|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Książki zwiększające motywację w biznesie
Jeśli powstał już taki wątek, to proszę poprawcie mnie, lecz nie znalazłam niczego podobnego.
Chciałam się spytać, czy znacie lektury, które zwiększają poziom motywacji w biznesie. Zwiększają determinację w planowaniu i realizacji pomysłów. Jak wiadomo książka, zaraz obok szkoleń i kursów jest jednym z najważniejszych elementów do budowania swojej pewności siebie w biznesie. Z zapytaniem zaproponuję również pozycje, które według mnie mogą bardzo przysłuży się do rozpalenia w sobie iskry bizneswoman ![]() Trzy lektury, które są dla mnie najważniejsze i najbardziej pomogły mi w życiu, a także w planowaniu i działaniu w biznesie, to: 1) "6 filarów poczucia własnej wartości "nathaniel branden" 2) "Książka za milion euro "Jan Van Helsing, Dr Dinero 3) "Mowa ciała" Allan i Barbara Pease polecam również: 4) 'Wykorzystaj swoje silne strony" Marcus Buckingham 5) "Anatomia Biznesu - Motywacja" John Adair 6) "Podręcznik inteligencji emocjonalnej "Travis Bradberry, Jean Greaves a wy? co możecie polecić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Książki zwiększające motywację w biznesie
Warto przyjrzeć się całej działalności i twórczości Roberta Kiyosaki i jego żony. Dla samodoskonalenia się oraz udoskonalenia swoich działań polecam też książki z zakresu NLP, które służy rozwojowi motywacji w różnych dziedzinach życia.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie mogę pomóc, a chciałam tylko powiedzieć, że zabójcze nazwiska sobie powymyślali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o NLP również nie chciałabym się za bardzo rozpisywać, bo nie jestem zwolenniczką tego biznesu. Osoby wciągane do NLP przez "mentorów" stają się najczęściej ofiarami manipulacji. Trzeba wspomnieć, że do niedawna NLP zarezerwowane było tylko dla najbogatszych ludzi (szkolenia warte kila-kilkanaście tysięcy złotych).. Dzisiaj w dobie internetu i ogólnodostępnych książek jest nieco inaczej... podając prosty przykład, podobnie jest z posiadaniem noża. W rękach zwykłego człowieka staje się on przyrządem w kuchni, narzędziem do przygotowywania posiłków, w rękach kryminalisty - narzędziem zbrodni. Oczywiście, są ludzie, którzy nadają się do NLP, potrafią odpowiednie posługiwać się sztuką perswazji dla dobra swojego i swoich klientów, ale... Szerzenie się NLP, według mnie... nie jest niczym dobrym. ale.. to moje zdanie. szanuje, jeśli kogoś to motywuje i sprawia, że potrafi na tym zarobić i być szczęśliwy. Ja zetknęłam się z NLP na własnej skórze, dlatego nie chce mieć z tym już nigdy nic wspólnego ![]() Edytowane przez lubiecukier Czas edycji: 2013-12-23 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jak Ci to jeszcze potrzebne to przeczytaj: "Kto zabrał mój ser?" - Johnson Spencer
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Marszałkini II RP
|
Z takich typowych poradników to raczej odradzałabym, chyba, że ewentualnie "Siła woli. Fundament życiowego sukcesu". Ale reszta poradników jest niezbyt fajna. Może bardziej zainspirują Cię biografie? Ja ostatnio czytałam i bardzo polecam "Od nędzy do pieniędzy" Tada Witkowicza, teraz czekam na "Jak zostałem milionerem" Jana M. Fijora. Zresztą biografie ludzi, którzy osiągnęli sukces są w ogóle najlepszymi książkami dla tych, którzy chcą się zmotywować do tego, aby osiągnąć sukces w biznesie. Jak będziesz miała taką możliwość to zainteresuj się jedyną polską szkołą biznesu gdzie wykładowcami są milionerzy, czyli ASBIRO.
I jeszcze bardzo, ale to bardzo polecam powieść Ayn Rand, "Atlas zbuntowany", czyli jak wyglądać powinni ludzie idealni, przede wszystkim ci ze świata biznesu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludzie za bardzo chcą być milionerami, czytają te wszystkie książki motywacyjne, ale nie patrzą na realną szansę jaką mają. Wiadomo, że osoba po studiach humanistycznych ma dużo mniejsze szanse na zostanie milionerem niż osoba po studiach technicznych.No, ale tak czytają te sekrety i inne badziestwa i się nakręcają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Marszałkini II RP
|
Owszem, Kiyosaki jest badziewiem, ale biografie ludzi, którzy potrafili zostać milionerami mogą być bardzo inspirujące. Witkowicz aż tak łatwo nie miał, bo dużo ludzi wyjeżdżało do ciotki do Kanady, ale garstce udało się osiągnąć tyle co jemu. Ważne, żeby mieć świetny pomysł, motywację i ciężko pracować, bo jak się nie ma drygu do biznesu, to żadne studia ani fart nie pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za pozycje, na pewno poczytam. Co do poradników to i owszem zgadzam się, że często nie przynoszą zamierzonego efektu. Jednak myślę, że gdy posiadasz dużo dyscypliny, dużo motywacji i samozaparcia, myślę, że mogą bardzo dużo pomóc. Nathaniel Branden to fantastyczny terapeuta... w książce pokazuje ćwiczenia, które podczas regularnego stosowania, naprawdę bardzo pomagają. Ja te ćwiczenia stosuję u siebie od dwóch miesięcy i naprawdę widzę bardzo dużą różnicę. W działaniu, w nastawieniu do życia, a co za tym idzie w zwiększaniu objętości swojego portfela ![]() ![]() Książka za milion euro nie jest zwykłym poradnikiem. Autor podchodzi tutaj do finansów z bardzo nietypowej strony. Bardzo dużo nawiązuje do buddyzmu, dużo jest aspektów filozoficznych. Książka ciekawa sama w sobie ![]() ![]() A cała tematyka o mowie ciała zawsze mnie interesowała, ale oczywiście.. do tego potrzebna jest praktyka, na samym czytaniu książek nie powinno się poprzestawać. Mowa ciała nie raz doprowadziła mnie do zamierzonego celu. bardzo skutecznie! ![]() ![]() Myślę, że każdy powinien mieć swój sposób na zwiększaniu swojej determinacji i motywacji ![]() Jeśli będziemy dążyć do celu, nie zważając na przeciwności, osiągniemy w życiu wiele. Czy z książką czy bez niej;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Marszałkini II RP
|
Na pewno im więcej się czyta to umysł jest bardziej otwarty, a stąd droga do biznesu.
Powodzenia i miłej lektury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.