|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Wrastające włoski! depilacja laserowa.
Mam absolutnie hardkorowo wrastające włoski w okolicach bikini, ciachanie sie maszynka za 4 zł, 8 zł, 15 zł, 50 zł - robi mi masakre na skórze.
Mam dość, szukam profesjonalnego miejsca w Szczecinie gdzie wykonują zabiegi depilacji laserem diodowym (chyba ze znacie lepszy?). Cena nie gra roli. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrastające włoski! depilacja laserowa.
Moja siostra chodzi na depilacje laserową pach, ale ma taki problem jak Ty na nogach i będąc na wizycie babeczka stwierdziła że to od złego golenia, tzn że nie goli się odpowiednio pod włos.
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie przy problemie wrastających włosków depilacja laserem jest wręcz wskazanym zabiegiem. Dobrze jest wybrać zabieg laserem diodowym Light Sheer DUET z kilku względów. Nie tylko z szybkości tej metody, praktycznie bezbolesności, ale co najważniejsze włosy są naświetlane pod każdym kątem bo tak rozproszona jest wiązka. A włos wrośnięty pod skórę ma to do siebie, że nie wiemy dokładnie jak jest pod skórą "ułożony". Abyś mniej więcej wiedziała co mam na myśli dołączam filmik proszę zwróć uwagę na 1:14 tak jest idealnie pokazane jak naświetlane są włosy w trakcie trwania zabiegu. W starszym systemie wiązka jest absorbowana prostopadle do skóry co nie oznacza, że zabieg " jest groszy", ale w przypadku wrastających włosków zdecydowanie lepiej jest wybrać system, który będzie dawaj większą pewność i skuteczność
![]() http://www.youtube.com/watch?v=kZUtLBgCmAs Życzę udanego zabiegu ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
potwierdzam - tylko diodówka z głowicą light sheer! żadne IPLe i tego typu ciulstwa!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
a bolało Was bardzo przy depilacji laserowej ? Koleżanka mi mówiła, że przy depilacji głębokiego bikini to niestety ale bolało bardzo!
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
wezcie tabletki przciwbolowe przed. mi to pomaga. owszem nie jest tak, że nie boli ale duzo znosniejsze jest po tabletkach
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Nie bylam od miesiąca na solarium, nie robię peelingów, nie zażywam doustnych antybiotyków, zapuscilam wloski tak by zminimalizowac obszar "krostek", wiem, że przed zabiegiem muszę włoski zgolić.
Czy nie wiem czegoś jeszcze? Chciałabym zadzwonić i byc gotowa na zabieg "z marszu", jak to wygląda? |
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
oj okolice bikini jest trudne do depilacji, żeby się ich pozbyć dokładnie. Jak dla mnie laser to najlepszy sposób, żeby się ich pozbyć. Jak już będziesz po zabiegu napisz jak bylo.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

pozdrawiam