nie mam ochoty na sex - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 22:16   #1
cockatoo1
Przyczajenie

Exclamation

nie mam ochoty na sex

Wiem... taki wątek pojawiał się nie raz na forum, ale uważam, że każdy przypadek jest indywidualny i trzeba go zrozumieć.
A więc tak, jestem z moim chłopakiem już od roku (tzn oficjalnie jesteśmy parą od roku, spotykamy się od 2 lat). Jeśli chodzi o temat seksu to na początku było ciężko, bo ON wyniósł z domu taką postawę, że z seksem należy poczekać, że trzeba do tego dojrzeć, bo bierze się później odpowiedzialność za konsekwencje - okej, to się szanuje i nie naciskałam, grzecznie czekałam kiedy przyjdzie odpowiedni moment. Chodzi tutaj tylko o stosunek, bo inne zabawy erotyczne wchodziły w grę... Nie musiałam długo czekać, bo mój chłopak wyjechał za granicę do pracy i nie mieliśmy ze sobą kontaktu około 2 miesiące. Przyjechał utęskniony i stało się. Poszła lawina miłosnych uniesień. Na początku było dziwnie, bo ja jako kobieta dawałam mu satysfakcję ze stosunku (bynajmniej takie odnosiłam wrażenie), natomiast ja nie odczuwałam przyjemności.
Postanowiłam z nim o tym porozmawiać i faktycznie ON wziął to do siebie i się starał za wszelką cenę mnie zadowolić. (zapomniałam dodać, że mój chłopak naprawdę jest we mnie zapatrzony, cały czas okazuje mi jak bardzo mnie kocha i nie wstydzi się tego - oczywiście jakby popatrzeć z boku to można zazdrościć, ale uwierzcie, że czasami się czuję jak ten zagłaskany kotek. ) Pożycie kwitło, aż później przyszły egzaminy na studiach, spotykaliśmy sie bardzo rzadko no a jak później po sesji znowu mieliśmy chwilę dla siebie to za bardzo nie mieliśmy warunków do uprawiania seksu (oboje studiujemy i wynajmujemy mieszkania ze współlokatorami w pokojach) . Tak się jakoś dziwnie złożyło że czas leciał, my się nie kochaliśmy w ogóle, ale jakoś mocno nam to nie przeszkadzało.
Boli mnie jednak to, że mój chłopak ma ochotę na seks, szczególnie teraz kiedy jestem sama w mieszkaniu, warunki idealne, on przygotował dla mnie kolację, obejrzeliśmy film, przytulamy się, zaczynają się jakieś podchody a ja ustawiam wokół siebie mur, który nie pozwala na dalsze igraszki.
Naprawdę nie wiem dlaczego tak sie dzieje, nie mam po prostu ochoty na seks. Czasami mnie nawet denerwuje jak ON mnie przytula...
Co jest ze mną nie tak?!

POMÓŻCIE !!!
cockatoo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 22:28   #2
Jestemsofi
Przyczajenie

Dot.: nie mam ochoty na sex

Mam Deja Vu... Szczerze? Moim zdaniem po prostu nie kochasz go. On o ciebie dba (aż za bardzo), jest idealny etc., ale ty po prostu nie jesteś zakochana. Może ciągle myślisz, że on jest super, że taki idealny facet na życie (poukładany, z zasadami), ale serca się nie oszuka. Tak z mojego doświadczenia...
A inni cię pociągają?

S.O.S. - Subiektywnie O Seksie
Jestemsofi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 22:34   #3
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cockatoo1 Pokaż wiadomość
Wiem... taki wątek pojawiał się nie raz na forum, ale uważam, że każdy przypadek jest indywidualny i trzeba go zrozumieć.
A więc tak, jestem z moim chłopakiem już od roku (tzn oficjalnie jesteśmy parą od roku, spotykamy się od 2 lat). Jeśli chodzi o temat seksu to na początku było ciężko, bo ON wyniósł z domu taką postawę, że z seksem należy poczekać, że trzeba do tego dojrzeć, bo bierze się później odpowiedzialność za konsekwencje - okej, to się szanuje i nie naciskałam, grzecznie czekałam kiedy przyjdzie odpowiedni moment. Chodzi tutaj tylko o stosunek, bo inne zabawy erotyczne wchodziły w grę... Nie musiałam długo czekać, bo mój chłopak wyjechał za granicę do pracy i nie mieliśmy ze sobą kontaktu około 2 miesiące. Przyjechał utęskniony i stało się. Poszła lawina miłosnych uniesień. Na początku było dziwnie, bo ja jako kobieta dawałam mu satysfakcję ze stosunku (bynajmniej takie odnosiłam wrażenie), natomiast ja nie odczuwałam przyjemności.
Postanowiłam z nim o tym porozmawiać i faktycznie ON wziął to do siebie i się starał za wszelką cenę mnie zadowolić. (zapomniałam dodać, że mój chłopak naprawdę jest we mnie zapatrzony, cały czas okazuje mi jak bardzo mnie kocha i nie wstydzi się tego - oczywiście jakby popatrzeć z boku to można zazdrościć, ale uwierzcie, że czasami się czuję jak ten zagłaskany kotek. ) Pożycie kwitło, aż później przyszły egzaminy na studiach, spotykaliśmy sie bardzo rzadko no a jak później po sesji znowu mieliśmy chwilę dla siebie to za bardzo nie mieliśmy warunków do uprawiania seksu (oboje studiujemy i wynajmujemy mieszkania ze współlokatorami w pokojach) . Tak się jakoś dziwnie złożyło że czas leciał, my się nie kochaliśmy w ogóle, ale jakoś mocno nam to nie przeszkadzało.
Boli mnie jednak to, że mój chłopak ma ochotę na seks, szczególnie teraz kiedy jestem sama w mieszkaniu, warunki idealne, on przygotował dla mnie kolację, obejrzeliśmy film, przytulamy się, zaczynają się jakieś podchody a ja ustawiam wokół siebie mur, który nie pozwala na dalsze igraszki.
Naprawdę nie wiem dlaczego tak sie dzieje, nie mam po prostu ochoty na seks. Czasami mnie nawet denerwuje jak ON mnie przytula...
Co jest ze mną nie tak?!

POMÓŻCIE !!!
Nic z tobą złego się nie dzieje, nie zawsze ma się ochotę na seks przecież. Może masz za dużo stresu, jesteś nieprzyzwyczajona do nowej sytuacji itp
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 22:39   #4
cockatoo1
Przyczajenie

no właśnie chodzi o to, że wmawiam sobie, że go kocham, ale cały czas zadaje sobie to pytanie czy aby na pewno?
wiem, że zrobiłabym dla niego niemal wszystko, poświęciłabym wiele. Jeśli chodzi o innych to mam czasami ochotę rzucić wszystko i zaszaleć, ale nie mogę, po prostu nie mogę mu tego zrobić, nie umiem nawet mu tego zrobić i nawet w obecności innych obcych facetów próbujących mnie poderwać, a nawet zwyczajnie porozmawiać nie umiem się zachować, tzn od razu ich "odrzucam wzrokiem" jakbym miała napisane na czole: "sorki, ale mam chłopaka i nie zamierzam z nikim rozmawiać".
Wiem, że nie wyobrażam sobie bez niego następnego dnia, by z nim nie porozmawiać... Ale jeśli widzimy się zbyt często to jego obecność już mnie przytłacza i zaczyna denerwować...
Stary 2013-09-19, 22:42   #5
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

może za bardzo wkręcasz sobie, że musicie uprawiać seks i przez to nic nie wychodzi?

ps. bynajmniej, to nie to samo co przynajmniej.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 22:48   #6
cockatoo1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość

ps. bynajmniej, to nie to samo co przynajmniej.

racja, pisałam w pośpiechu i w sumie nawet się nie zastanawiałam nad składnią, chodziło jedynie o sens.
Stary 2013-09-19, 23:52   #7
meg67
Raczkowanie

Kurcze, mi też sie wydaje że nie masz pewności co do swoich uczuc wobec Niego, myśle że jak byś naprawde chciala byc z nim blisko to zrobilibyście to nawet w aucie za miastem
Może przemyśl sprawy i swój stosunek do niego? Albo tak jak pisały dziewczyny wyluzuj w sprawach seksu, nie myśl o tym, niech to sie stanie spontanicznie, bedzie wynikiem "lawiny" jak pisałaś w swoim poscie
Albo spróbujcie jakoś urozmaicic seks? Może znajdziesz coś co Cie mega podnieci i bedziesz miała ochote na częstszy seks?
meg67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 10:56   #8
cockatoo1
Przyczajenie

Staram się zrozumieć wasze zastrzeżenia co do mojej miłości do Niego.
Ale im więcej o tym myślę, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ja na prawdę Go kocham. Niezależnie jaki jest, ile się o mnie martwi, co głupiego zrobi to ja i tak jestem całym serduchem za nim... Nie było kiedykolwiek żadnej myśli z mojej strony o rozstaniu ( nawet jeśli nie byłam do końca pewna swoich uczuć do niego.. )

W żadnym słowniku nie ma adekwatnej regułki słowa "miłość", każdy interpretuje ją na własny sposób, więc dlatego mi się wydaje, że brak chęci na seks nie jest spowodowany moim brakiem miłości do Niego.
tylko w takim razie, gdzie leży problem?
Stary 2013-09-20, 11:15   #9
meg67
Raczkowanie

Cytat:
Staram się zrozumieć wasze zastrzeżenia co do mojej miłości do Niego.
Ale im więcej o tym myślę, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ja na prawdę Go kocham. Niezależnie jaki jest, ile się o mnie martwi, co głupiego zrobi to ja i tak jestem całym serduchem za nim... Nie było kiedykolwiek żadnej myśli z mojej strony o rozstaniu ( nawet jeśli nie byłam do końca pewna swoich uczuć do niego.. )

W żadnym słowniku nie ma adekwatnej regułki słowa "miłość", każdy interpretuje ją na własny sposób, więc dlatego mi się wydaje, że brak chęci na seks nie jest spowodowany moim brakiem miłości do Niego.
tylko w takim razie, gdzie leży problem?
To dobrze że troche Cie "zmusiłyśmy" do przemyślenia swoich uczuc do TŻ Jeżeli jestes pewna że go kochasz, to teraz zabierz sie za poprawe swojego życia łóżkowego Może sprobujcie np. w wannie z pianą i jakies winko dla rozluznienia, najpierw tylko same pocałunki czy pieszczoty i moze jak sie rozluznisz zapomnisz o problemach dnia codziennego to jakoś akcja sie dalej sama potoczy...
meg67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:19   #10
cockatoo1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez meg67 Pokaż wiadomość
To dobrze że troche Cie "zmusiłyśmy" do przemyślenia swoich uczuc do TŻ Jeżeli jestes pewna że go kochasz, to teraz zabierz sie za poprawe swojego życia łóżkowego Może sprobujcie np. w wannie z pianą i jakies winko dla rozluznienia, najpierw tylko same pocałunki czy pieszczoty i moze jak sie rozluznisz zapomnisz o problemach dnia codziennego to jakoś akcja sie dalej sama potoczy...
wszystko pięknie ładnie się wydaje, niby warto spróbować, ale boje się, że cały ten nastrój mi się nie udzieli i nie potrzebnie zranię biednego chłopaka oczekującego czegoś więcej...
Stary 2013-09-21, 21:27   #11
Jestemsofi
Przyczajenie

Cytat:
wszystko pięknie ładnie się wydaje, niby warto spróbować, ale boje się, że cały ten nastrój mi się nie udzieli i nie potrzebnie zranię biednego chłopaka oczekującego czegoś więcej...
To nie jest tak, że jak powiesz A to musisz powiedzieć B. Zawsze możesz się wycofać i jeśli nastrój ci się nie udzieli to trudno, zawsze można łagodnie z sytuacji wybrnąć.

Mam za to inne przemyślenia... Skoro mówisz, że go kochasz (kochasz czy jesteś zakochana?), to może trzeba popatrzeć w drugą stronę: co Ty najbardziej lubisz w seksie? Co się podnieca? Czy się masturbujesz? (nie chodzi mi żebyś na forum odpowiadała rzecz jasna!)... Może musisz się sama dla siebie otworzyć? Warto czasem poćwiczyć "samemu" (serio mówię!)

Może też, jak to gdzieś wcześniej padło, za dużo o tym myślisz? O tym, ze musi być fajnie? Zobacz, zanim cokolwiek się zacznie, ty już się obawiasz, ze nie wpadniesz w nastrój.

S.O.S. - Subiektywnie O Seksie
Jestemsofi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-21, 22:23   #12
kikunga
Zadomowienie

Odp: nie mam ochoty na sex

Najlepszy seks jest ten nieplanowany,spontaniczny po co cała ta otoczka z oglądaniem filmu/tuleniem,jak wejdzie to sprowokuj Go do akcji bez zbędnych ceregieli pokaż czego oczekujesz jak zaczniesz Go nakręcać to naturalne,że i On zacznie też dotykać Ciebie nie martw się,nie myśl,że On czegoś oczekuje baw się bo po to jest seks w miłości,żeby nudno nie było
Stary 2013-09-22, 20:08   #13
Gabiii92
Przyczajenie

Odp: nie mam ochoty na sex

Hmmm przypomina mi się moja sytuacja, tyle że u mnie wynikało to z przyjmowania tabletek Yaz :O.. masz jakąś anty ? U mnie to było problemem, zmieniłam na plastry i wszystko wróciło do normy

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 4
Gabiii92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-05, 19:45   #14
cockatoo1
Przyczajenie

Dot.: Odp: nie mam ochoty na sex

Cytat:
Napisane przez Gabiii92 Pokaż wiadomość
Hmmm przypomina mi się moja sytuacja, tyle że u mnie wynikało to z przyjmowania tabletek Yaz :O.. masz jakąś anty ? U mnie to było problemem, zmieniłam na plastry i wszystko wróciło do normy

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 4
No właśnie stosuję plastry już 4 miesiące, myślicie, że mogą mieć na to wpływ?
Stary 2013-10-05, 20:44   #15
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Dot.: Odp: nie mam ochoty na sex

Cytat:
No właśnie stosuję plastry już 4 miesiące, myślicie, że mogą mieć na to wpływ?
Tak,hormony mogą obniżać libido.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości