|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Odzienie na zime w Niemczech
Witajcie,
niebawem, to znaczy za jakiś miesiąc, zawędruję do Niemiec i zostane tam zapewne jakiś czas. Będę mieszkać w Forchheim,ale byłabym wdzięczna wszytskim mieszkającym w okolicy,najbardziej tym z Erlangen i Norymbergii jakby mi dali cynk jak pojawia sie ladne plaszczyki na zime i ladne butki w tychze miastach. Moze juz sie pojawily,jak tak to dajcie namiary,a odwiedze te sklepy pozniej. No i oczywiscie nic bardzo snobistycznego ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: Odzienie na zime w Niemczech
Witaj za butami kozaczkami radze wybrac sie do Deichman ceny ma w miare i duzo do wyboru ,to jest moj ulubiony sklep z butkami.Jest w kazdym miescie ten sklep a plaszczyki i kozuszki to maja ladne w Essprit albo Oliver tylko ze ceny dosc powalajace.Pozdrawiam:cmo k:
![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedz
![]() No właśnie się obawiam tych cen,dlatego chciałam sie wczesniej psychicznie przygotowac i dowiedziec czy ktos ma jakies wyprobowane i nie bardzo drogie miejsca,ale jak widze brak jest takowych..Sklep z butkami, o ktorym mowisz jest rowniez u mnie tutaj w Polsce i masz racje,ze wybor jest spory,ale troche sie boje jakosci,bo kupilam sobie sportowe trampki tam niedawno i juz sa dziury ![]() Nic to, poszukam sama czegoś, przetrę ślady.. ![]() POzdrawiam serdecznie
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jesli chodzi o buty to kupuje w Deichmann oraz kupilam kozaki 2 lata temu w Reno. Buty byly tanie ok 40-50€ wiec nie drogo i posluza mi jeszcze troche. Jesli natrafilas na trefne buty w Deichmannie to idz i je zareklamuj, nie wpowinny sie tak szybko rozwalic. Moje buty z tego sklepu najstarsze mam juz 4 lata i jest z nimi wszystko ok, a przeszly wiele, np. spacer z psem w deszczowa pogode w wielkiej chlapie i blocie i to nie jeden raz. Poza tym kupuje czesto z katalogow np. Neckermann, Mode&Preis, Quelle, Baur. Takze ciuchy. Najczesciej sklepami odwiedzanymi przeze mnie to H&M i C&A. Jakos plaszczykow w nich jeszcze nie kupilam, ale za to tego typu ciezka garderobe i droga za razem to kupuje w wyzej wymienionych katalogach. Essprit jest dla m´nie nie do pomyslenia, za drogo. Moze i maja promocje i mozna cos fajnego kupic, ale ja zadko robie wypady do miasta , a i w katalogach mozna kupic duzo rzeczy od tej firmy i nawet po przecenie , mimo wszystko ceny sa zabojcze. Zwlaszcza jesli chodzi o buty. Maja sliczne balerinki z kwadratowymi czubkami, ale co z tego skoro sa z imitacji skory i w przecenie kosztuja 50€. Jak na imitacje to za duzo. Pewnie nie za duzo pomoglam, bo ja jednak bardziej katalogowy czlowiek jestem, ale w sklepach tez czasami mozna cos znalezsc. Popatrz u Strauss-a, tylko musisz znalezsc sklep gdzie maja ciuchy, kupilam u nich sliczna kurtke z zamszowej skory za 58€. Pierwotnie kosztowala 168€, ale byl styczen i przecena , a o takiej kortce marzylam wiele lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.