (jak intensywny kolor po niej powstaje)? 3) jak działa na włosy: czy ich nie przesusza? Itp. 4) I miło by było jakby ktoś napisał jak ją przyrządza i używa, bo widziałam parę sposobów ![]() Z góry dziękuje za każdą odpowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Płukanka do włosów z łupin cebuli
Cytat:
1.Płukanka jak każda inna, efekt nie trzyma się za długo, ale jest rewelacyjny ![]() 2. Z kolorem trzeba ostrożnie. Któregoś razu płukałam nią włosy, a że światło w łazience mam marne to wychodząc nawet nie zauważyłam jak mocno odbiła się na moim czole. Miałam lekko żółtawe czoło. 3. Ja z przesuszeniem się nie spotkałam, możesz do wywaru dodać łyżkę-dwie octu jabłkowego, włosy będą miękkie ![]() 4. Tyle łupin ile masz gotujesz w garnku, ja dodaję ok 1l wody, bo często mam bardzo dużo łupin. Gotuję przez 15-20 minut. Gdy ostygnie polewam tym włosy. Czytałam, że można to spłukać chłodną wodą, jednak ja nie praktykuję. Ogólnie bardzo polecam! ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Też ją kiedyś robiłam, ale efekt był na mojej rudości niestety znikomy. Nie powracałam do tego więcej, więc być może za szybko się zniechęciłam.
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Żeby nie zakładać nowego wątku podbijam ten i odświeżam. Kto próbował płukanki z łupin cebuli na włosach takich jak na załączonym obrazku? To ja, kolor jest mój- naturalny, obecnie niefarbowany. Zastanawiam się czy taka płukanka sprawi, że włosy będą brudno brązowe czy racze uzyskam efekt miedziano-rudych refleksów o których nie ukrywam właśnie marzę ![]() Wszelkie farby chemiczne dają efekt sztucznego rudego a mi się się marzy tak żeby lekko rude były i niby naturalnie. Co myślicie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.