|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Kobiety ekto :)
Mam kilka pytań do obeznanych w temacie
Znalazłam w wyszukiwarce jedynie o facetach ektomorfikach, o kobietach jedynie to, że jedzą ile wlezie i są szczupłe Czy te typy sylwetki naprawdę 'istnieją', nie jest to wymysł jak niektóre teorie dietetyczne itp? I czy jeśli będę jadła dużo, ale zdrowych rzeczy (ryby, orzechy, oliwa, ostatnio dużo wieprzowiny ale domowej bez żadnego syfu ) to -jeśli już przytyję- to będą to mięsnie a nie tłuszcz? Jestem dość aktywna, robię ćw siłowe z Tamile lub coś typu '8minutes buns'...Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety ekto :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() Napisałaś, że siłowymi ćwiczeniami są m.in. wykroki. W filmikach Tamile wszystkie ćwiczenia to właśnie przysiady i wykroki I zastanawia mnie raczej, czy -jeśli już coś przybiorę na wadze- to będzie to tłuszcz? Ponieważ ruszam się, a do tego jestem ekto, to czy jest to w ogóle możliwe? Oczywiscie nie spodziewam się, że od takich ćwiczeń jak moje aktualne urosną mi mięsnie
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przytycie zawsze jest możliwe, tylko w twoim przypadku po prostu musisz jeść jeszcze więcej niż wszyscy ![]() Jak chcesz wiedzieć mniej więcej ile masz jeść kcal by utrzymać wagę, to wpisz sobie swoje dane do kalkulatora np na stronie potreningu. Jest to co prawda bardzo uproszczona wersja i nie zawiera różnic w budowie. Jak poszukasz dokładniej to są całe wzory uwzględniające typ budowy ekto, endo i mezomorficzny. Wiedząc to dodajesz sobie np 300 kcal i patrzysz jak twój organizm reaguje. Jak przytyjesz, a nie będą to mięśnie to będzie to tłuszcz innego wyboru nie ma
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

Znalazłam w wyszukiwarce jedynie o facetach ektomorfikach, o kobietach jedynie to, że jedzą ile wlezie i są szczupłe
Czy te typy sylwetki naprawdę 'istnieją', nie jest to wymysł jak niektóre teorie dietetyczne itp? I czy jeśli będę jadła dużo, ale zdrowych rzeczy (ryby, orzechy, oliwa, ostatnio dużo wieprzowiny ale domowej bez żadnego syfu
) to -jeśli już przytyję- to będą to mięsnie a nie tłuszcz? Jestem dość aktywna, robię ćw siłowe z Tamile lub coś typu '8minutes buns'...Proszę o pomoc

I zastanawia mnie raczej, czy -jeśli już coś przybiorę na wadze- to będzie to tłuszcz? Ponieważ ruszam się, a do tego jestem ekto, to czy jest to w ogóle możliwe? Oczywiscie nie spodziewam się, że od takich ćwiczeń jak moje aktualne urosną mi mięsnie