|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Co dalej po licencjacie...
Mój problem polega na tym, że skończyłam licencjat z pedaogiki o spec. doradztwo zawodowe i personalne i nie wiem co dalej
Miałam iść na studia zaoczne i do pracy, jednak z pewnych względów nie mogę pracować na cały etat, więc zostało mi studiowanie dzienne i dorabianie. Jednak nie mam pojęcia czy brnąć dalej w to samo na mgr czy wybrać zupełnie co innego, nie mam szerokiego pola wyboru niestety...Mogę wybrać kontynucję, czyli pedagogikę pracy z zarządzaniem zasobami ludzkimi, promocję zdrowia, pedagogikę społeczną, opiekuńczą, resocjalizację (ta ostatnia raczej odpada). Z jednej strony ciągłabym dalej to samo, ale z drugiej mogłabym mieć dwie specjalności. Myślałam jeszcze o jakimś zaocznym studium np. opiekun osoby starszej, czy też higienistka stomatologiczna.
Edytowane przez nellady Czas edycji: 2013-09-05 o 20:57 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co dalej po licencjacie...
"pedagogikę pracy z zarządzaniem zasobami ludzkimi" jeśli to podchodzi pod HR to wydaje mi się najlepszym wyjściem, wtedy studium związane z Public Relations
Generalnie... słaby kierunek.
English, Japanese, Chinese, Korean & Dutch <3 'It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.' Philip K. Dick Edytowane przez Karasu7 Czas edycji: 2013-09-05 o 21:41 |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm no szału nie ma, wg mnie nie ma sensu się brać za dwie specjalizacje i jeszcze jakieś studium dodatkowe, jeżeli po dwóch lat ma się okazać że przez to nie miałaś czasu na robienie praktyk i zdobywanie doświadczenia. Może to brutalne ale wybierz coś, co zaabsorbuje jak najmniej twojego czasu i zdobywaj doświadczenie kiedy tylko możesz.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Tyle to ja wiem
dlatego myślę jeszcze o studium---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Miałam iść na studia zaoczne i do pracy, jednak z pewnych względów nie mogę pracować na cały etat, więc zostało mi studiowanie dzienne i dorabianie. Jednak nie mam pojęcia czy brnąć dalej w to samo na mgr czy wybrać zupełnie co innego, nie mam szerokiego pola wyboru niestety...Mogę wybrać kontynucję, czyli pedagogikę pracy z zarządzaniem zasobami ludzkimi, promocję zdrowia, pedagogikę społeczną, opiekuńczą, resocjalizację (ta ostatnia raczej odpada). Z jednej strony ciągłabym dalej to samo, ale z drugiej mogłabym mieć dwie specjalności. 

dlatego myślę jeszcze o studium