|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
A żeby biust nie zmalał.
Witam was. Rok po porodzie, uznałam że trzeba się za siebie wziąć. Po karmieniu piersią moje piersi są większe niż były wcześniej i naprawde ładne. Zawsze miałam miseczka A więc B jest dla mnie ukochane. 15 kg do zrzucenia z brzucha i w wiekszości z ud i bioder ponieważ jestem typową gruchą więc nie mam w życiu zbyt pięknie. Teraz pytanie do was dziewczyny. Który trening mniej spala biust bo wiem ze każdy spala. P90x , czy trening z Ewą Chodakowską? Chyba ze macie swoje propozycje..Z góry dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: A żeby biust nie zmalał.
mi się wydaje że mniej spalisz biust z ewą... ale jeśli chcesz schudnąc te 15 kg to musisz postawić na ćwiczenia aerobowe, najlepiej biegaj, to najlepszy sposób na chudnięcie, poświęć 30-45 minut minimum 3 razy w tygodniu i zainwestuj w dobry stanik sportowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli jesteś gruszką, to niezależnie od formy ćwiczeń w pierwszej kolejności będziesz zrzucać górę, potem dopiero dół. Niestety, inaczej się nie da.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak jak koleżanki, ale może zainwestuj w ćwiczenia wzmacniajace mięśnie klatki piersiowej? Typu hantle, pompki?
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tyle że ja bym chciała zostawić te piersi, które z natury są miękkie i nie przerabiać ich na twarde mięśnie..
Chcę wybrać między P90X, a Ewą, więc jak ktoś ma jakieś doświadczenie lub podpatrzył u kogoś to czekam na wszelkie informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie da się zmienić tłuszczu w mięśnie. Spójrz: każdy wysiłek fizyczny to spalanie kalorii i tłuszczu. Zarówno z biustu jak i brzucha i innych części ciała, jednak nie masz wpływu na to, co zrzucisz pierwsze. P90X jest chyba bardziej intensywne, więc spalisz więcej (też biustu).
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pięknie by było jakby tłuszcz znikał tylko z tych partii, które sobie życzymy, a biust przy tym nie malał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale ćwiczenia na klatkę powodują, że masz piersi bardziej jędrniejsze i podniesione (wzmacniasz mięśnie i nie tylko mięśnie). Poza tym nie da się zamienić tłuszczu na mięśnie
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jako osoba, która ćwiczyła zarówno z Ewą, jak i P90x, zdecydowanie polecam to drugie. Po Ewce i jej ciągłym cardio, niestety zostały mi dwa flaczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Przecież to samo napisałam :P Ćwicz mięśnie klatki piersiowej :P
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Właśnie.. pompki mi tylko uniosły klatkę i wzmocniły ją a ten biust którego nie było w końcu się trochę zarysował, pośrodku pojawiło mi się wcięcie.. To bzdura by siłowe specjalnie przeznaczone na klatkę miały tknąć biust, spalisz go bardziej, biegając! A ja bym nie liczyła że nie stracisz tam ani cm - niestety nie ma tak dobrze. Ja już się ze sobą pogodziłam. O wiele lepiej gdy poprawisz resztę, a biust nawet jeśli się zmniejszy to ogółem sprezentuje się lepiej.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W najgorszym przypadku strzelisz sobie operację i będziesz miała cycki jak Chodakowska
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ja ćwiczyłam z ewą w 2 tygodnie schudłam prawie 3 kg dokładnie 2,8kg. Ale biust został bez zmian.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiesz, że to, czy straciłaś biust czy nie, nie zależy od tego czy ćwiczyłaś z Ewą czy kimś innym, tylko jakie masz predyspozycje? Wprowadzacie autorkę wątku w błąd. Przecież ona może mieć inną budowę ciała, i inne predyspozycje do tycia/zrzucania wagi.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ale ja wiem, że wszystkie ćwiczenia czy to bieganie czy p90x czy z ewą chodakowską będą miały wpływ na mój biust i wiem, że go spale, pytanie moje było takie, które z tych dwóch p90x czy ewa nie zrobią z mojego niewielkiego biustu miseczke A- , notabene, jestem typową gruszką, i nie taką że mam "aż 90 cm w biodrach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Im bardziej intensywne ćwiczenia będziesz robić, im więcej będziesz spalać, tym bardziej zrzucisz i biust, i bioderka. Więc jeśli wybierzesz p90x, co jest chyba bardziej skuteczne, stracisz niechciany tłuszczyk (biodra), ale też ten chciany (biust). Pomijając już totalnie kwestię diety.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Mel B ma dobry trening na klatkę piersiową. Mam wrażenie, że biust jest bardziej uniesiony do góry i jędrniejszy
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
To ja dodam swoje trzy zdania. Miałam duzy biust, no ale jaki można mieć ważąc około 80 kg? (przy wzroście 164). Zaczęłam ćwiczyć i zrobiłam się normalnie płaska jak decha(przepraszam za kolokwializm). Zainwestowałam w push-up i tak kilka miesięcy udawałam,że mam coś. Nadal ćwiczę, ale te staniki , które nosiłam zaczynają się robić małe. Piersi zmieniają swój kształt, przez ćwiczenia robią się jędrniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.