|
Notka |
|
Wygraj serum do rzęs Inveo! Podziel się z nami swoimi trikami i poznaj sposoby innych Wizażanek na piękne oczy i rzęsy! Może to właśnie ty wygrasz hypoalergiczne serum do rzęs Inveo! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Moje 10 zasad aby mieć długie, gęste, zdrowe rzęsy.Poniżej przedstawiam Wam moje wskazówki jak dbać o rzęsy alby stały się mocne, długie. 1. Dokładny demakijaż oczu . Bardzo ważne jest aby dokładnie zmyć maskarę z rzęs, w momencie kiedy zasypiamy z pomalowanymi rzęsami są one osłabione tym samym narażamy je na łamanie oraz wypadanie. Bardzo ważne aby pamiętać o tym, że tusz zmywamy zgodnie z kierunkiem wzrostu rzęs. 2. Olejek rycynowy - ten tani specyfik możemy nabyć w większości aptek , wizaż jest skarbnicą jeśli chodzi o informacje na temat dobroczynnej działalności tego olejku. Dla niepoinformowanych - moczymy patyczek kosmetyczny w olejku rycynowym a potem delikatnie nakładamy go na oczyszczone rzęsy (na noc) dzięki temu po miesiącu codziennego stosowania nasze rzęsy będą wzmocnione, gęstsze oraz dłuższe. 3. Stosowanie pomadki ochronnej z olejkami- trik zaczerpnięty z forum wizaż.pl na samą myśl o tym, że mam nakładać pomadkę na rzęsy pukałam się w głowę- do czasu ![]() ![]() 4. Oliwa z oliwek - sposób na zdrowe rzęsy, rada od mojej babci ![]() 5. Baza - nałożona przed tuszem spotęguje, że nasze rzęsy będą grubsze oraz dłuższe. Baze można kupić w większości drogerii. 6. Kapsułka witaminy e- wyciśnięta do tuszu do rzęs. jak wiadomo witamina e wzmacnia cebulki włosów- czemu więc ma nie wzmacniać cebulek rzęs? ![]() 7. Nie nakładajmy kilku(nastu!) warstw tuszu- nakładanie kliku bądź kilkunastu warstw tuszu znacznie obciąża nasze rzęsy, które po jakimś czasie w końcu nam wypadną. Proponowałabym zainwestować w lepszy tusz do rzęs, taki dzięki któremu juz po pierwszym pociągnięciu osiągniemy zamierzony efekt. Tutaj lepszy wcale nie znaczy droższy! KWC jest na kliknięcie myszki ![]() 8. Zalotka do rzęs- użyta przed! tuszowaniem podkręci nasze rzęsy. W sklepach można kupić elektryczną zalotkę, która w mniejszym stopniu szkodzi naszym rzęsom niż ta tradycyjna. 9. Wystarczająca ilość snu- śpiąc minimum 7 godzin dziennie (co jak sama wiem niekiedy nie jest możliwe), nasze oczy będą "wypoczęte" , dzięki temu spojrzenie będzie świeże, rześkie a rzęsy dopełnią tego efektu. Jeśli nie możemy pozwolić sobie na długi sen możemy zastosować plasterek ogórka na nasze oczy - 5 minut i wracamy do żywych ![]() 10. Stosowanie serum do rzęs - droższa lecz szybsza alternatywa wyżej wymienionych przeze mnie trików do uzyskania rzęs pięknych, długich, gęstych ![]() Mam nadzieje, że powyższe rady okażą się przydatne dla Was moi do drodzy! Do działania!!
carpe diem ! Edytowane przez beaata Czas edycji: 2013-12-16 o 18:44 Powód: brak pogrubienia punktu 6 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje 10 zasad aby mieć długie, gęste, zdrowe rzęsy.
a o co tak konkretniej chodzi z tym smarowaniem pomadka do ust rzes? przed malowaniem bezposrednio czy na noc?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.