|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Straż graniczna, szkolenie
Czesć Wizażanki
![]() Czy są tu moze jakies kobiety, których faceci pracują w Straży Granicznej oraz takie, których faceci są na szkoleniu? A może są tu funkcjonariuszki SG? ![]() Mam kilka pytań odnośnie szkolenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Straż graniczna, szkolenie
Witajcie
Od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad SG. Mam właśnie kilka pytań dotyczących tego zawodu. Chciałabym się dowiedzieć coś na temat języka na teście ? Jest to konkretny język np. angielski czy wymagana są jakieś inne ? Kolejne pytanie to takie czy jak się przejdzie te wszystkie szkolenia ale nie będzie miejsc pracy to czy wtedy te 9miesięcy szkolenia zaliczamy do straconych>?czy jednak możemy starać się o inną pracę ? Ostatnie moje pytanie dotyczy nieposzlakowanej opinii?- Co z nią ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak to co z nią? Składasz oświadczenie o nieposzlakowanej opinii i o tym, że nie było przeciwko Tobie prowadzone postępowanie sądowe. O języki pytają już na pierwszej rozmowie. Im więcej się umie, tym lepiej, ale ja musiałam porozmawiać z komisją tylko po angielsku. To podstawa. Jeśli chodzi o szkolenie to jest tak, że nawet po szkółce możesz odpaść, bo są różne testy w trakcie i na koniec. A jak już wszystko zdasz przydzielają Cię do wybranej jednostki. Gdyby nie było pracy nie urządzaliby rekrutacji, także spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli wyślą Cię na szkolenie, to znaczy, że masz przydział do danej jednostki, i właściwie już pracujesz. Przed 9 miesięcznym szkoleniem zostajesz umundurowana (buty, kurtki, mundur) a to sporo kosztuje, więc SG nie robiłaby tego, gdybyś miała odpaść. Inna rzecz, jak permanentnie zawalisz oba egzaminy, lub samowolnie oddalisz się z jednostki, albo przyjdziesz nawalona na służbę (skrajne przypadki, ale i takie widzialam ![]() Ponadto w trakcie szkolenia masz zapewnione wyżywienie i zakwaterowanie, do tego dostajesz uposażenie. To są za duże pieniądze, żeby miały iść w błoto, więc głowa do góry - po dostaniu info o szkoleniu czuj się, jakbyś już pracowała. U mnie za dwa tygodnie pyknie już 10 lat w SG - szybciutko zleciało ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Powie ktoś coś więcej na temat przebiegu szkolenia ?
![]() Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.