![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Książki podobne do 50 twarzy Greya - znacie jakieś? - część III
Witamy w trzeciej już części wątku poświęconego literaturze erotycznej, bardziej i mniej podobnej do „50 twarzy Greya”
Pierwsza część wątku znajduje się TUTAJ, a druga TUTAJ Poniżej zamieszczam zrobioną wspólnymi siłami listę polecanych przez nas książek, podzieloną na 3 części i ustawioną alfabetycznie według nazwisk autorów: -OGÓLNĄ (tutaj znajdziecie wszystkie pozycje dostępne w języku polskim, których bohaterami są ludzie) - KSIĄŻKI O ZMIENNOKSZTAŁTNYCH/PARANORMALNE wszelkiej maści (wilkołaki, wampiry, anioły etc. - po polsku i nie tylko) - POZYCJE DOSTĘPNE PÓKI CO JEDYNIE PO ANGIELSKU Do tego nasze absolutne hity zostały wytłuszczone i zaznaczone na czerwono. Mam nadzieję, że ta lista pomoże wszystkim odnaleźć się w wątku, oszczędzi nam odpowiadania co chwile na te same pytania i uporządkuje całość. Postaramy się aktualizować ją na bieżąco, dodając kolejne pojawiające się w wątku pozycje ![]() Wszelkie sugestie mile widziane, proszę pisać śmiało (jeżeli coś mi umknie to piszcie proszę na priv) ![]() Na liście znajdują się pozycje, których nieoficjalne tłumaczenia dostępne są na chomiku. Ich rozpowszechnianie nie jest dozwolone bez zgody tłumaczek. Osoby które rozsyłają te tłumaczenia, robią to na własną odpowiedzialność. Wszystkich którzy chcieliby uzyskać dostęp do tych pozycji odsyłamy na chomika bezpośrednio do tłumaczek. No to do działa ![]() LISTA OGÓLNA: Adeline E.M. - S.E.K.R.E.T. Alden Jami - Built - Down And Dirty - A taste of honey - Skin on Skin Anders Karen - Naga prawda Anderson Evangeline - Mężczyzna w czarnej skórzanej masce Anderson Marina - Mroczny sekret - Przystań posłuszeństwa Andresky Sophie - Pieprzyć przyjaciół Bacarr Jina - Perfumy Kleopatry Barton Beverly - Powrót buntownika Bell Christine - Down for the Count Blake Ally - Bez zobowiązań Bloome Indigo - Przeznaczona do gry - Przeznaczona by czuć Bradbury Luke - Spod Kołdry - Wśród celebrytów Bradley Eden - Na krawędzi rozkoszy Braun Danka - Historia pewnego związku Brown Sandra - Upadek Adama Burton Jaci - seria Play by Play #1 The Perfect Play #2 Changing the Game #3 Taking a Shot #4 Playing to Win #5 Thrown by a Curve #6.5 Holiday Games #7 Melting the Ice - data wydania 4.02.2014 #8 Straddling the line- data wydania lipiec 2014 - Bound, Branded & Brazen Camack Cora - Tracąc to Carew Opal - Fantazje w trójkącie Cates Georgia - seria Beauty #1 Beauty from Pain #2 Beauty from Surrender (póki co brak tłumaczenia) #3 Beauty for Love (ma wyjść 30.01.2014) Chaczko Renata - Gracze Chong Stephanie - Zmysłowa gra Christie Nicole -Falling for the Ghost of You Clayton Alice - Wallbanger - seria Redhead: #1 The Unidentified Redhead #2 The Redhead Revealed #3 The Redhead Plays Her Hand Conrad Linda - Nowe życie Witta Cunning Olivia - seria Sinners on Tour: #1 Za sceną #2 Ostra gra #3 Gorący rytm #4 Wicked Beat #5 Double time - seria One Night with Sole Regret #1 Try Me #2 TakeMe #3 Tempt Me #4 Touch Me #5 Tie Me #6 Tell Me Da Costa Portia - Do utraty tchu Day Sylvia - Mąż, którego nie znałam - Obudzone pragnienia - seria Crossfire: #1 Dotyk Crossa #2 Płomień Crossa #3 Wyznanie Crossa Douglas Penelope - seria Fall Away #1 Bully #1.5 Until You (tł) Dyken van Rachel - Ruin Elkeles Simone - seria Perfect Chemistry # Idealna chemia Evans Katy - Real ( tł) Fawkes Sarah - Na każde jego żądanie oraz kontynuacja Castaway 1-4 Fisher Tarryn - Oportunistka Gabryel A.J. - Facet na telefon - Facet na telefon 2. - Grzesznik Gemmel Nikki - Przebudzeni - Obnażeni Gibson Rachel - Uratuj mnie Glattauer Daniel - Napisz do mnie - Wróć do mnie Glines Abbi - seria "Rosemary Beach, podseria "Too Far" #1 O krok za daleko #1.1 Rush Too Far (premiera 2014) #2 Spróbujmy jeszcze raz #3 Forever Too Far Grace Melody - seria Beachwood Bay #1 Unbroken Graham Dorie - Pojętna uczennica Greene Jennifer - Gorący dotyk Hart Megan - Trzy oblicza pożądania - Barwy pożądania - Otchłań pożądania - Zakon Pocieszenia - Nieczysta - Naga Harvey- Berrick Jane - Dangerous to Know & Love (tł) Hayes Sophie - Sprzedana. Moja historia Hoover Coleen - seria Hopeless #1 Hopeless #2 Losing hope Howard Linda - Mr Perfect Hunter Kelly - Na wyłączność Jackson Vina - seria 80 dni (żółtych, białych, czerwonych etc.) James Allyson - seria Tales of the Shareem #00 – Eland #01 – Rees James E.L - seria Fifty Shades: #1 50 twarzy Greya #2 Ciemniejsza strona Greya #3 Nowe oblicze Greya Jenner Carmen - seria Sugartown #1 - Welcome to Sugartown Jennifer Greene - Gorący dotyk Kaye Laura - Jej bohater - Jedna noc z bohaterem Kaye Robin - Romeo Romeo - Paląca miłość - Śniadanie do łóżka Kenner Julie - Uwolnij Mnie - Wezwij mnie - Spełnij mnie Kinsella Sophie - Nie powiesz nikomu? Lee Abby - Dziewczyna, której jedno w głowie Leigh Jo - Grzeczna dziewczyna i zły chłopak - Pójść na całość - Zapach kobiety Leigh Lora - Surrender Lingas-Łoniewska Agnieszka - W szpilkach od Manolo - Łatwopalni I i część II - Przebudzenie - Zakład o miłość - Bez przebaczenia - W zapomnieniu #1 Zakręty losu #2 Zakręty losu. Braterstwo krwi #3 Zakręty losu. Historia Lukasa - Szósty London Jeanie - Mężczyzna na weekend Lynn Cherie - Do szaleństwa - Do utraty tchu - Unleashed Lynn J. - Wait for you (Czekając na ciebie) - (1.5) Zaufaj mi- Data premiery - 22.10.2013 - Be with you (premiera w lutym 2014) - Tempting the best men - Frigid Lilley R.K - seria Up in the Air: #1 In Flight #2 Mile high #3 Grounded Maguire Emily - Ujarzmić Bestię Massarotto Ciril - Jestem najprzystojniejszym mężczyzną świata Marlowe Mia - Dotyk złodziejki - Dotyk łajdaka Masterton Graham - Magia seksu Matthews Sadie - Namiętność po zmierzchu - Sekrety po zmierzchu - Obietnice po zmierzchu Maxwell Gina L. - seria Fighting for Love: #1 Edukacja Kopciuszka #2 Reguły uległości #3 Fighting for Irish (póki co jedynie po angielsku) McCarthy Erin - seria Fast Track #1 Flat-Out Sexy #2 Hard and Fast #3 Hot Finish #4 The Chase #5 Slow Ride #6 Jacked Up #7 Full Throttle McGarry Katie - Przesuwając granice McMann Lisa - Trylogia Sen #1 Sen 01 #2 Sen 02 - Mgła #3 Sen 03-Koniec Me Tara Sue - seria The Submissive Trilogy #1 The Submissive #2 The Dominant #3 The Training Michalak Katarzyna - Czarny Książę (wyjdzie na przełomie 2013/2014) - Mistrz Miller Raine - seria The Blackstone Affair #1 Oblicza Blackstone'a 01 - Naga #2 All In #3 Eyes Wide Open Morgan Sophie - Wyznania uległej Murphy Monica - One week Girlfriend - Secondary chance BOYFRIEND Ortolon Julie - seria Perfect Trilogy #1 Prawie idealnie #2 Po prostu idealnie #3 Zbyt idealnie Osmon Hazel - Kto się boi pana Wolfe'a Phillips Susan Elizabeth - Arena - seria Chicago Stars Probst Jennifer - Małżeńska pułpka - Układ doskonały - Gra o miłość Rajter Ewa - Trzy dziewczyny, trzy randki, trzy łóżka Reichter Nina - Ostatnia spowiedź tom I i II Reynard Sylvain - seria Gabryel's Inferno: #1 Piekło Gabriela #2 Ekstaza Gabriela #3 Gabriels redemption ( premiera 12.2013 ) Reynolds Aurora Rose - seria Until #1 Until November - tł. nieoficjalne #2 Until Trevor (póki co po angielsku) #3 Until Lilly - premiera 5.03.2014 Rice Anne - Przebudzenie Śpiącej Królewny - Ucieczka do Edenu Robert Katee - Szczęśliwa zamiana, - Szczęśliwe poszukiwania - Szczęśliwa Wygrana ( premiera 11.2013) Roberts C.J. - seria The Dark Duet: #1 Captive in the Dark #2 Seduced in the Dark #3 Epilogue Roche Charlotte - Modlitwy waginy Sawyer Meryl - Kuszenie losu Shalvis Jill - Oczarowana - Szczęśliwa przystań - Do szaleństwa - Szczęściara Stein Charlotte - Pod kontrolą Webber Tammara - Tak blisko... Walker Natasha - Tajemnice Emmy: * Początki * Niespodzianki * Powroty Weatherfield Molly - Historia Carrie Witkiewicz Magdalena - Szkoła żon - Pensjonat marzeń (premiera luty 2014) Wylde Joanna - seria Reaper's MC * Reaper's Property (tłum. nieoficjalne) * Reaper's Legacy - premiera 28.01.2014 * Devil's Game - premiera 03.06.2014 Young Samantha - seria On Dublin Street: #1 Wbrew zasadom #1.1 Boże Narodzenie na Dublin Street #1.5 Until Fountain Bridge #2 Down London Road #2.5 Castle Hill: A Joss and Bradlyn novella #3 Before Jamaica Lane ------------------------------------------------------------------------------------------------- KSIĄŻKI O ZMIENNOKSZTAŁTNYCH/PARANORMALNE: Anderson Evangeline - The deal with the devil Ashley Kristen - seria trzech: #1 Until the Sun Falls from the Sky #2 With Everything I am Bell Marie Dana - seria Halle Pumas #1 The Wallflower #2 Sweet Dreams #3 Cat of a Different Color #4 Steel Beauty #5 Only in My Dreams Chong Stephanie - Zmysłowa Gra Dohner Laurann -seria Mating Heat #1 Mate Set #2 His Purrfect Mate Douglas Kristina - seria The Fallen: #1 Raziel #2 Demon #3 Warrior #4 Rebel Eden Cynthia - Grzeszne szlaki Kenyon Sherrylin - Rozkosze nocy ( cała seria ) Lourenstone Shelly - seria Magnus Pack: #1 Pack Challenge #2 Go Fetch! #3 Here Kitty Kitty #3.5 When He was bad Nicolas Annie - The Alpha , Beta , Omega, Sigma Reynolds D.B - seria Vampires in America: #1 Raphael #2 Jabril #3 Rajmund #4 Suphia #5 Duncan #6 Lucas #7 Aden Singh Nalini - seria o psi i zmiennokształtnych Smith Crissy - seria Were Chronicles: #1 Pack Alpha #2 Pack Enforcer #3 Pack Territory #4 Pack Rogue #5 Pack Community #6 Pack Mates Sparks Kerrelyn - seria o wampirach Love at Stake: #1 Jak poślubić wampira milionera #2 Wampiry w wielkim mieście #3 Wampiry wolą szatynki #4 Wampir z sąsiedztwa #5 Ja Cię kocham, a ty śpisz wampirze #6 Sekretne życie wampira #7 Zakazane noce z wampirzycą #8 Moje wielkie wampirze wesele #9 Jedz, poluj, kochaj #10 Anioły i wampiry #11 Najseksowniejszy wampir świata #12 Wanted: Undead or Alive #13 Wild About You #14 The Vampire with the Dragon Tatoo #15 How to Seduce a Vampire Ward J.R - seria Bractwo Czarnego Sztyletu: #1 Mroczny Kochanek #2 Ofiara Krwi #3 Wieczna miłość #4 Wampirze serce #5 Śmiertelna klątwa #6 Dziedzictwo Krwi #7 Anioł Zemsty #8 Dusza Wampira #9 Droga Przeznaczenia #10 Księżycowa Przysięga #11 Sidła Namiętności #12 Lover Reborn (ang) #13 Lover At Last Wright Suzanne - seria Deep in Your Veins (ang) #1 Here Be Sexist Vampires #2 The Bite that Binds #3 Taste of Torment - seria Phoenix Pack (ang) #1 Feral Sins #2 Wicked Cravings Butler Carrie - seria Mark of Nexus 01 - Strength ---------------------------------------------------------------------------------------------------- ANGLOJĘZYCZNE: Ashley Kristen - seria Dream Man - seria Rock Chick Aurora Belle - Raw Bloom Indigo - Destined to Fly (Avalon Trilogy, #3) (jeszcze niestety nie przetłumaczona) Cartwright Sierra - seria Mastered (BDSM) #1 With this Collar #2 On His Terms #3 Over the Line #4 In His Cuffs #5 For the Sub #6 In the Den Clark Jaycee - Hunted Cox Chloe - seria Club Volare (BDSM) #1 Sold to the Sheikh #2 Tied to the Tycoon #3 Disciplined by the Dom #4 Marrying the Master #5 Taken by Chance #6 Savage Rhythm #7 Savage Hearts Field Gwendolyn -Escape from Paradise Godwin Pam - Beneath the Burn Lauren Christina - seria Beautiful Bastard #1 Beautiful Bastard (tłumaczy sie) #2 Beautiful Bitch #1.5 (ang) #3 Beautiful Stranger #2(ang) #2.5 Beautiful Bombshell (ang) #3 Beautiful Player - jeszcze nie wydana #3.5 Beautiful Beginning - jeszcze nie wydana Kelly Lydia -Screaming in Silence Krylov Varian - Abduction Lilley R.K. - seria Danika&Tristan #1 Bad Things #2 Rock Bottom #3 Lovely Triger (przewidywana data publikacji - I połowa 2014 roku) - Lana Mathewson R.L. -seria A Neighbour from Hell #1 Playing form Keeps #2 Perfection #3 Checkmate McGowan Tabitha - The Tied Man Phoenix Red - seria Brie (9 novel) (BDSM) - seria After Graduation (8 nowel) - kontynuacja serii Brie Redmerski J.A. - seria In the Company of Killers: #1 Killing Sarai #2 Reviving Izabel - seria The Edge of Never #1 The Edge of Never #2 The edge of always Romig Aleatha - seria Consequences #1 Consequences #2 Truth #3 Convicted #4 Behind His Eyes - Consequences Rose Nashoda - seria Tear Asunder #0.5 With You #1 Torn from You Sinclair Cherise - seria Masters of Shadowlands (BDSM) - aktualnie jest 8 części KLIK Sivec Tara - seria Chocolate Lovers #1 Seduction and Snacks #2 Futures and Frosting #3 Troubles and Treats Thomas Kitty - Comfort Food - Mafia Captive - Winters Pepper - seria Monsters in the Dark #1 Tears of Tess #2 Quintessentially (data publikacji 15.12.2013) Woodruff Jettie - Underestimated Edytowane przez Yasinisi Czas edycji: 2014-02-13 o 06:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Książki podobne do 50 twarzy Greya - znacie jakieś? - część III
Jestem w szoku. Jak można zachwycać się podróbkami, nie wspominając o oryginale?!...
Klasyka gatunku, książki autorstwa Donatiena de Sade - na początek: "Justine ou les Malheurs de la Vertu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dodałabym jeszcze:
The Blackstone Affair Raine Miller - Oblicza Blackstone'a 01 - Naga Raine Miller - All In Raine Miller - 03 Eyes Wide Open Losing Hope (Hopeless, #2) by Colleen Hoover Anderson Marina - Mroczny Sekret Andersson Marina - Przystań posłuszeństwa The Submissive Trilogy Tara Sue Me The Submissive The Dominant The Training Beauty from Pain- Cates Georgia Beauty from Surrender- Cates Georgia Historia Carrie – Molly Weatherfield Monica Murphy- One week Girlfriend Monica murphy- secondary chance BOYFRIEND Trylogia Sen McMann Lisa - Sen 01 McMann Lisa - Sen 02 - Mgła McMann Lisa - Sen 03-Koniec Jami Alden - Built - Down And Dirty uratuj-mnie-rachel-gibson Na pewno coś pominełam ![]() ... ale tym samym melduje się w watku choć ostatnio rzadko mam czas aby coś pisać bo ciągle latam tu i z powrotem... miłego wieczoru dziewczyny ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Też melduję się w kolejnym wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Yasimisi jesteś niesamowita
![]() ![]() Mam prośbę dopadłam 2 części The Dark Duet po polsku czy ma ktoś 3 tzn Epilog przetłumaczoną? |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
I ja się melduje
![]()
#8 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja w 3 części.
martusia gratuluję, to mamy już dwie przyszłe mamusie ![]() Ja znalazłam dziś trochę czasu i pochłonęłam z 10 rozdziałów Truth, ale i tak jeszcze połowa przede mną, a potem jeszcze 3 część. Z jednej strony narzekam na brak czasu, ale z drugiej... delektuję się tą serią. Naprawdę jest rewelacyjna. Ale więcej napiszę po skończonej Truth. Miłego wieczoru. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja również witam się w 3cz. tego wątku
![]() Pewnie szybciutko dobrniemy do części 4 ![]() Miłego wieczoru Wam życzę ![]()
#10 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Melduję się
![]() Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Epilogu po polsku nie ma jeszcze.. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Zgłaszam się i ja w 3 części wątku
![]() Ostatnio ubolewam bo nie mam czasu na książki :banghead: Ale.zaraz idę naprawiać błędy :p synek już śpi a mąż pojechał pograć w siatkę. Zaczęłam dopiero 2 część TDD ![]() Pochwale się tylko, ze mój prezent gwiazdkowy jest już w domu - czytnik e-book Kobo Glo. Trzymałam już go w rękach ale.mój wredny Gwiazdor stwierdził, ze dostanę go dopiero pod choinkę :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.02.2009 r. Na Świat przyszedł nasz skarb - Oliwierek Edytowane przez zycza Czas edycji: 2013-12-10 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
melduję się i ja
![]()
#15 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Z okazji 3 wątku otwieram winko... ![]() Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Kochane jestem i ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
oj to i ja się melduje!!! ale szok przeżyłam że już dziś 3 część wątku zaczynamy
![]() no to kochane oby tak dalej... emi razem z Tobą też otworzyłam i popijam winko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny!!
Uratujcie mnie !!! dajcie namiary na Tłumaczke lub chomika lub wyślijcie ( ewelinabukowska2@wp.pl ) mi przetłumaczoną12 cz. Lover Reborn - Bractwa Czarnego Sztyletu. ![]() Błagam was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jestem ...
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
szkoda bo ta seria totalnie mną zawładnęła przeczytałam wszystko po ang i 2 części po polsku szkoda że nie ma więcej eh
![]() kończę właśnie Otchłań pożądania i naprawdę polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Kolejne dziecię
![]() Kto by pomyślał trzecia część, a tak niewinnie się zaczęło .... ![]() Ps. Kochana możesz dodać od razu pensjonat marzeń Magdaleny Witkiewicz - kontynuację Szkoły Żon - w lutym 2014 premiera. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Z tego co się orientuję niestety tłumaczenie nie zostało ukończone. Ja nie znalazłam......
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Dopisane.. No i ja też z niecierpliwością czekam na Czarnego księcia.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
http://katarzynamichalak.blogspot.com/
![]() Premiera styczeń 2014.
... You never know how strong you are Until being strong is the only choice you have... Edytowane przez Masumi11 Czas edycji: 2013-12-10 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie w nowym wątku
![]() mam pytanie odnoście serii Consequences..... czy ktoś na chomiku ma w planach przełożenie owej serii na język polski ? ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Obecna przy tablicy x III część
![]() ![]() Jak miło kochane tworzyć coś do czego się tak często powraca!!! Yasinisi i Masumi gdyby jutro nie poranne wstanie to bym tu siedziała z czarą wina i upajała się Waszą dyskusją ![]() miłego wieczorku, wracam do Bractwa , Masumi tak jak mówiłaś , zresztą zawsze się powtarzam że masz rację co do każdej pozycji... ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle ja jestem z tylu i nic nie wiedziałam ze będzie 2 część Szkoły Żon. No ale juz nadrobilam i mam nadzieje że i tym razem polska autorka będzie wymiatac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.