![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
spędzanie Świąt
Jak spędzacie Święta ze swoją połówką razem czy każde osobno w swoim rodzinnym gronie? I uważacie że co jest normą współne spędzanie czy osobne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: spędzanie Świąt
Cytat:
My spędzamy osobno ponieważ u niego w rodzinie panuje taka zasada, że święta to niezwykle rodzinne i zamknięte święto i póki się nie pobierzemy to nic z tego. Ja się z tym zgadzam i siedzę sobie w domku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Copyraptor
|
Osobno, jesteśmy ze sobą 2 lata i mieszkamy razem, ale wydaje mi się, że razem święta się spędza dopiero po ślubie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Nie mówie o wigilii ale o świątecznym obiecie czy coś takiego. Mi sie wydawło zawsze się mimo wszytko Świeta chce razem spędzić zaprasza się swoja połówkę i razem z nią a także z rodziną sie spędza.
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Przesadzasz z tym dawaniem do zrozumienia, że się nie chce, żeby ktoś do rodziny należał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jesteśmy razem 5,5 roku. Święta spędzamy osobno , lecz jego mama mnie zaprasza w 1 lub 2 dzień świąt na obiad. Bardzo to miłe, ale święta to dla mnie przykry czas, bo u mnie święta to niestety nie święta, zawsze płaczę od kliku lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To co zrobić, gdy chłopak zaprasza mnie na wigilie, a ja jeszcze nigdy nie byłam u niego w domu? Czy ma sens pójście do niego w tym dniu? Nie jestem jego rodziną przecież:O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
U mnie każde z osobna spędza u siebie wigilię, po niej Tż przyjeżdża do mnie, a potem sruuu na pasterkę
![]() Pierwszy dzień świąt u mnie, drugi u niego. U nas już się tak przyjęło, samo z siebie, nie rozmyślaliśmy nad tym jakoś ![]() U każdego to wygląda inaczej, nie ma reguły ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() I tak też było. Ale zrób jak uważasz, przecież nie musisz być przecież jego rodziną, by być na wigilii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Hmm...to mnie zadziwia, ze nawet dla ludzi, ktorzy juz razem mieszkaja dopiero ten magiczny "papierek" tworzy z nich rodzine. Jestem z moim narzeczonym blisko 6,5 roku, ponad rok mieszkamy razem i ja sobie nie wyobrazam nie spedzac z nim swiat. Wszyscy traktuja nas jako rodzine, razem spedzamy wigilie i w ogole razem planujemy wizyty u naszych rodzin. Za jakis czas bedzie slub, ale on zupelnie nic nie zmienia w kwestii rodziny, bo my juz nia jestesmy - a ponad rok to juz tak pelna geba. Wczesniej ja jadlam wigile u siebie, on u siebie, po wigilii przychodzil do mnie. Kolejne dni swiat rowniez wieczory spedzalismy razem. W tym roku juz drugie swieta spedzone od a do zet wspolnie - jak na rodzine przystalo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44076063]Hmm...to mnie zadziwia, ze nawet dla ludzi, ktorzy juz razem mieszkaja dopiero ten magiczny "papierek" tworzy z nich rodzine. Jestem z moim narzeczonym blisko 6,5 roku, ponad rok mieszkamy razem i ja sobie nie wyobrazam nie spedzac z nim swiat. Wszyscy traktuja nas jako rodzine, razem spedzamy wigilie i w ogole razem planujemy wizyty u naszych rodzin. Za jakis czas bedzie slub, ale on zupelnie nic nie zmienia w kwestii rodziny, bo my juz nia jestesmy - a ponad rok to juz tak pelna geba. Wczesniej ja jadlam wigile u siebie, on u siebie, po wigilii przychodzil do mnie. Kolejne dni swiat rowniez wieczory spedzalismy razem. W tym roku juz drugie swieta spedzone od a do zet wspolnie - jak na rodzine przystalo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() czyli wychodzi na to, że jakby ślubu nigdy nie wzięli to świąt by ze sobą nie spędzali do końca życia ![]() ![]() nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, dla naszych rodzin było naturalne, że od początku spędzamy wigilię razem, moja mama nie pytała czy TŻ przyjedzie, tylko na którą zrobić wigilię, żeby nie kolidowała z wigilią u rodziców TŻta... a byliśmy wtedy razem 2-3 miesiące od tego czasu spędzamy nadal każde święta razem, najpierw u jego rodziców (zaczynają wcześniej), a potem przenosimy się do moich rodziców - zaliczamy dwie wigilie i każdy jest usatysfakcjonowany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A u mnie wigilię każdy spędza ze swoją rodziną. Jesteśmy razem już 7 lat i jakoś nigdy nikomu nie przyszło do głowy, żeby zaprosić drugiego do siebie na wigilię. Oczywiście wieczorem TŻ przychodzi do mnie z prezentem
![]() W tym roku moja ciocia planuje wigilię zrobić u siebie, miałaby przyjść cała rodzina w tym mój TŻ, ale ostatnio tak mi delikatnie powiedział, że wolałby samą wigilię spędzić ze swoją rodziną a przyjść do nas później. I wcale mu się nie dziwię i nie mam mu tego za złe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mnie tż zaprasza na święta do siebie. Dzieli nas troszkę odległości. Ale ja się głupio czuje z myślą że miałabym być u niego na wigilii więc chyba przyjadę dopiero na pierwszy dzień świąt.
Ale to trochę dziwne być ze sobą X lat i spędzać oddzielnie. Nie można wpierw tu, potem tu? albo na zmianę co rok zależnie od odległości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Uzależnienie
|
My w tym roku spędzimy pierwsze święta jako małżeństwo, jednak święta spędzamy razem już od kilku lat, nawet przed narzeczeństwem. Oboje wychodzimy z założenia, że nie papier czyni rodziną a uczucia jakimi ludzie się darzą, chcieliśmy spędzać święta razem i tak robiliśmy.
Inni wolą spędzać je osobno i to też jest ok, ważne żeby obojgu odpowiadała forma spędzania świąt, bo jeśli jedno chce razem a drugie woli osobno to troszkę kiszka.
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Razem z TŻ i jednocześnie z moją rodziną (tym razem, bo za rok zapewne pojedziemy do rodziny mego mężczyzny, coby było sprawiedliwie) - tyczy się to również wigilii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
u mnie w domu tylko babcia jest wierząca i tylko dla niej jest co roku skromna wigilia. zaprosiłabym tż-ta, babci byłoby miło na pewno, ale ponieważ u niego w domu wigilię obchodzi się tak hucznie, że jest obiadokolacja dla 20 osób od 15 do 21
![]() ![]() ![]() ja bym pewnie pojechała do nich na trochę, gdyby nie miły ton jego mamusi, która zanim tż powiedział, że chciałby mnie zaprosić wypaliła do niego przez telefon `a ta anka też będzie?`, no to mnie nie będzie, skoro mnie nie chcą... ogólnie, ponieważ było nawiązanie do tych rodzin, ślubów i papierków, uważam, że do bycia rodziną i/lub do spędzania razem świąt nie trzeba mieć papierka ![]() Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2013-12-09 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dla mnie też jest to trochę dziwne, bo skoro rodzina nie chce przyjąć dziewczyny/chłopaka bo nie są po ślubie to gdzie się podziała tradycja pustego talerza dla wędrowca?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
my mieszkamy razem, jestesmy po zareczynach ale wspolnie zaczniemy spedzac swieta po slubie- nasze rodzinne domy dzieli ok. 500 km, nie odwiedzimy 2 rodzin w jedne swieta wiec bedziemy spedzac je na zmiane raz u mnie, raz u niego. teraz kazde jezdzi do siebie, ale robimy sobie wczesniejsza wigilie wspolnie przed swietami w naszym mieszkaniu.
Z uwagi na to, że jednak co 2 rok ktores nie spedzi swiat ze swoja rodzina, to odwlekamy ten moment jak dlugo mozna- czyli do slubu ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ja i TŻ spędzamy święta osobno, ale mieszkamy blisko siebie, więc pewnie będzie tak, że w drugi dzień świąt któreś z nas będzie u drugiego na świątecznym obiedzie, ale kto u kogo tego jeszcze nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast wiadomo, że tak naprawdę Święta spędzi u siebie ze swoimi Rodzicami. Do mnie może przyjedzie parę godzin przed lub po Wigilii, mam nadzieję, że znajdzie trochę czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja z chłopakiem jestem 5 lat i Wigilię spędzamy osobno, tzn. on przyjeżdża wcześniej daje mi prezent dzielimy się opłatkiem i wraca do siebie, natomiast na pierwsze i drugie święto zawsze jest zaproszony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Wigilia u rodziców TŻta, 1 dzień świąt u nas (mieszkamy razem), na 28-29 pojedziemy do mojej mamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj zbieramy sie moi rodzice, tesciowie i my przy jednym stole
![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Z tżtem tylko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
TO co mnie dziwi najbardziej to takie rozgraniczanie: moja rodzina jego rodzina itd... Gdzie w momencie kiedy się tworzy związek z kochaną osobą, mieszka z nią, dzieli codzienne życie to bez względu na "papier" NASZĄ najbliższą rodziną jest ten człowiek i to z tym człowiekiem spędzam święta. Z najbliższą rodziną. I to powinien być priorytet. Ja osobiście wolałabym urządzić wigilię w DOMU, swoim, przy swojej choince, i spędzić z najbliższą mi osobą czas, niż ciągle śmigać po polsce i ciągle w rozjazdach bo do RODZINY trzeba pojechać... Może mam po prostu inną definicję najbliższej rodziny i domowej wigilii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
U nas jest tak, że wigilię spędzamy osobno. Zarówno moja jak i jego rodzina jest bardzo duża. U mnie na wigilii jest około 20 osób. U niego na wigilii jest 5 osób, ale później zjeżdżają się do babci na kawę i ciasto i tam jest jakieś 40 osób
![]() Przyjeżdża po mnie wieczorem i zabiera na pasterkę. Po pasterce odprowadza do domu i jedzie do siebie. I dzień świąt od rana do wieczora spędzamy u mnie, II dzień u niego, lub zamiennie ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
jestem z chlopakiem "pare" lat
![]() ![]() ![]() ![]()
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.