|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Woda z solą na włosy :)
Hej dziewczyny
Słyszałam o czymś takim jak - kręcenie włosów na spryskanie ich wodą z solą Widziałam nawet efekt u mojej koleżanki na włosach i bardzo mi się spodobał. Zapomniałam się zapytać jej, jakie proporcje wody i soli są potrzebne i czy nie zniszczą włosów tak bardzo jak inne rzeczy lokówka czy prostownica. Do Was mam też pytanie, co o tym wgl myślicie i jak słyszałyście o tym, to czy wiecie jakie proporcje soli i wody potrzeba A może znacie jakieś inne sposoby na kręcenie włosów ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Woda z solą na włosy :)
Nie słyszałam (przerażenie w oczach).
PS Skoro słona woda morska na dłuższą metę szkodzi włosom i je wysusza- to również będzie.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałam
Na YouTube Karolina z kanału Stylizacje o tym mówiła i pokazywała efekty KLIK ![]() Sól wysusza włosy, więc nie jest to najlepszy sposób na uzyskanie fal. Na jej kanale znajdziesz inne, ciekawe metody na loki/fale, bez użycia ciepła, m.in. na kawałki materiału, na ołówki
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Hej, to naprawdę wysusza włosy, sama na szczęście tylko kilka razy tak zrobiłam i w porę się opamiętałam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Moje włosy zawsze kręcą się jak szalone po kąpieli w morzu, więc być może coś w tym jest, haha
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Może i rzeczywiście daje dobry efekt, ale sól bardzo wysusza włosy, zazwyczaj po pobycie nad morzem są przecież bardzo zniszczone
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
woda z morza starsznie niszczy wlosy. mozna znalesc "wode solona" kosmetyk np z gosha
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
To prawda morska woda niszczy niestety... mieszkam nad morzem i zazwyczaj po całym lecie mam totalną szopę na głowie
choć tak do końca nie wiem co bardziej niszczy: woda czy słońce? Faktem jednak jest ze rzeczywiście kręcą się wtedy super i są takie mięciutkieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
owszem, wysusza, ale wszystkie mgiełki do stylizacji loków "beachy waves" są oparte na wodzie morskiej. grunt, żeby dodać do takiej mieszanki np jakiś olejek, może glicerynę, coś nawilżającego. nawet odrobinę odżywki bez spłukiwania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

Widziałam nawet efekt u mojej koleżanki na włosach i bardzo mi się spodobał. Zapomniałam się zapytać jej, jakie proporcje wody i soli są potrzebne i czy nie zniszczą włosów tak bardzo jak inne rzeczy lokówka czy prostownica. Do Was mam też pytanie, co o tym wgl myślicie i jak słyszałyście o tym, to czy wiecie jakie proporcje soli i wody potrzeba