|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Urodowe przepisy!
Witam! Wątek dla wszystkich, którzy mogą podzielić się swoimi sposobami na piękną cerę, włosy i paznokcie! Co robicie, stosujecie, aby olśniewać i zachwycać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodowe przepisy!
Paznokcie i włosy olejuję. Cerę myję, tonizuję, kremuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Kiedyś bawiłam się w nakładanie żelu lnianiego na włosy ( sama go robiłam). Efekty były, włosy były bardziej błyszczące, milutkie w dotyku. Ja mam problemy z cerą i dziś znalazłam fajną notkę na temat cytryny i zamierzam to wprowadzić w życie
![]() Wklejam: CYTRYNA NA TRĄDZIK: Masz problem z trądzikiem? Cytryna pomoże ci go pokonać! Wyciśnij odrobinę soku z cytryny i rozcieńcz wodą. Nałóż na problematyczny obszar skóry bawełnianym wacikiem. Możesz pozostawić ekstrakt na ok. 15 minut, a następnie spłukać go zimną wodą. Regularnie powtarzaj zabieg, a zaobserwujesz szybki efekt. Dodatkowo, możesz codziennie wypijać szklankę wody z cytryną – w ten sposób oczyścisz organizm i uzyskasz promienną cerę. Przygotuj szklankę letniej wody i dodaj do niej 3 łyżeczki soku z cytryny. Jeżeli preferujesz, możesz także dodać do napoju odrobinę miodu. Za pomocą cytryny pozbędziesz się także blizn potrądzikowych. Wystarczy wetrzeć startą skórkę cytryny w skórę twarzy, pozostawić „maseczkę” na ok. 10 minut i zmyć zimną wodą. Powtarzaj zabieg przez kilka dni, a zobaczysz wyraźne wyrównanie kolorytu cery. Dzięki temu owocowi skutecznie usuniesz uporczywe zaskórniki. W tym celu użyj ekstraktu ze świeżego soku cytryny bezpośrednio na problematyczne miejsce. Składniki cytrusa pozwolą na ograniczenie wydzielania olejków przyczyniających się do powstawania zaskórników.
![]() |
#4 |
Japońska rzepa
|
Cytryna może spowodować potężne problemy z cerą,więc nie jest to dla wszystkich
![]() Ja od siebie polecam mycie cery olejami - demakijaż olejem i mycie z zanieczyszczeń,potem przepłukanie wodą.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Właśnie o takie porady mi chodzi
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Japońska rzepa
|
Zależy jaką masz cerę,nie ma jednej uniwersalnej metody.Jednym bosko robi mycie w mleku - innych uczula. Jednym odpowiadają oleje,innym micele,a jeszcze innym zwykła woda.
Na paznokcie polecam wcierać olej rycynowy. Cera? Im mniej sztucznych rzeczy tym lepiej. Aktualnie używam tylko kremu nawilżającego a resztę naturalną i moja cera wygląda najlepiej w moim życiu. Włosy dobrze olejować,ale na to jest milion sposobów,myśle,że całe forum włosomaniactwa nie jest wystarczającą odpowiedzią ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pewnie banał ale: picie pokrzywy, wcierki pokrzywowe w skórę głowy(nie we włosy), masaż skóry głowy przed snem.
Olej rycynowy dla rzęs i paznokci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Moja cera jest problematyczna w strefie T, natomiast na policzkach mam rumieńce i jest bardzo sucha. Piję wit. C jednak rumieńców raczej się nie pozbędę pozostaje mi je zaakceptować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Japońska rzepa
|
Olej lniany przesuszył mi cerę,najlepiej działała dla mnie oliwa z oliwek,albo oliwka dla dzieci bambino
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A czy po takim długotrwałym olejowaniu nie wyskakuje jeszcze więcej niedoskonałości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Japońska rzepa
|
Nie. Cera robi się mniej problematyczna.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wypróbuję i dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Picie pokrzywy - dobrze wplywa na włosy i cerę oraz smarowanie rzęs olejkiem rycynowym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- A czy któraś z Was używała maseczki z cynamonu ?
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo, ale to bardzo rozgrzewa i sprawia, że naczynka pękają. Także ostrożnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Maseczka z cynamonu? a jakie ma działanie?
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Stosowałam różne kremy, które miały to uspokoić jednak efektu żadnego, więc piję regularnie wit. C |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A witamina C Ci pomaga ? ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Bananowa maseczka świetnie nawilża komórki naskórka, wygładza drobne zmarszczki, poprawia elastyczność oraz odświeża poszarzałą i zmęczoną cerę. Myślę czy sobie takiej nie zrobić.
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Sen, zdrowe odżywianie i sport
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
To działa najlepiej i dużo, dużo wody mineralnej ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Z maseczką z cynamonu trzeba być ostrożnym, żeby nie nabawić się buraka
![]() ![]() Punktowo na pryszcze polecam kurkumę z jogurtem lub miodem. Do włosów wcierkę z kozieradki - jeśli ktoś lubi babyhair ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Rozpoczęłam picie drożdży na porost włosów, czekamy na efekty teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy już było, ale polecam "tonik" z mleka, tylko w tym wypadku należy go zmyć po ok 15 minutach, bardzo fajne efekty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Tonik z mleka? Wypróbuję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Zwykłe, kiedyś wydawało mi się, że nie dam rady ich pić ale spróbowałam i to nie jest takie straszne co prawda nie jest to herbatka z cytryną ale czego się nie zrobi dla urody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.