|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Najgorszy człowiek na świecie
Mianowicie ja. Czuję się niekochana, niepotrzebna, brzydka i tak dalej. Nie wiem, jak podnieść poczucie własnej wartości, niby znam sposoby na adekwatną samoocenę z kobiecych czasopism, ale co z tego? Osobiście stanie na golasa przed lustrem jak jakiś debil mi nie pomaga, a samoprzylepne karteczki z "Jesteś piękna, masz fajne cycki" w ogóle nie podnoszą mnie na duchu. Może byście mogli mi lepiej pomóc to napiszę, że mam dopiero 15 lat. W domu wszyscy zdrowi, jest bezpiecznie, nie muszę walczyć o chleb i wodę, ale wcale nie czuję się dobrze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Najgorszy człowiek na świecie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zaangażuj się w jakąś akcję charytatywną, pomóż bezinteresownie komuś z okolicy. Samoocena od razu się poprawi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja byłam w Twoim wieku nosiłam aparat na zębach, przez co byłam wyzywana przez chłopaków od terminatorów, byłam brzydka i pryszczata, zazdrościłam koleżankom że mają chłopaków a ja nie... Ale przyszedł czas, że aparat z zębów zdjęłam, zmieniłam w ten sam dzień fryzurę - przeszłam totalną metamorfozę. I... Uwaga... Nagle było wielkie WOW w szkole - i od tego czasu wszyscy uważali mnie za normalną uczennicę a nie za "terminatorkę" ![]() Uważam, że w wieku 15 lat byłam brzydka - ciało ok, duże cycki i fajna dupa - ale twarz? masakra... Ale przyszedł czas, że zaczęło się to zmieniać - po prostu "wyładniałam" z wiekiem. I teraz bardzo się sobie podobam ![]() ![]() I w Twoim przypadku pewnie też tak będzie - pewnie nie jesteś brzydka, niekochana itd itp. Po prostu to sobie wmówiłaś i nadal to robisz ![]() Skoro mówisz, że się sobie nie podobasz - zmień to! Nowy kolor włosów? Czemu nie? (jakieś tam punkty minusowe w szkole będą ale walić to ![]() Jest takie powiedzenie, że jak postrzegasz siebie samą, tak postrzegają Cię inni - coś w tym jest ![]() Stawanie przed lustrem nago i karteczki z napisami nic nie pomogą, dbaj o siebie, o wygląd, o figurę. A z wiekiem się zmienisz nie raz i na pewno wyładniejesz jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Myślę że większość z nas w tym wieku tak miało. Myślę że więcej sama sobie wkrecasz niż w tym prawdy. Skoro Ci ciężko to zmień to (włosy, ciuchy), zajmij się czymś pozytecznym co będzie pochlanialo czas i dawało Ci frajdę.
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Najgorszy czlowiek na świecie to jest np. Charles Manson albo byl Hitler a nie Ty.
Nie wiem, jak można o sobie tak napisać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kurcze wygląd to nie wszystko. Nie ma co oceniac siebie i ludzi poprzez wygląd. To, ze sie jakis chłopak popatrzy to tez nie powinien byc szczyt marzen, szczescia. Skup sie na sobie, na swoich pasjach, rozwijaj sie, swoje zainteresowania, dbaj o przyjaznie, przestan jeczec, zrzedzic. Poprzez skupianie sie na pierdołach, przegapiasz rzeczy wazne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zrób coś co ci sprawia przyjemność
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.