|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() kolejna zabawa w skojarzenia, tym razem...
...dobieramy zapachy do okazji.
![]() Czym byście się wypachniły idąc: - na wesołe miasteczko - na grzyby - do filharmonii - do dentysty - na ognisko ? To jest oczywiście zabawa totalnie abstrakcyjna, nie chodzi o to, czym wypada się wyperfumować na dane okazje, ale co się kojarzy. ![]() Dalsze propozycje do rozszyfrowywania mile widziane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kolejna zabawa w skojarzenia, tym razem...
Cytat:
![]() na grzyby - szczerze powiedziawszy nie wiem, może Neblina, taka leśna do filharmonii - Organza do dentysty - cos znieczulającego może DKNY, dziewczyny mówiły, że pachnie alkoholem ![]() na ognisko - jakoś mi Escape pasuje
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale fajny pomysł to tak :
- wesołe miasteczko Calypso Lancome lub Amor Amor cacharela - grzyby - nijak tago nie wyjaśnię ale mi się tu Contradiction C Kleina pcha - filharmonia Black Cashmere lub Cristobal Balenciagi - do dentysty Dune Diora uspokaja mnie i łagodzi moje nastawienie - co w tym przypadku bardzo sie przydaje bo naprawde nie lubię chodzić do dentysty - ognisko - Time to play |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Och, ulubionych zabaw ciąg dalszy!
![]() - na wesołe miasteczko - "Miss Dior Cherie" - na grzyby - "White Linen Breeze" (żeby się nie narzucało) albo "Neonatura" zielona YR - do filharmonii - "Mauboussin" (zmysłowy i "wieczorowy", ale b. blisko ciała) - do dentysty - "Poison" klasyk (może bym go struła ![]() - na ognisko - "Safari" albo "Sun Moon Stars" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
Na wesołe miasteczko: Baby doll YSL ponieważ są radosne i beztroskie
Na grzyby: Off-em żeby odstraszać komary i inne robale ![]() Do filharmonii: Sicily D&G ponieważ są pełne namiętności jak muzyka ![]() Do dentysty: Escape CK (nazwa mówi sama za siebie ![]() Na ognisko: Noa Cacharel nie wiem dlaczego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Na wesołe miasteczko: Amor Amor
Na grzyby: chmmm, nic mi nie przychodzi na myśl, może Aqua di Gio? Do filharmonii: Classique JPG - zawsze się nimi psikam na takie wyjścia ![]() Do dentysty: Hypnose - wiadomo, dlaczego ![]() Na ognisko: Halloween |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
- na wesołe miasteczko - coś z porzeczką, wesołego, optymistycznego - Baby Doll, Le Monde Est Beau
- na grzyby - Herba Fresca, Intrusion Oscara Le Renty - do filharmonii - Eau du Soir - do dentysty - Emporio White... jakoś mi się tak sterylnie kojarzy ![]() - na ognisko - tu mam największy problem - pasuje mi jakis taki drzewny zapach, drzewno dymny ale nie taki wielki i silny, raczej w lekkim wydaniu - może Helmut Lang EDP? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
na wesołe miasteczko: carolina carolina herrera
na grzyby: coś, co nie koliduje z zapachem lasu i plechy... najpewniej nic, żeby nie zagłuszyć tych cudownych, ziemistych, jesiennych woni ![]() do filharmonii: scent lub scent sheer lub BC DK, lub Mahora do dentysty: raczej nic. żeby sobie nie zobrzydzić do końca życia ![]() na ognisko: aż chce mi się napisać, że le feu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Fajny watek
![]() Wesole miasteczko - Gucci II Na grzyby - BC Donna Karan Do filharmonii - Coco Chanel, Sicily D&G Do dentysty - Fleur de diva Ungaro, O oui Lancome Na ognisko - Rococo Joop |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
- na wesołe miasteczko
Cos wesolego i beztroskiego - Escada Que viva, Red Jeans Versace albo (tu nie bede oryginalna ![]() - na grzyby Najlepiej niczym, zeby lasu nie zaklocac ![]() ![]() - do filharmonii Chyba rezygnuje z moich tradycyjnie wieczorowych Sun Moon Stars na rzecz skojarzeniowych ![]() - do dentysty Brrr, zeby mi jakis ulubiony zapach obrzydl???? - na ognisko ? Kropelka Slonika Kenzo albo Organzy Indecence, li i jedynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Czyżby Baby doll było zapachem na wesołe miasteczko
![]() wesołe miasteczko - Baby doll, ale Ralph też psuje grzyby - najrozsądniej byłoby niczym, no ale jak tu się nie poperfumować ![]() dentysta - Helmut Lang edp, działa na mnie silnie uspokajająco filharmonia - D&G czerwona, co by wszystkie zmysły współgrały ze sobą ognisko - Nikos Sculpture - czuć w nich dym |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
To moje pytanie
![]() czym sie wypachniamy idac w sloneczna wrzesniowa niedziele na spacer do parku, w ktorym klomby pelne sa jeszcze letnich kwiatow, ale na drzewach juz widac zlotorude liscie; slonce w poludnie mocno przygrzewa, ale jednoczesnie wiatr juz przynosi chlodny powiew zblizajacej sie jesieni i kaze przykryc ramiona swetrem? Moje typy: najbardziej pasuja mi Tresor, Narciso i Deci-Dela, a takze Pola Elizejskie, zeby poudawac jeszcze chwilke, ze wciaz jest lato ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdybym akurat miała je na stanie, z rozkoszą w taki późno letni-wczesno jesienny dzień wypachniłabym się "Dune", "Tendre Poison", "Scent Gloss'em" albo właśnie "Polami Elizejskimi". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wesole miasteczko - escada megnetism
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Odpowiadam na pytanie Dori (na swoje nie potrafię!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Na taki spacer może być Tresor, ale moje pierwsze skojarzenie to Allure.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Czym byście się wypachniły idąc:
- na wesołe miasteczko - Witch, Mandragore - na grzyby - czyms lekkim zazwyczaj na wypady do lasu uzywam Versace Time for Action - do filharmonii - Maroussia i wszyscy uduszeni ![]() - do dentysty - nic bo i tak wszystko zapach drentystycznego gabinetu zagłuszy, a jak bym chciała być z dentystą w harmonii i go podrywac to Asja - na ognisko - NU, BC - spacer do parku - Dolce Vita,Petit Cherie,
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
- na wesołe miasteczko - dzing, zagorsk
- na grzyby - ...las wystarczająco pięknie pachnie ![]() - do filharmonii - poison - do dentysty - scent - na ognisko - BC, HP |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Chwila wytchnienia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na wesołe miasteczko...przekornie nic słodkiego,tylko szelmowskiego Vent Vert ![]() na grzyby... Aromatics Elixir...żeby się skoncentrować do filharmonii... tylko Sublime...żeby było jeszcze piękniej do dentysty... Angel...żeby mniej bolało na ognisko... Youth Dew... żeby było jeszcze cieplej ![]() A teraz dwie aspiryny i dalej do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
- na wesołe miasteczko-Escada Magnetism-wata cukrowa-mmmm
![]() - na grzyby-Green Tea - do filharmonii-Omnia Crystalline - do dentysty-czyms slodkim, co by nie potegowac wrazenia sterylnosci ![]() - na ognisko-Happy in Bloom |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Na wesołe miasteczko- mira bai
Na grzyby-mushroom demeter ![]() Do filharmonii- rochas absolu do dentysty- mira bai zeby poczuć sie jak na wesołym miasteczku ![]() Na ognisko- nu ysl Na spacer po parku-le fleur d'interdit, le monde est beau |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
na wesołe miasteczko...La chasse aux Papillons, Baby Doll
![]() na grzyby... czymś"wilgotnym"...Eau de Cartier, Ogródek Nilowy, Neblina do filharmonii... Prada, Arpege, Cristobal do dentysty... ![]() na ognisko... NU, BC na spacer po parku...Lovely, Paris YSL i jego wariacje
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Na wesołe miasteczko - Cherry Fantasy (Les belles de Ricci)
Na grzyby - nic, żeby włosy i skóra mogły przesiąknąć żywicą, mchem i wiatrem Do filharmonii - Cristobal, BC, Initial Do dentysty - na pocieszenie radosnie wibrujące Grain de folie (GRES) Na ognisko - pachnącego drzewem i przyprawami mężczyznę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
wesołe miasteczko - Baby Doll, Le Monde Est Beau, Eau de Dolce Vita grzyby - zapach lasu sam w sobie jest piękny, ale gdybym musiała nosić jakieś perfumy, byłaby to Prada z tą swoją paczula, kojarzącą się mi odrobinę z wilgotnym zapachem podmokłej ziemi filharmonia - Nu edp, sprzyjają pełnej skupienia kontemplacji dentysta - tylko i wyłącznie kojące Le Feu Light ognisko - drzewne, suche, wytrawne i kadzidlane Black Cashmere Boska nazwa ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
- na wesołe miasteczko - coś co poprawia mi nastrój - coś bardzo zabawnego i słodkiego - Angel, wish, LL L. - na grzyby- nie znam się na grzybach ale wyprawa do lasu ok ![]() ![]() - do filharmonii - coś eleganckiego,stylowego np Alejka, albo z innej beczki coś wzniosłego, patetycznego - np Poison czy Opium! ![]() -do dentysty- nic, żeby nie prowokować do ewentualnego zadawania bólu ;p - na ognisko ? Black Cashmere, ewentualnie Euphoria! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
- na wesołe miasteczko - Amor Amor, Gucci II
- na grzyby - hmm? Pamplelune, lub coś "zielonego" ![]() - do filharmonii - odrobina Słonika - do dentysty - może Wish aby osłodził mi ból ![]() - na ognisko - Clinique Happy to be, Madness ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Na wesołe misteczko - Un Jardin sur le Nil
Na grzyby - Yerbamate Do filcharmoni - J.P.G. Classic Do dentysty - Penhaligon's - lily of the valey - Pan doktor przystojny to sobie chociaż tę żenującą sytuację z otwartą paszczą przy takim facecie zrekompensuję ![]() Na ognisko - Rush albo C-thru joy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Do wesołego misteczka - Miss Dior Cherie
Do filcharmoni - Mauboussin lub Crystal Noir Do dentysty - Insolence (idealnie wtopiłby się w surowy, sztuczny klimat gabinetu) albo Poison (wilgotna, spleśniała piwnica, która wprowadziłaby dodatkową nutę grozy)... ![]() Na ognisko - Le Baiser Du Dragon lub Dune Na spacer po parku - Roma
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
wesołe miasteczko - Nina Niny Ricci , słodkie i optymistyczne
- na grzyby- Magie Noire , miodowo-leśne - do filharmonii - L'OR , eleganckie, stonowane - do dentysty- Ange ou demon Givenchy , pieknie stopiłby się z zapachem gabinetu ![]() - na ognisko - Trussardi Jeans Woman, na mnie pachnie sucho i drzewnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
wesole miasteczko-versace red jeans lub simpy clinique
na grzyby-AA anisia bella filcharmonia-safari ysl lub shalimar dentysta-trussardi jeans,miracle so magic lancome moze go zaczaruje i nie bede nic czula? ognisko-happy to be clinique spacer po parku-escada by escada a co proponujecie na lodowisko?bo ja rosamor oscar de la renta
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.