|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Chamskie pytanie, kto ma rację?
Słuchajcie, mam takie pytanie... co uważacie na temat tej sytuacji...
Mój chłopak miał operację 3 tygodnie temu. Mieszka z Mamą w mieście oddalonym od mojego 40 km. Jest na zwolnieniu. Od pierwszego dnia jak wyszedł ze szpitala jeżdżę do niego minimum co drugi dzień, bo wiem że się nudzi - ile można oglądać filmów i czytać (musi leżeć). Mój każdy dzień wygląda tak, że lecę do pracy z mojego mieszkania z torbą ubrań i komputerem, po pracy wsiadam w autobus, gnam pół miasta, tam przesiadam się w busa i jadę do niego (w korkach) ponad godzinę. Dojeżdżam na wieczór, pogadam z nim, poprzytulam się, idziemy spać i wstaję 2h wcześniej niż normalnie (kiedy jestem u siebie) i znów tę trasę pokonuję do domu. I tak co 2 dzień. Obiecałam przyjeżdżać w każdy poniedziałek, środę i piątek (i zostawać na sobotę) i tak też rozkładam wszystkie plany. Nawet jak miał przyjść pan z gazowni to poprosiłam by zmienił dzień (za dodatkową opłatą) bo mnie nie było w domu - nie chciałam zawieść faceta. Wczoraj (w środę) napisał do mnie, że w piątek wpadnie do niego kolega (którego dobrze znam). Zapytałam czy mam nie przychodzić. Powiedział że mam wpaść, że przecież się lubimy i nie ma problemu. Powiedziałam że będę później niż zwykle by mogli trochę razem posiedzieć w męskim gronie (jakieś 4h). Dziś rano jak od niego wychodziłam to jeszcze porobiliśmy plany na piątek i sobotę i pojechałam. Poczym napisał właśnie do mnie czy mogę w piątek nie przyjeżdżać, bo oprócz tego kolegi wpadnie jeszcze 1-2 i ... "będzie ciasno".... Dodam że żaden z nich przez 3 nawet smsa mu nie wysłał z pytaniem jak się czuje po operacji. Po prostu dowiedzieli się że jeden jdzie, że będzie piwko i postanowili się zabrać. Zrobiło mi się mega przykro. Napsiałam mu spokojnie, że ok...ale że mi przykro. Ponieważ nie uważam że osoba z klasą będąc umówiona z dziewczyną pyta ją czy może nie przyjeżdżać, bo będzie ciasno.... Dla mnie nie ma problemu żeby koledzy do niego wpadli. Ale uważam że osoba z klasą powinna albo umówić się z nimi na dzien kiedy nie ma naszego spotkania w planach, albo umówić się wówczas wspólnie. A nie mnie, która się poświęca "wywalać"z grafiku bo koledzy się nie pomieszczą... Powiedzcie szczerze...mam rację, czy nie? Może przesadzam? Efekt jest taki że napisałam mu co o tym sądzę, obraził się, powiedział że przy mnie nigdy nie można planów zmienić i przecież zapytał CZY MOGĘ nie przychodzić a nie stwierdził, że mam nie przychodzić, poczym powieidział ze więcej rozmawiać o tym nie będzie i zamilkł..... I tak już kilka ładnych godzin. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Chamskie pytanie, kto ma rację?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
kobieto halo spokojnie.Przesadziłaś
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Z czego wogole robisz jazdę? ja bym sie cieszyła, ze mam dzien wolny.
Daj chłopakowi odsapnąć, po co miałaś tam jechać skoro byłoby tam trzech kumpli? Za bardzo się wczuwasz i go niańczysz. |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam ponieważ:
1. ustaliliśmy pewne plany na ten wieczór (i to dziś rano) 2. ciągle mnie pyta kiedy wyjdę z pracy ,prosi bym się wcześniej zwalniała albo nawet sugeruje żebym wzięła urlop na żądanie bo chce żebym z nim siedziała... bo mu nudno, bo tęskni a jak pojawia się alternatywa w postaci kolegów to mam spadać 3. nie widzę dużej różnicy pomiędzy "możesz w piątek nie przyjeżdżać?" a "nie przyjeżdżaj"... Ale widocznie jestem dziwna
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
kumple, to kumple, mają prace najczęściej i akurat wypadło im tak ż mogą przyjść w piątek - zdecydowanie bardzo zrozumiałe, a ty robisz jazdy bo macie grafik
dafuq |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Dramatyzujesz.
Co z tego że żaden się nie odezwał do niego podczas choroby? To już nawet odwiedzić nie może? Jesteś tam co drugi dzień, już nie przesadzaj. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby mnie facet przeprosił i powiedział, że sobie ten zaplanowany wieczór odbijemy to pewnie uznałabym, że nie ma sprawy.
A to kumple bedą u niego spać czy coś? Dlaczego nei możesz przyjechać poźniej i u niego zostać? Hm, ciasno na 5 osób tzn. ile metrów? Zdarzało się, że spotykaliśmy się w bardzo licznym gronie w bardzo mikroskopijnym pokoju w akademiku i w sumie dla każdego znalazło się i piwko i miejsce
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem jak ja bym to rozegrała (choć już trochę o tym napisałam)....Umówił się z kolegą X na piątek i mi o tym wczoraj powiedział. Zapytałam czy mam nie przyjeżdżać, bo może chce mieć wieczór z kumplem. Powiedział, że nie, że zaraz mu napisze że będę ale nie widzi problemu bo kolega X jak i wszyscy inni mnie mega lubi. Napisał do niego i kolega X mówi "super, spotkajmy się w 3". Miał do niego wpaść na 16, więc zaproponowałam że będę około 19 żeby sobie pogadali,przyjadę, wypiję piwko czy coś z nimi i tyle. Wszystko super ustalone. I nagle koledzy się dowiedzieli że kolega X jedzie do niego (wiedzą że ja będę!) i zaproponowali że oni też wpadną. To mój LUBY pomyślał że 4 osoby w pokoju to dużo i żebym w ogóle nie przyjeżdżała bo się nie zmieścimy... No i dlatego mi przykro... Dlatego uważam że "ładnie by było" gdyby powiedział "chcę jednak się z nimi spotkać sam na sam... może być piątek czy wolisz jednak przyjechać w piątek a ich zaproszę na niedzielę", albo "Wiem, że miał być X, ale będzie jeszcze Y i X...będzie ciasno ale damy radę". A tu my mamy poplanowane od tygodnia i mam spadać bo nagle 2 kolegów też zamarzyło wpaść na piwko. Poza tym dodam że to nie jacyś przyjaciele czy coś. Ot ludzie których widzi raz na 2 tygodnie tylko na studiach.... i może raz na 3 miesiące w pubie.... Nawet jak przyjaciel chciał go odwiedzić to stwierdził że "eeee nie.... bo taki jestem w łóżku leżący" i go olał.... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
o matko no ale przecież tu nie o miejsce chodzi, choćby miała na lampie siedzieć, to fizycznie się zmieści ;D
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego koledzy mają być o 16.... ja planowałam być o 19... Mógłby nawet napisać "przyjedź troszkę później" czy coś... Miałam u niego spać by wreszcie w sobotę się wyspać (nie muszę o 6 sie zrywać do pracy) a tak to znów będę leciała jak głupia na busa... :/ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Cię rozumiem - Ty umiesz układać swoje życie pod jego wygodę, on także powinien coś dać w zamian. No chyba, że te Twoje wieczne wyjazdy do niego były tylko i wyłącznie Twoją inicjatywą i wiesz o tym, że on tego nie chciał, to ok. Natomiast jeśli sam o to Cię prosił, to uważam, że też powinien w zamian uszanować Twoje plany i Twój czas.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Myślę że przesadzasz trochę. Sama piszesz że niezłą logistyką jest twoja jazda do niego, kosztuje cię sporo czasu, musisz później wcześniej wstawać etc. Chłopak niech się spotka z kumplami dla swojego psychicznego zdrowia
tym bardziej że cię o tym uprzedził i w ogóle.Mam wrażenie że jakoś go tak za mocno opiekujesz po tej operacji.
|
|
#16 |
|
lokalna gwiazda
|
Kobieto, niańczysz go bez przerwy, a chłopak ma ochotę po prostu na męski wieczór. Daj mu odetchnąć trochę od siebie, a i chłopakom trochę luzu. Chciałabyś, żeby na babskim spotkaniu zalegał czyjś chłopak? Możesz go na maksa lubić, ale pewnych tematów przy facecie nie poruszysz.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
No a nie uważasz, że te twoje odwiedziny są tak zaplanowane, wszystko zapięte na ostatni guzik, że każda zmiana planu, by cię rozczarowała? Przecież jak odpuścisz sobie jeden dzień to nic się nie stanie.
Poza tym nie wiesz jak to jest? Ostatnio mój sąsiad miał poważny wypadek i po wyjściu ze szpitala postanowiłam go odwiedzić. W rozmowie z innymi znajomymi rzucałam hasło "jutro nie mogę, bo idę odwiedzić X" i była reakcja "mogę wybrać się z tobą?" czy coś w ten deseń. I w efekcie przyszłam do niego z 5 osobami gratis (oczywiście po wcześniejszym zapytaniu go, czy wyraża zgodę). Poza tym postaw się na miejscu swojego faceta. Miał operację, musiał tyle i tyle leżeć. W konkretne dni mógł liczyć na ciebie, to super, ale pewnie też męczy go to, że musi siedzieć w domu, że nuda itp. A odwiedziny kumpli to jakaś tam jednak odmiana. No i to facet jest. Oni są prości. Napisał smsa, czy MOŻESZ nie przyjeżdżać, a ty zamiast robić aferę, mogłas mu napisać, że możesz nie wpadać, ale nastawiałaś się, że będziesz u niego nocować itp. Może jego propozycja byłaby już inna.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadzasz.
1) Ok, mieliście plany - no ale chyba cię za wczasu uprzedził, że będzie zmiana planów. 2) Kumple mu nawet sms'a nie napisali - no zbrodnia, ale w końcu kumple a nie przyjaciele na śmierć i życie. 3) Przy okazji jak dla mnie ta twoja fantazja z tymi wizytami to jakaś chora jest. Zachowujesz się jak jego matka, co najmniej dziwnie a potem masz pretensje, że misio non stop siedząc w domu i widując ciebie ma śmiałość spędzić wieczór w męskim gronie. 4) Znajdź sobie jakieś ciekawe zajęcie na wieczór. Chłopaka możesz odwiedzić w sobotę? A tak swoją drogą - jak ja nienawidzę postawy pt. "to ja się tak poświęcam a on sobie kpiny z tego robi". Jak się kogoś kocha to chce się dla niego dobrze a nie "o jezu, ciuchy muszę targać, godzinę dojeżdzać ble ble ble". No wiadomo - jest niewygodnie ale chyba nie jeździsz do obcej osoby tylko z właśnej nieprzymuszonej woli odwiedzasz chłopaka którego kochasz. Nie znoszę takiego wypominania (wiem, nie mówisz mu tego prosto w twarz tylko anonimowo piszesz na formu ale mi chodzi o samą postawę a nie o to czy zainteresowany to usłyszy czy nie).
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesz się, że odpoczniesz i że nie będziesz musiała się tłuc znowu busami przez 80 km w dwie strony, urywając się z pracy z językiem na wierzchu i że rano pośpisz sobie 2h dłużej
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Podstawowe pytanie: czy Twój chłopak poprosił Cię żebyś odwiedzała go tak często? Czy sama stwierdziłaś, że tak będzie i już. Bo to takie trochę osaczające jest
|
|
|
#21 | |
|
Rozeznanie
|
Ja mu napisałam, że mogę nie przyjeżdżać... tylko że mi przykro bo uważam , że osoba z klasą nie tak załatwia sprawę. Nie robiłam afery, nie krzyczałam że nie ma prawa itp...
Jedna z Was pisała że wpadła do chorego z 5 osobami.... A myślisz że ten kolega by nie pozwolił być wtedy swojej dziewczynie bo plany się zmieniły i bierzesz więcej osób? Poza tym on nie ma argumentu że chce męski wieczór...tylko...że się nie zmieszczę i musieli by siedzieć w tłoku i niewygodzie :/ ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Dlatego poczułam się że jest cacy jak jestem bo nie ma co robić, ale jak pojawia sie najmniejsza alternatywa to mam spadać.... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
nyan nyan ^^
|
Przesadzasz.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i odpowiedz proszę, jak to z wami jest. Czy razem wpadliście na te dni odwiedzin, czy po prostu sama taki system stworzyłaś?
|
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Ale może przegapiłaś, więc powtórzę...Początkowo zanim poszedł na operację ustaliliśmy że będę do niego przyjeżdżała "w miarę możliwości".... Ale potem w sumie nalegał żeby było codziennie, nie dawałam rady. Więc ja zaproponowałam co drugi dzień. I na tym stanęło.... I mimo ze odwiedzam go co 2 dzień to i tak słyszę w dni "niewidzenia"czy przyjadę... albo w te dni co do niego jeżdżę pyta czy mogę wcześniej przyjechać i urwać się z pracy, albo nastepnego dnia spóźnić żeby z nim poleniuchować rano.... |
||
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba oboje nieco przesadzacie... Serio, namawianie do wzięcia urlopu na żądanie bo misio chce by z nim posiedzieć O.o? Postaw jakieś granice. Wcale nie musisz w sobotę zrywać się rano, by do niego jechać - możesz odpisać że nastawiałaś się na nocowanie u niego, ale skoro tak woli to planujesz jutro odespać zaległości i przyjedziesz np. po południu. Albo jedno albo drugie...
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadzasz, ale z podporządkowaniem całego życia pod niego. Przyzwyczaił się, że jesteś na każde skinienie. Jak mu się nudzi, to niech książkę poczyta, puzzle poukłada lub popatrzy twórczo w sufit.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Przesadzasz. Chłopakowi się wcale nie dziwię, ze po miesiącu oglądania tylko rodziców i dziewczyny ma ochotę oglądania kumpli. Zwyczajnie ileż można rozmawiać od miesiąca z tymi samymi osobami? to jak z oglądaniem filmów-po jakimś czasie człowiek potrzebuje odmiany. A Ty się obrazilaś i jeszcze tytułujesz wątek "chamskie"...Wyluzuj i naprawdę nie rób z igły widły
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cóż, przynajmniej widać, że nie osaczyłaś go tak jak któraś z osób to sugerowała
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
No ma prawo być Ci przykro. Ty się poświęcasz, dostosowujesz plany a on je zmienia z dnia na dzień bo pojawili się kumple. No ale przecież to nie jest duży problem, po prostu o tym zapomnij
Facet pewnie nawet nie zauważył, że postąpił nietaktownie, nie ma co się o to kłócić, popatrz z jego perspektywy- leżysz, nudzisz się całymi dniami, nigdzie nie wychodzisz, co dwa dni tylko przyjeżdża do Ciebie chłopak i to jedyna osoba którą widzisz. Rzucił się po prostu na pierwszą i możliwe, że jedyną okazje do jakiejś rozrywki, nie ma co roztrząsać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

kobieto halo

tym bardziej że cię o tym uprzedził i w ogóle.