Dermena Men, stosował ktoś? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 18:42   #1
glaca
Przyczajenie

Dermena Men - czy to działa?

Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś używał/używa lotionu Dermena Men na męskie wypadanie włosów? W opisie produktu czytam, że jest on przeznaczony na androgenowe wypadanie włosów - niweluje skutki działania DHT. W składzie nie widzę jednak niczego takiego (przynajmniej wg mojej wiedzy), co faktycznie mogłoby przeciwdziałać wypadaniu włosów tego rodzaju np. popularnego finasterydu.
Czy ktoś używał tego produktu? Jakie opinie/oceny? Czy on działa? Warto stosować?
glaca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:17   #2
takon
Przyczajenie

Dot.: Dermena Men - czy to działa?

podbijam, tez jestem ciekaw
takon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 12:44   #3
WhiteSmile
Raczkowanie

Dermena Men, stosował ktoś?

Witam.
Mam typowe łysienie androgenowe przy PCOS i spory hirsutyzm. Moje włosy lecą dosłownie garściami z głowy, są wszędzie. Byłam na konsultacji dermatologicznej i nawet konsultant krajowy ds dermatologii powiedział że nic się nie da zrobić, bo wszystko nasili mi hirsutyzm i najlepiej jakbym się ogoliła na łyso i kupiła peruke No dobra, w wieku 50 lat to okej, ale nie w wieku 17 !! I tu moje pytanie, otrzymałam wcierkę i szampon który nie istnieje i nigdy nie istniał , w żadnej aptece nie mogą się rozczytać co to jest Bo chodzi o to, że preparaty typu LOXON/Piloxidil wsiąkają w krwiobieg i odżywiają wszystkie włoski, czyli te co mam na szyi i buzi również.

I tu moje pytanie. Mogę stosować Dermene Men, dla mężczyzn z androgenowym wypadaniem włosów? Dermatolog powiedział, że mam robić co chce
WhiteSmile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 18:33   #4
Rawia
Przyczajenie

Dot.: Dermena Men, stosował ktoś?

Rozeznaj się w temacie palmy sabałowej Ostatnio lekarz wspomniał o niej przy przepisywaniu Loxonu na łysienie androgenowe.
Rawia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 12:24   #5
WhiteSmile
Raczkowanie

Czy kobieta może używać szamponów dla mężczyzn?

Cierpię na PCOS i łysienie androgenowe. Moje pytanie brzmi tak jak w tytule. Czy mogę używać szamponów dla mężczyzn na łysienie androgenowe? Np Dermena Men, Seboradin Men ? Nie ma szamponu na ten typ łysienia dla kobiet, a wcierki typu LOXON/Piloxidil odpadają, bo wsiąkają w krwiobieg, a cierpię na duży hirsutyzm. Mam dopiero 17 lat, a włosów ma mniej niż moja babcia. Byłam u konsultanta krajowego ds dermatologii i innego dermatologa i powiedzieli, że nie ma na to rady. A jak się zapytałam o te szampony to usłyszałam "Niech Pani robi co chce".
Stary 2013-09-01, 12:34   #6
somethinggood
Zadomowienie

Odp: Czy kobieta może używać szamponów dla mężczyzn?

Ja bym uzywala . Mysle , ze ich meskosc polega na tym , ze problem jest raczej meski i ewentualnie zapach . Rozwazalas kuracje ampulkowa przeciwwypadaniu vichy lub kerastase ? Ponoc naprawde pomagaja , sa z dedykacja dla mezczyz i kobiet . No i jeszcze jest bardzo droga , troche bolsena metoda mikroiniekcji u lekarzy med estetycznej . Slyszalam od znajomej dermatolog , ze bardzo dobrze dziala przy lysieniu androgennym .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 12:43   #7
WhiteSmile
Raczkowanie

Dot.: Odp: Czy kobieta może używać szamponów dla mężczyzn?

No wlasnie mam problem typowo męski. Duże zakola, prawie łysy czubek..
Stary 2013-09-02, 10:08   #8
ellish
Zakorzenienie

Dot.: Czy kobieta może używać szamponów dla mężczyzn?

jak najbardziej mozna. Slyszalam, ze meskie szampony roznia sie zapachem i ciemnym opakowaniem. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ja wiele razy uzywalam i zadnej roznicy nie zauwazylam od mojego szamponu.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 18:42   #9
meg67
Raczkowanie

Moja znajoma używała ampulek vichy dercos i naprawde jej pomogły. Sprobuj ich uzywac przynajmniej 2-3 miesiące, zobaczysz ze beda efekty
meg67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 20:25   #10
WhiteSmile
Raczkowanie

U mnie koszmarnie z kasą. Szkoła, leki, co chwila jakiś inny lekarz :/ Mam jakąś wcierke z hydrokortyzolem od dermatologa, bo przetłuszczają mi się włosy, a niedługo przyjdzie dermena men Później będę uzywać szamponu z ampułkami na łysienie androgenowe z Seboradinu.

Mam robić tak, że pierwsze mycie normalnym, zwykłym szamponem, a drugie tym leczniczym ?
Stary 2013-09-02, 23:38   #11
zapaałka
Zakorzenienie

A próbowałaś samorobionych wcierek z ekstraktami? Podczytywałam kiedyś stronę lysienie.info gdzie dużo osób na własną rękę próbowało jakoś walczyć z tym problemem, kiedy już lekarze nie pomagali, nie wiem jak jest teraz, ale może mają jakąś tańszą alternatywę dla kuracji vichy
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 23:28   #12
MMarius
Raczkowanie

Dot.: Dermena Men, stosował ktoś?

przy łysieniu androgenowym podstawą leczenia jest Propecia a nie jakieś scamowe witaminki czy szampony
MMarius jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości