|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Ratunku! Impregnacja woskiem butów z miękkiej skóry.
Kupiłam wczoraj skórzane kozaki, z mięciutkiej skórki. W sklepie sieciowym. W tymże sklepie wczoraj pani nie miała preparatu do pielęgnacji to pojechałam do drugiego sklepu tej samej sieci. W tym sklepie pani stwierdziła że o peraparacie który nazywa się"xxx" nigdy nie słyszała ale powinnam te buty nasmarować WOSKIEM... no dobra no to kupiłam ten wosk który kazała i zaraz się popłaczę i zabije
buty kosztowały kilkaset zł i wyglądają aktualnie tak: Boże co ja mam zrobić?
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ratunku!!!!!
A co jest napisane na tym wosku? Że do jakiego obuwia przeznaczony?
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Krem natłuszczający przeznaczony do skór woskowanych i natłuszczonych. Chroni, pielęgnuje i odżywia.
TRZY RAZY SIE PYTAŁAM TĘPEJ DZIDY CZY NA PEWNO TEN KREM SIĘ NADAJE :| |
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdybyś posmarowała calego buta tym woskiem?
Może nie byłoby różnicy? Bo raczej z babeczką ze sklepu nie wygrasz - wyprze się..
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam paragonu z tego drugiego sklepu!!!! Ale no to jest ewidentnie "ichniejszy" produkt :[ :[ :[ :[
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym posmarowała całe w tym wypadku.
I nauczka na przyszłość, żeby takie preparaty sprawdzać na mało widocznym miejscu buta.
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Jak wysmaruję całego buta to już w ogóle będzie tragedia, to jest miękka delikatna skórka i wygląda to jakby po prostu były miejscami mokre miejscami suche
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#8 |
|
Copyraptor
|
Tak jak na kremie jest napisane - był do butów już woskowanych. Twoje buty, jeżeli mówisz, że były z miękkiej skórki, to pewnie woskowane nie były. Nie usuniesz już tego w żaden sposób z buta, jedyne wyjście to całe buty tym nasmarować.
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Boże ja jeszcze z tymi butami szłam do tego sklepu żeby pokazać konkretnie jakie kupiłam co to jest za skóra i o co chodzi i pieć razy się pytałam czy na pewno ten krem, bo te buty były z przeznaczeniem na dłuższy okres użytkowania
więc konkretnie baba widziała z czym przychodzę
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to się wchłonie jakoś, kiedy to pastowałaś?
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam taki preparat i w zeszłym roku dokładnie tak samo sobie buty załatwiłam. Po dłuuuugim czasie ten wosk się wchłonie/wytrze i buty wrócą niemalże do pierwotnego koloru, ale to kwestia tygodni :/ proponuję nasmarować je całe, wtedy będą ciemniejsze, ale przynajmniej jednolite. Ja ten wosk stosuję teraz tylko do czarnych butów i do nich sprawdza się doskonale.
|
|
|
|
#13 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, ktoś wyżej napisał, że wchłonie się po kilku tygodniach. Oby. W sumie współczuję. Nie wiem czy bym reklamowała, ale mośe spróbuj? Nie pozostaje nic innego, jak nasmarować całe buty, a preparat wrzucić na dno szafy i czekaaaaaaaaać.
Edytowane przez mantas Czas edycji: 2013-12-08 o 22:53 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiele chyba nie da się zrobić, ale tak bym tego nie zostawiła, kłóciłabym się na pewno. Zwłaszcza, że może się zdarzyć że pracownica się przyzna/nowa/albo sklep będzie wolał się dogadać niż robić burdę. |
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Spróbuję bo tyle kasy na to poszło że nie odpuszczę, zamiast kupować nowe buty wynajmę jakiegoś szakala po prostu
|
|
|
|
#17 |
|
Copyraptor
|
No ale tu nie ma co reklamować, ekspedientka wprowadziła autorkę w błąd, ta nie doczytała co było na opakowaniu, sama zniszczyła sobie buty. Nie da się chyba zareklamować złej porady ekspedientki.
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Ale da się zgłosić wprowadzenie klienta w błąd. To nie jest nie wiem gumka do włosów tylko drogie obuwie i drogie preparaty, przyszłam z butami więc menda powinna wiedzieć co mi sprzedaje zwłaszcza że dziesięć razy się pytam i pokazuję konkretnie co gdzie i do czego.
Buty są jeszcze z metką i cenami bo przecież nie zdążyłam ich nawet ubrać... ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Wybaczcie że się tak unoszę, ale opadło mi wszystko, po prostu wszystko a wściekłość osiągnęła wyżyny. |
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Gdyby w sklepie nic się nie udało wyegzekwować to ja bym jeszcze poszła do dobrego szewca.
Bo są różne preparaty/ żele, zmywacze/ do czyszczenia mocno zabrudzonych skór. Może by coś polecił odpowiedniego. Ewentualne zafarbowanie na taki sam kolor specjalną farbą do skóry jeśli plamy byłyby widoczne. |
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złożyłanym reklamację na usługę, a pani swoje usługi wykonuje (jak i swoją pracę) oferując i sprzedając produkty. Jako sprzedawca wprowadziła klienta w błąd. Napisałabym do sieciówki, a pani zostałaby zwolniona, a ja żyłabym z wywoskowanymi butami i poczuciem winy
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Coś mi świta, że tłuste plamy ze skórzanych butów usuwa się beznyną, ale nie chcę Cię wprowadzać w błąd.
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Shit boże
szukam tego paragonu wszędzie ale to taka bzdura że ten paragon gdzieś wrzuciłam wywaliłam
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio napisałam 5-stronicową reklamację do Orange. W sumie chodziło o to, że wprowadzili mnie w błąd 3 razy. I reklamację uznali
|
|
#25 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ale tak jak mówią dziewczyny - pewnie ekspedientka wyleci/dostanie po wypłacie i może sklep Ci zrefunduje buty żeby uniknąć smrodu. Ale nie byłabym taka pewna. |
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
MAM PARAGON MAM PARAGON BOŻE XD MAM PARAGON NA WOSK XD
DOBRA XDDDD jest! Jest napisane nawet numer kasjera JEEESTTTT BOOOŻEEE ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28 |
|
Copyraptor
|
Może się po prostu po ludzku pomyliła?
Trochę mi ten wątek przypomina wątek o przeciętych laczkach. |
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Mam preparat, siateczkę firmową, paragon do preparatu
Mam buty z metkami i cenami, karton do butów oraz paragon za buty Od czego zacząć? |
|
|
|
#30 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie nie kupuję drogich butów bo mam takie szczęscie że zawsze ktoś mi nadepnie w mpk, przytrę gdzieś, uderzę i byłoby mi szkoda :/A buty kupowałaś sama? Można postraszyć, że masz świadka, że Ci taki kit wcisnęli. EDIT: Jak masz paragon do wosku to ja bym tam zaczęła. W sumie babka w sklepie w którym buty kupowałaś chyba wiele nie może zrobić w tej sytuacji, to nie jej wina. Edytowane przez Yenes Czas edycji: 2013-12-08 o 23:08 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Może to się wchłonie jakoś, kiedy to pastowałaś?