![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Organizacja studencka aiesec
Zastanawiam się nad przyłączeniem do tej organizacji. Czy ktoś był jej członkiem i może powiedzieć coś na ten temat? Warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Organizacja studencka aiesec
Z chęcią wysłucham co mają inni do powiedzenia czy to faktycznie tak pięknie i super wygląda jak jeden z gości zachwalał u nas ostatnio.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Tak naprawdę najlepiej przekonać się na własnej skórze
![]() W ubiegłe wakacje zdecydowałam się wyjechać na program Global Citizen na Ukrainę. Przywiozłam ze sobą niesamowite doświadczenie i wspomnienia - jeśli macie możliwość wyjechać, to serdecznie polecam wszystkim ![]() Po powrocie zaangażowałam się lokalnie. Na początku nie byłam przekonana i do wszystkiego podchodziłam sceptycznie, ale wdrożyłam się, poznałam fajnych ludzi i przede wszystkim zrealizowałam fajny projekt ![]() Dla mnie na pewno warto. AIESEC jest rozpoznawalny wśród pracodawców i jest tzw. organizacją pierwszego kontaktu - jeśli firma / korporacja chce nawiązać współpracę ze studentami, kontaktuje najpierw AIESEC. Na początku studiów ciężko załapać się do płatnej pracy w zawodzie, bo ma się z reguły zerowe doświadczenie i puste CV. AIESEC w CV jest więc atutem. Można spróbować swoich sił w interesującej nas działce: ja dzięki temu wiem, że w przyszłości chciałabym zajmować się zarządzaniem zasobami ludzkimi. Podoba mi się atmosfera w organizacji - wszyscy chcemy się uczyć i rozwijać i nie studiujemy tylko dla samego studiowania. A przy tym dobrze się bawimy w myśl motto "work hard, party harder" ![]() maacieek - jesteś z Łodzi, prawda? Ja należę do łódzkiego oddziału ![]() Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-10-06 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;43150507]
maacieek - jesteś z Łodzi, prawda? Ja należę do łódzkiego oddziału ![]() Tak jestem z Łodzi aczkolwiek u nas na WZ byli jacyś dwaj koledzy reszty nie widziałem. Ja się zapytam jeszcze ciężko się dostać? Czytałem gdzieś że jakieś zdolności w grupach sprawdzają, przeprowadzają rozmowy kwalifikacyjne i że później o ilę się dostanę to jest jakieś obowiązkowe 3 dniowe szkole [to mnie trochę zastanawia czy to jest na tygodniu czy w weekend]
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Szkolenie będzie od 25 do 27 października (piątek-niedziela). Dla mnie też jest obowiązkowe. Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-11-04 o 22:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A jaki jest wymagany poziom znajomości języka angielskiego? Bo w końcu to organizacja międzynarodowa i ma się do czynienia z ludźmi z różnych krajów. Tego właśnie najbardziej się obawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Teoretycznie B1, czyli 3 lata porządnej nauki. W praktyce - nie każdy ma taki poziom. Ważne, żeby się nie bać się mówić, nawet z błędami. Liczy się komunikacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
a czy na drugi semestr tez jest rekrutacja?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
uczestnictwo w jakiejkolwiek organizacji studenckiej to bardzo dobry pomysł, jeśli się było aktywnym członkiem, brało się udział w jakiś poważnych projektach to jest to potem bardzo dużym plusem na rozmowach kwalifikacyjnych
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
kamila249 - pytasz o Łódź? W Łodzi będzie rekrutacja w lutym/marcu, w innych miastach pewnie też
![]() ![]() Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2014-01-09 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;44512450]kamila249 - pytasz o Łódź? W Łodzi będzie rekrutacja w lutym/marcu, w innych miastach pewnie też
![]() ![]() studiuję w Kielcach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Odświeżam temat. Czy do aisec mmożna dostać się bez żadnego doświadczenia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Też się właśnie zastanawiam czy nie dołączyć do AIESEC, wszyscy mówią, że to daje dużo korzyści
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
W Aiesec zadne doswiadczenie nie jest wymagane- liczy sie twoj zapal i chęci do działania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Potwierdzam - doświadczenie nie jest wymagane. Dopiero tam możemy się sporo nauczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi.wysłałam aplikację, dzisiaj mam rozmowę i pracę w grupach. Wie ktoś o tym coś więcej? Na czym to właściwie polega?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wstępując do Aiesec miałam duże oczekiwania. Niestety zawiodłam się.
Nie chodzi mi o organizację jako tako, lecz o ludzi. Możliwe, że źle trafiłam. Wymagają bardzo dożo, praca to wolontariat, obowiązków masa, za to otrzymujesz doświadczenie (podobno). Wszystko zależy 0d tego, do jakiego projektu trafisz. Większość zadań ogranicza się TYLKO I WYŁĄCZNIE do dzwonienia po firmach/przedszkolach/szkołach itd. i wysłuchiwania ODMÓW. Tak, fascynujące. Poza tym to wielkie korpo. Jeśli ktoś lubi taki klimat,będzie czuł się doskonale. Ludzie wyzbyci są tam własnego zdania. AIESEC i tylko on się liczy. Nie są w stanie rozmawiać na inne tematy niż organizacja, nawet wychodząc na piwo. Są dosłownie jak roboty- używają stałych regułek i ten wieczny, sztuczny uśmiech. Niczym świadkowie jehowy namawiają Cię do zostania tu na dłużej, aby wspinać się po kolejnych szczebelkach kariery. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ciekawa wypowiedź (powyższa) jednak nie ufam osobom, które w swoim forumowym dorobku mają tylko jednego posta - wybacz
![]() Ja właśnie dostałam się komitetu lokalnego, w ten weekend jadę na konferencję. Jeśli ktoś chce wiedzieć na czym polega rekrutacja (assessment center + godzinna rozmowa) - chętnie pomogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
w 100% zgadzam się z a_dza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
i to druga osoba, która zalożyla konto po to, zeby napisac w tym watku
![]() ja wczoraj miałam rozmowę, jeśli się dostanę za tydzień konferencja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak Ci poszło, ja już działam u siebie dość konkretnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
To szkolenie jest pt-nd. Płatne około 300-400 zł
Ja byłam, srednio wspominam. Organizujesz projekty, wydzwaniasz po firmach, MUSISz uczestniczyć w jakiś szkoleniach... Na plus poznałam ciekawych obcokrajowców.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
nie wiem o jakie szkolenie chodzi, jesli o ta pierwsza konferencje to ja placilam 70zł i bylo naprawdę bardzo fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jestem w Enjoy My Origin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do obiadu... obiad był, a w międzyczasie były też kanapki kilka razy dziennie no i 24h była kawa, herbata itp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() widze, że mialas konferencje jakies 3 tygodnie temu, zaczeliscie juz cos dzialac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już działamy - wczoraj np inny projekt miał akcję promocyjną, podczas której rozdawali pocztówki z historiami osób, które były na wolontariacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Hej...ja mam pytaie odnosnie tej rganizacji.
4 lata temu wplacilam sume aby szukac praktyk jednak po miesiacu znalalzma prace i poprosilam o "pause" w moim dostepie teraz chcialam wykorzystac czas, ktory mi zostal ale mi powiedzieli, ze to juz za dlugo i musze jesszcze rz placic. Wie kto jak to wyglada? Czy jest jakies okres waznosci tej darowizny? Szukalam e necie regulaminu lub statusu ale nic nie moglm znalezc. Dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.