Pomoc w pielegnacji włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 13:37   #1
darek172
Przyczajenie

Pomoc w pielegnacji włosów

Witam, pisze w zwiazku z priosba o pomoc w pielegnacji włósów.

Jestem facetem posiadającym w miare długi włosy, i tak chciałbym narazie trzymac, jednak problem tkwi w tym że strasznie mi sie przetłuszczają. Wygląda to tak że jesli codziennie rano ich nie umyje to nie mam sie pokazywac innym na oczy. nawet po umyciu nie jest najlepiej gdyz potem mam je strasznie suche, sztywne, jak siano. Poradzcie prosze co wypadało z tym zrobic.
darek172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 14:22   #2
peggy7
Zadomowienie

Dot.: Pomoc w pielegnacji włosów

Cytat:
Napisane przez darek172 Pokaż wiadomość

Jestem facetem posiadającym w miare długi włosy, i tak chciałbym narazie trzymac, jednak problem tkwi w tym że strasznie mi sie przetłuszczają. Wygląda to tak że jesli codziennie rano ich nie umyje to nie mam sie pokazywac innym na oczy. nawet po umyciu nie jest najlepiej gdyz potem mam je strasznie suche, sztywne, jak siano. Poradzcie prosze co wypadało z tym zrobic.
Widocznie masz taką skórę na głowie, rady na przetłuszczanie nie ma. Myj włosy codziennie. Używasz odżywki? Może przez jej brak masz takie suche i sztywne włosy? Kup jakąś zwykłą odżywkę do spłukiwania, np. Elseve i stosuj codziennie po myciu. Możesz też kupić maskę i raz-2 razy w tygodniu nałożyć na włosy, dzięki temu powinny być miękkie i lepiej nawilżone. Pamiętaj o dokładnym spłukiwaniu włosów, zarówno po szamponie jak i odżywce. Nie spłukuj bardzo gorącą wodą, bo to może nasilić przetłuszczanie.
Stary 2013-09-04, 19:25   #3
SceneQueene
Zakorzenienie

Popieram poprzedniczkę możesz też spróbować szamponów do włosów szybko przetłuszczających się.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 15:45   #4
Nancy3320
Raczkowanie

Cytat:

Dziwna sprawa,bo włosy suche,sztywne,nie mają raczej tendencji do przetłuszcania się. No chyba że się zniszczyło je farbowaniem ,ale Ciebie raczej o to nie podejrzewam . Szampony do włosów przetłuszcających się,to temat rzeka,bo jest ich całe mnóstwo,a połowa z nich,jest do kitu Tak więc podpowiem Ci ,jakie mnie szampony pomogły na przetłuszczające się włosy,może pomogę
-Natei (zielony,podajże z ekstraktem z ogórka) jest to biedronkowy tani szampon,ale naprawdę nie przetłuszcza ani nie obciąża włosów.
-Timotei 0% ( ten nowy,bez parabenów,silikonów itd,to jest szampon razem z odżywką,więc może i zaradzi na Twoją suchość włosów)
-Timotei z różą z jerycha (moc i blask,przezroczyste opakowanie).
No ,to na tyle. a co do zniszczonych włosów,dobre jest serum garniera goodbye damage,niby jego zastosowanie to zniszczone końcowki,ale jak rozprowadzisz go na całej długości włosów,to działa cuda. Tylko nie przesadź z nim. Dwa naciśnięcia pompki dozującej w zupełności wystarczą. Pozdrawiam
Nancy3320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 17:11   #5
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:

Najpierw zaopatrz sie w cynk i wit. B. Masz tez cerę tłustą? Jesli to nie pomoze, udaj się do dermatologa- moze to ŁZS, albo problemy z hormonami.

Włosy czesz grzebieniem, nie szczotką; mozesz wypróbować maskę z glinka zieloną Bingo i delikatny szampon bez sls (moze to one powodują zbytnie przetłuszczanie przez twoje oczyszczanie) np. babydream. Pomocne moga byc tez wcierki ziołowe, ale to jesli chodzi o pielegnację, nie leczenie problemu.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Nancy3320 Pokaż wiadomość
Dziwna sprawa,bo włosy suche,sztywne,nie mają raczej tendencji do przetłuszcania się. No chyba że się zniszczyło je farbowaniem ,ale Ciebie raczej o to nie podejrzewam . Szampony do włosów przetłuszcających się,to temat rzeka,bo jest ich całe mnóstwo,a połowa z nich,jest do kitu Tak więc podpowiem Ci ,jakie mnie szampony pomogły na przetłuszczające się włosy,może pomogę
-Natei (zielony,podajże z ekstraktem z ogórka) jest to biedronkowy tani szampon,ale naprawdę nie przetłuszcza ani nie obciąża włosów.
-Timotei 0% ( ten nowy,bez parabenów,silikonów itd,to jest szampon razem z odżywką,więc może i zaradzi na Twoją suchość włosów)
-Timotei z różą z jerycha (moc i blask,przezroczyste opakowanie).
No ,to na tyle. a co do zniszczonych włosów,dobre jest serum garniera goodbye damage,niby jego zastosowanie to zniszczone końcowki,ale jak rozprowadzisz go na całej długości włosów,to działa cuda. Tylko nie przesadź z nim. Dwa naciśnięcia pompki dozującej w zupełności wystarczą. Pozdrawiam
Wlosyy przetłuszczaja sie przy skórze głowy, a długie mogą byc suche np. przez zniszczenia, przez to że sebum tam nie "dotarło" skoro autor je myje (zakladajac) szamponem z sls codzienie
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 21:52   #6
Nancy3320
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Najpierw zaopatrz sie w cynk i wit. B. Masz tez cerę tłustą? Jesli to nie pomoze, udaj się do dermatologa- moze to ŁZS, albo problemy z hormonami.

Włosy czesz grzebieniem, nie szczotką; mozesz wypróbować maskę z glinka zieloną Bingo i delikatny szampon bez sls (moze to one powodują zbytnie przetłuszczanie przez twoje oczyszczanie) np. babydream. Pomocne moga byc tez wcierki ziołowe, ale to jesli chodzi o pielegnację, nie leczenie problemu.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Wlosyy przetłuszczaja sie przy skórze głowy, a długie mogą byc suche np. przez zniszczenia, przez to że sebum tam nie "dotarło" skoro autor je myje (zakladajac) szamponem z sls codzienie
Możliwe,a apropos cynk i witamina B wpływają na wydzielanie sebum ? Bo o tym nie słyszałam
Nancy3320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 09:48   #7
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nancy3320 Pokaż wiadomość
Możliwe,a apropos cynk i witamina B wpływają na wydzielanie sebum ? Bo o tym nie słyszałam
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości