2012-08-11, 11:40 | #1 |
Zakorzenienie
|
Schaffashoes.pl- pseudosklep?
Nie udało mi się odnaleźć wątku dotyczącego tego sklepu, co mnie trochę zdziwiło .... bo na FB wrze .... może był .... a go nie ma ..... nie wiem, nie wnikam.
Czy robicie zakupy w tym sklepie, a jeśli tak to z jakim skutkiem? Niestety połasiłam się na kilka rzeczy i to był błąd. Największy jednak taki, że od razu wpłaciłam pieniądze. Czekam na zamówienie prawie 3 tygodnie i cisza .... zero odpowiedzi na maile, o przepraszam jednego dostałam z obietnicą, że paczka zostanie nadana 2 tygodnie temu ..... oczywiście była to czcza obietnica Dodzwonić się do nich nie można. Po godzinie oczekiwania połączenie jest przerywane. |
2012-08-11, 12:24 | #2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Schaffashoes.pl- pseudosklep?
Ja kupowałam u nich za pobraniem, buty były u mnie po ok. tygodniu oczekiwania... Ale sądząc po różnych opiniach o tym sklepie, miałam z tym dużo szczęścia.
"Nikt kto tego sam nie doświadczył, nie potrafi sobie wyobrazić, jak smutna i długa jest noc, którą spędza się bez zmrużenia oka z myślą utkwioną w przyszłości wyzutej całkowicie z nadziei." Gustaw Herling-Grudziński - "Wieża" *** włosy: 45 -> ... waga: 61 -> 60 -> 59 -> czas pokaże! |
2012-08-11, 14:28 | #3 |
Raczkowanie
|
Rok temu kupiłam u nich buty, ale za pobraniem, więc nie miałam się o co martwić. Przysłali je po 2 dniach. O schaffashoes krąży mnóstwo negatywnych opinii w sieci i nie warto ryzykować wpłacania im pieniędzy z góry. Kręcą, nie odbierają telefonów, nie oddają pieniędzy przez X czasu. A ostatnio wbili sobie gwóźdź do trumny rozpętując aferę z jedną z blogerek modowych, której obiecali wynagrodzenie za pracę, nie dali go i jeszcze oskarżali ją o kłamstwa i wyłudzenia
Edytowane przez kurkaogorka Czas edycji: 2012-08-11 o 14:35 |
2012-08-11, 17:12 | #4 |
Zadomowienie
|
O, to widzę że miałam szczęście że chcąc zapłacić od razu przelew mi nie przeszedł (wystąpił jakiś błąd i nie pobrało pieniędzy z konta). Potem napisałam im maila,nie odpisali, więc nie przelewałam drugi raz i jak widać opatrzność czuwała
A szkoda, bo na niektóre marki butów mają dobre ceny... |
2012-08-11, 17:16 | #5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
2012-08-11, 17:26 | #6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko dziwi mnie fakt że przy sporej konkurencji na rynku pozwalają sobie na taki dość olewczy stosunek do klienta: raz wyślą towar,raz nie, ciężki kontakt, telefonów nie odbierają, na maile nie odpisują. Nie tak powinna wyglądać obsługa klienta, bo to jednak bardzo zniechęca do zakupów tam... |
|
2012-08-11, 18:51 | #7 |
Zakorzenienie
|
chyba się przyłączę do zbiorowego pozwu, który ma być składany
w PL nie powinny istnieć takie sklepy i dobrze byłoby je wyeliminować |
2012-08-11, 18:53 | #8 |
BAN stały
|
Myslalam, ze taki przekret to tylko MONIKA WIEŁA z jej BUCIKOWO.PL, a tu widzę kolejny....
|
2012-08-11, 19:17 | #9 |
Zakorzenienie
|
kupowałam na schaffie 5 razy w tym:
-dwa razy w tym roku -raz zwaracałam buty bo mi nie pasowały -raz dwa lata temu za kazdym razem paczke dostawalam po 2-3 dniach, wszystko bylo brane za pobraniem. Tylko raz w ogole paczki nie dostałam ale nic nie straciłam bo płatne przy odbiorze. Zwrot również dostałam po tygodniu, na maile bardzo szybko odpisują. Dla mnie sklep jest ok.
2012-08-11, 19:22 | #10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówiąc już o wyeliminowaniu z rynku nie rzetelnej firmy. |
|
2012-08-11, 20:11 | #11 |
Zadomowienie
|
Ze względu na opinię o Schaffashoes.pl zamawiałam zawsze za pobraniem i nigdy nie miałam problemu. Wydaje mi się, że zdecydowana większość klientów tak właśnie robi.
Co najdziwniejsze, z Bucikowo.pl też kilka lat temu kilkakrotnie zamawiałam buty i też było ok., a potem się zdziwiłam, gdy zobaczyłam opinię o nich. Teraz już stamtąd nie zamawiam bo mi się gust zmienił .
2012-08-11, 20:47 | #12 |
Raczkowanie
|
zamawiam zawsze za pobraniem i buty przysyłane są błyskawicznie
|
2012-08-11, 20:50 | #13 |
Zakorzenienie
|
to ja mam jakiegoś niefarta
zamawiałam w sumie 3 razy i za każdym razem jest coś nie tak żadnego z tych zamówień nie otrzymałam 2 poprzednie były dawno temu i sądziłam, że coś się zmieniło na lepsze wnisokując z własnego przykładu i rozjuszonych ludzi z FB widzę, że jest jeszcze gorzej jak ktoś napisze do nich na fejsie, to czasem jakoś wybiórzo odpisują, że jutro wyślą mi też obiecywali, że zamówienie potraktują jako priorytetowe ze wzgędu na mój wyjazd, ale zdążyłam już wrócić, a zamówienia brak i ta cisza .... wczoraj godzinę wisiałam na telefonie byłam ósma w kolejce oczekujących i jak po godzinie byłam pierwsza, to połączenie zostało przerwane może kluczem jest zamawianie za pobraniem .... nie mają kasy, to w pierwszej kolejności wysyłają tym osobom? z fejsa wynika, że ludziom, którzy zamawiali w późniejszym terminie niż mój paczki wysałali status "gotowe do wysyłki" mam od 2 tygodni ehh musiałam się wyżalić ufam, że jeszcze do mnie dojdzie to zamówienie Edytowane przez izabellini Czas edycji: 2012-08-11 o 20:55 |
2012-08-11, 21:06 | #14 |
Raczkowanie
|
ja niestety wpłaciłam na konto i czekam i czekam na przesyłkę.. już trzeci raz zamawiam z schaffy, zawsze było ok, a tym razem.. ehh :/
2012-08-11, 21:13 | #15 |
Zakorzenienie
|
W zeszłym roku zamawiałam trampki. Najpierw po 2 tyg chcieli potwierdzenie przelewu, potem mówili że nie mają butów na stanie, potem jeszcze raz chcieli dane. Buty otrzymałam po 1,5 msc oczekiwania.
Nie odbierali telefonów, na 5 maili odpisali chyba po 4 tyg. Z tym sklepem trzeba mieć dużoooo cierpliwości , bądź zamawiać za pobraniem.
2012-08-11, 21:34 | #16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2012-08-11, 21:49 | #17 |
Raczkowanie
|
Ja natomiast zamówiłam pare szpilek za pobraniem, zapłaciłam kurierowi taka zadowolona, że szybko wysłali, otwieram paczkę a tam jakieś dziecięce kalosze a żeby wymienić na właściwą parę też musiałam troche powisieć na telefonie
2012-08-12, 15:46 | #18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
korzystałaś z numeru ze strony? |
|
2012-08-12, 16:08 | #19 |
Raczkowanie
|
Coraz wiecej negatywnych opinii o tym sklepie....na pewno nie zaryzykuje zakupow tam
|
2012-08-12, 21:03 | #20 |
Zakorzenienie
|
zaryzykować można, bo jak tutaj czytam są osoby zadowolone z zakupów
a na fejsie aż się gotuje od negatywów powstał nawet wątek Oszukanych przez Schaffashoes i ciągle kwitnie niemniej jednak pod żadnym pozorem nie należy od razu płacić za zamówienia |
2012-08-13, 16:43 | #21 |
Raczkowanie
|
Dzwoniłam na numer podany na ich stronie, ale udało mi się dodzownić w godzinach ok 11-13, później Panie oddzwaniały, żeby poinformować mnie o realizacji mojego poprawnego zamówienie, ale przez pierwszych kilka dni cisza w słuchawce i przepełniona poczta głosowa. Teraz też mnie kuszą ich wyprzedaże, ale za te nerwy to ja wole dopłacić i kupić w normalnym, sprawdzonym sklepie.
2012-08-13, 17:32 | #22 |
Zadomowienie
|
zamawiałam 3 razy (na szczęście za pobraniem).
Dwa razy przesyłka w ogóle do mnie nie dotarła. Raz buty doszły ale po okołu 3 tygodniach, kilku telefonach i kontakcie na fb. Gdy dzowniłam informowali mnie, że buty są już wysłane, po kilku dniach okazało się, że jednak nie są ale wyślą tego samego dnia, czego oczywiście nie zrobili. Ogólnie NIE POLECAM, sama może jeszcze kiedyś się skuszę na zamówienie ale jedynie za pobraniem i bez większych nadziei na otrzymanie zamówienia. |
2012-08-13, 17:44 | #23 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam 2 razy za pobraniem i ani razu nie dostałam zamówienia. Mają tam niesamowity bałagan :/
Byłam też w ich sklepie stacjonarnym, ale tam niestety ceny mniej atrakcyjne Edytowane przez ewelkaw Czas edycji: 2012-08-13 o 17:45 |
2012-08-13, 19:17 | #24 |
Zakorzenienie
|
po 4 godzinach wiszenia na słuchawce udało mi się dodzwonić!
ależ byłam szczęśliwa moja radość nie trwała jednak długo, bo pani konsultantka powiedziała, że nie ma dla mnie żadnej rzeczy z zamówienia, a trochę ich tam było m.inn balerinki TH, Conversy, mokasyny TH a nie przepraszam, czeszki za 13 PLN były stwierdziła, że na dzień dzisiejszy nie ma mi nic więcej do zaoferowania po prostu żenada myślę, że oni celowo robią % w sklepie internetowym, żeby przyciągnąć klientów zawsze choć jedną rzecz wyślą, jakąś marną, brudną itp a resztę mają w głębokim poważaniu pytam panią, dlaczego sprawdza stan na dzisiaj skoro zamowienie robiłam w lipcu brak sensownej odpowiedzi pani było przykro, poprosiła o numer konta do zwrotu gotówki mają to zrobić w ciągu 14 dni .... nigdy więcej zakupów u tych oszustów! jak dla mnie obracanie czyjąś kasą, doprowadzanie do niekorzystnego jej rozporządzenia i zero info, że jest jak jest i chcą oddać kasę, bo nic mi nie mogą zaoferować, to jawne przestępstwo gdybym się nie dodzwoniła, to ciekawe co byłoby z tymi pieniędzmi może trzeba było to potraktować jako lokatę brak słów ..... |
2012-08-13, 19:21 | #25 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj dostałam zamówione espadryle, po ponad 2 tygodniach czekania.
Czekanie bolało mniej bo wzięłam za pobraniem, oni chyba się nie ruszają z zamówieniami dopóki się ich nie ciśnie mailowo / na fb, chyba że ktoś ma mega farta...
2012-08-13, 20:55 | #26 |
Raczkowanie
|
mi w końcu dziś odpisali, wysłałam im prywatną wiadomość na fb.. zobaczymy, czy rzeczywiście wyślą jutro paczkę..
2012-08-13, 21:11 | #27 |
Raczkowanie
|
Zamawiałam rok temu w czasie wyprzedaży. Na szczęście za pobraniem, bo po 2 tygodniach doczekałam się na facebooku odpowiedzi, ze niestety nie maja butów...Potem zamawiałam jakoś zimą - buty przyszły na drugi dzień roboczy. W lipcu/czerwcu czekałam na jedną parę tydzień a inne zamówienie dotarło na następny dzień roboczy. Teraz zamówiłam w pierwszy dzień największej promocji. Dostałam po 2 tygodniach paczkę. Część zamówienia była ok ale zamiast sandałów dostałam inne, tańsze. Napisałam maila. Odpowiedzieli, ze mogę buty zwrócić albo ramach kwoty którą zapłaciłam., bo oczywiscie tych ktore zamawiałam już nie ma...Teraz mam nadzieje ze doczekam sie zwrotu. Za każdym razem zamawiam za pobraniem, ale jak widać nie nie jest to takie dobre rozwiązanie jeśli i tak przysyłają złe buty, a człowiek musi się męczyć ze zwrotami i liczyć na zwrot pieniędzy.
Edytowane przez tennen Czas edycji: 2012-08-13 o 21:13 |
2012-08-13, 21:43 | #28 |
Zakorzenienie
|
czyli jeszcze jeden wniosek, aby sprawdzać zawartość paczki przy kurierze
jakby co można nie odebrać tylko nie wiem czy przed zapłaceniem pozwoli otworzyć .... |
2012-08-13, 22:18 | #29 |
Raczkowanie
|
No właśnie chyba nie można nie odebrać po otwarciu. Kurierowi można zgłosić uszkodzenie paczki itp., ale jeżeli jest dostarczona w takim stanie w jakim została nadana to kurierowi nic do tego.
|
2012-08-13, 22:21 | #30 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
ja zamowilam u nich kiedys UGG i okazaly sie podrobami. |
|
Nowe wątki na forum Moda |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.