|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Idealnie prosto obcięte
Mam włosy za ramiona końce wystopniowane i wywijają mi sie na wszystkie strony,chciałabym obciąć je do ramion idealnie prosto jak od linijki czy wtedy przestaną sie wywijać?
Pani Grażynko i drogie Wizażanki prosze o odpowiedz |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idealnie prosto obcięte
Prosto obciete włosy maja to do siebie, ze jak juz sie wywijają, to wszystkie w tą samą stronę, takimi szerokimi pasmami. Napewno nie robią sie takie "miotełki" i "choinki" jak przy włosach wycieniowanych.
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie takich miotełek chcę sie pozbyć
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
A ja miałam takie protso obcięte włoski i więcej nie chcę. Moje włoski się od zawsze wywijały, ale gdy są pocieniowane to wystarczy, że nałożę na koncówki środek przeciw puszeniu się i te wywijanie się całkiem korzystnie wygląda.
Natowmiast jak są prosto obcięte to partioami się wywijały i zawsze to dziwnie wygladało - jakbym miała nierówno obcięte a bo co... |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie mam końce wystopniowane i włosy na końcach falują mi sie,nie lubie tego efektu.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Iff, czytałam Twóje post na watku o wpływie pogody na włosy.Wygląda na to, ze wycieniowane włosy Ci bardzo pasują, bo nawet wilgoć nie jest w stanie ich powywijać.
Ja miałam włosy obcięte i tak, i tak. W prostych efekt wywijania był o wiele mniejszy, a przez to włosy wyglądały też zdrowiej, bo z takimi wywinietymi miotełkami, to nawet jak sa zdrowe, to nie widac tego.
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tym bardziej, że na każde włosy jest inny sposób dobry.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, chyba trzeba poprostu wypróbowac wszystkiego i wybrać najlepsze dla siebie rozwiązanie. Co do Twoich włosków Iff, to nawet na avatarze widać, że pisałaś prawdę.
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewka czyżbyś wątpiła w moją szczerość? :P No no!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, ze nie wątpie!
Miałam na myśli to, że Twój avatar potwierdza to, co napisałaś o swoich włosach - że są proste i gładkie.
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
up
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
To zalezy, czy Twoje wlosy z natury są proste, czy raczej skłonne do fal. Jeśli to drugie, to nadal się będą wywijać, ale całymi pasmami, jak to ewka.mnk napisała.
Miałam takie prosto ostrzyżone włosy i nawet dobrze wyglądały, jak je rozszesałam i rozprostowałam szczotką. Ale jednak wolę stopniowanie i wygniecione fale
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiya, napisałaś, ze Twoje włosy "falują sie" na końcach, jak rozumiem to cos więcej niż tylko "wywijanie".
![]() Jesli tak, to w Twoim przypadku obciete na równo włosy raczej napewno bedą się wywijać takimi własnie pasmami. Może lepiej pozostan przy wycieniowanych i podkreś ten skręt, robiąc "wygniecione fale", jak to Kamilak napisała. A jak będziesz chciała mieć idealnie proste, to wspomóż sie prostownicą.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny włosy mam proste tylko przez to cieniowanie na końcach wywijają się na wszystkie kierunki,mniej więcej tak jak na zdjeciu poniżej czasem jeszcze bardziej.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm, myślałam, ze masz mocniej wycieniowane. W takiej sytuacji nie sądze, żeby obcięcie na równo dużo pomogło. Poza tym przy takiej długości włosy zazwyczaj się wywijają, opierając się na ramionach i tego ciężko jest uniknąć.
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem.
Wlosy mam rzadkie i cienkie 2 cm ponizej ramion Gdy mam je rozpuszczone to wszystkie ida do przodu. Zawsze tak bylo, niezaleznie od dlugosci. Bylam kilka dni temu u fryzjera, aby obcial moje pocieniowane wlosy na prosto. Mowilam ze chce zeby koncowki byly prosto z przodu. Z przodu. Nawet kosztem nierownego sciecia z tylu. I niestety. Jest beznadzieja. Wlosy przednie sa dluzsze od tych z tylu. Wszystkie leca mi do przodu wiec to sie fatalnie odznacza. Poprostu one nie wygladaja na rowno sciete ani na cieniowane. Tylko to wyglada troche jak bob. A i co wazne. Jesli bylyby sciete na rowno to jak piszecie wszystkie wlosy powinny wywijac sie w tym sanym kierunku. A u mnie jest tak ze wywijaja sie na wszelkie mozliwe strony i konfiguracje. Wlosy mam proste, ale one sie delikatnie faluja od noszenia kucyka. Co ja mam traz zrobic? Isc do innego fryzjera? Czy poczekac? Czy to tak ma byc? No chyba nie mozna zepsuc tak prostej do wykonanua fryzury. Sama nie wiem. Wizazanki doradzcie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Natowmiast jak są prosto obcięte to partioami się wywijały i zawsze to dziwnie wygladało - jakbym miała nierówno obcięte a bo co...