|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Modelowanie twarzy pudrami
Zwykle używam do makijażu jednego pudru, a drugiego ciemniejszego do podkreślenia kości policzkowych. Widzę jednak,że bawiąc się nimi można rewelacyjnie podkreślić a nawet zmienić rysy twarzy. Mam w związku z tym kilka pytań
!. Jakie możecie podkreślić bazy pod makijaż, chodzi mi o takie które zakryją moje bardzi szerokie pory a w dodatku będzie bardzo trwała? 2. Mam twarz owalną, ostatnio bardzo schudłam i twarz też, nie wygląda to dobrze, jak mogę ją odrobinę "pogrubić", zaokrąglić makijażem? 3. Ilu produktów (podkładów, pudrów itp) potrzebuję by wymodelować twarz, polecicie coś dobrych mrek a co mnie nie zrujnuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Modelowanie twarzy pudrami
Cytat:
2) Używając kosmetyków rozswietlajacych ale nie w miejscach gdzie masz rozszezone pory bo tylko je podkreślisz. 3 ) nie rozumiem pytania. Jak w pierwszym pytaniu, polecam KWC - sama wiesz najlepiej ile chcesz wydać . Ja używam jednego max 2 pudrow. Do konkurowania hoola benefitu i w zależności od potrzeby czasami kładkę na cała twarz teracote lub meteoryt dla rozswietlenia.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie czy dobrze robie ze uzywam brązu i różu ?
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- a i jak rozjasniać twarz kwadratową? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak rozjasnic kwadratowa twarz? Nie do końca rozumiem. Najlepiej ( w teorii) wymodelowac twarz brazerem a rozswietlac raczej okolice oczu i środka twarzy ( tzn ja tak robie) ale nie wiem nic o Twojej cerze więc trudno radzić.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zależy jak wyglądają na twojej twarzy. Jeśli naturalnie, to tak. Jeśli masz wrażenie, że za bardzo się odcinają, spróbuj poszukać bardziej odpowiednich dla siebie odcieni.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.