|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
masakryczny wysyp prosaków + zaskórniki
witam, przeszukałam to forum, ale nie znalazłam wątku który zawierałby podobne problemy.
Otóż mam 19 lat i od 13 roku życia cierpię na wysyp prosaków w delikatnej skórze pod oczami. Są one bardzo małe i głęboko osadzone w skórze. Jest ich po prostu mnóstwo. Nie da się ich praktycznie usunąć igłą bo jest to bardzo bolesne, mozolne i mało skuteczne (są malutkie). Rozmawiałam z kosmetyczką która powiedziała że wysyp prosaków na twarzy oznacza często problemy z wątrobą. Czy to może być prawda? Czy da się i czy jest sens oczyszczać to u kosmetyczki? Samo usuwanie ich pojedynczo igłą jest cholernie bolesne. Moim drugim problemem ze skórą pod oczami są zaskórniki, bardzo drobne i bardzo głęboko osadzone w skórze oczu. Ich usuwanie jest udręką. proszę poradźcie mi coś, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: masakryczny wysyp prosaków + zaskórniki
Białe drobne krostki pod oczami to często oznaka odkładającego się tam cholesterolu. Ta przypadłość ma charakter genetyczny i niestety nie da się jej wyleczyć raz a dobrze. Nie martw sioę, nie zonacza to, że masz jakąś chorobę, jest to po prostu "uroda organizmu". Proponuję udac sie do kosmetyczki na zabiegi oczyszczania. Samemu odraczam oczyszczanie- po pierwsze dlatego, ze skóra pod oczami jest bardzo wrażliwa, a po drugie, że nieumiejetnie wykonany "zabieg" może doprowadzić do powstania stanów zapalnych.
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Dot.: masakryczny wysyp prosaków + zaskórniki
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Prosakii
Witam mam na imie Damian i mam 18 lat od roku albu dwuch na skórce penisa i na mosznie pojawilo mi sie pelno takich bialych grudek to chyba prosaki
zamieszczam przykladowe zdjecie : http://img31.imageshack.us/i/35970198.jpg/ mam to co ten gosciu na dole penisie wlasnie te grudki spotkal sie ktos z tym i jak sie tego pozbyc?? interesuja mnie tylko odpowiedzi na temat tego usuwania ;P z gory dziekuje pozdrawiam Damian |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prosakii
to się jakoś nazywa, ale nie pamiętam jak :/ podobno wielu facetów to ma i usuwa się to tylko laserowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no wlasnie niechce usuwac laserowo bo to holernie drogie i duzo latania ;/
serio nikt sie niespotkal z tym jak to usunac holerstwo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja to zalecam wizytę u dermatologa mimo wszystko.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
usuwanie prosaków
Mam pytanie może ktoś z was miał usuwane prosaki inna metoda niż nakuwane igła i wyciskane u kosmetyczki. Chciałabym się zdecydować na usuwanie prosaków za pomocą lamprobe czy to to samo co elektrokoagulacja jestem ciemna w tym temacie . Czy zabieg jest skuteczniejszy i daje efekty? jaka cena? czy nie zostaną blizny?
proszę o odpowiedz Iza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Prosaki - ZBIORCZY
Wątek o prosakach, leczenie, usuwanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.