|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Prośba o pomoc dla czteromiesięcznej Niny
Witajcie. Nina ma dopiero 4 miesiące, a przeżyła chyba więcej cierpienia, niż niejedna dorosła osoba.
W 7 tygodniu jej życia zdiagnozowano u niej siatkówczaka. Jest to złośliwy rak oka, bardzo rzadki - dotyka rocznie około 4 dzieci na milion. W przypadku Ninki rak rozwijał się z niesamowitą prędkością, już 30 września lekarze byli zmuszeni usunąć jej oko... Nina należy do podopiecznych Fundacji "Nasze Dzieci" przy Klinice Onkologii w Warszawie. Częste wyjazdy (raz w tygodniu) do Warszawy z Wrocławia wiążą się z wysokimi kosztami. Niestety Ninka skazana jest na cotygodniową chemię, w celu niedopuszczenia do rozprzestrzenienia się nowotworu (szczególnie na drugie oko). Szczegóły na ulotce dołączonej do posta. Bardzo dziękuję w imieniu Niny. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prośba o pomoc dla czteromiesięcznej Niny
Boze jaki ten swiat niesprawiedliwy...biedne Dzieciatko..mam Synka w wieku Ninki siedze i placze...oczyWiscie pomoge Wam jak tylko bede mogla... i dam link do Waszego postu kolezankom z forum na odchowalni. Pozdrawiam i prosze pisz co u Was slychac. Mam nadzieje ze Twoja kruszynka nie cierpi...
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ninka jest moją bratanicą, więc staram się pomóc jak mogę mojemu bratu i jego żonie. Bardzo się martwię o drugie, zdrowe oko. Nie ma dnia, bym o tym nie myślała. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
podbijam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ninka jest po kolejnej chemii..
bardzo dziękuję wszystkim osobom, które już pomogły |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
podbijam wątek - dzięki chemii jak na razie udało się uratować drugie oko. Teraz, co trzy tygodnie w instytucie w Warszawie, Nina jest badana pod kątem zmian. Do czwartego roku życia będzie pod ścisłą kontrolą lekarską. W każdej chwili może nastąpić pogorszenie się jej stanu zdrowia.
Jednakże to, ile osób nam pomaga, a także postępująca rehabilitacja Niny, pozwala wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Dla zainteresowanych - strona na facebooku poświęcona Ninie https://www.facebook.com/pomagamyninie?fref=ts Dziękuję wszystkim za pomoc ! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Storczykomaniaczka : 25