Poradźcie coś... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 19:57   #1
Nieobecnaaa_90
Przyczajenie

Poradźcie coś...

Hej.. Szukam pracy od niedawna, wcześniej pracowałam (po rocznej przerwie ze względów zdrowotnych) ale zrezygnowałam ze względu na dojazd ale szukam, staram się, cały czas, codziennie rozsyłam CV, daje z siebie wszystko.. Chodzi o mojego faceta.. Ciągle marudzi ze nie ma kasy, bo nie pracuje itd.. Była mowa o wielu rzeczach, wiadomo obiecanki cacanki... (teraz zmienił zdanie bo brak pieniędzy)... Już nie mowie o prezentach urodzinowych... Nic nie robi w tym kierunku.. Nie szuka, nie przegląda... Potrafi tylko narzekać.. Jedyne co to jak złapie jakąś fuchę, która trwa góra dwa tygodnie.. Co robić.. Mam dość jego bierności, braku ambicji i planów na życie...
Nieobecnaaa_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-20, 20:04   #2
Yin
Rozeznanie

Dot.: Poradźcie coś...

Mieszkacie razem czy osobno ?
Yin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-20, 20:04   #3
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieobecnaaa_90 Pokaż wiadomość
Hej.. Szukam pracy od niedawna, wcześniej pracowałam (po rocznej przerwie ze względów zdrowotnych) ale zrezygnowałam ze względu na dojazd ale szukam, staram się, cały czas, codziennie rozsyłam CV, daje z siebie wszystko.. Chodzi o mojego faceta.. Ciągle marudzi ze nie ma kasy, bo nie pracuje itd.. Była mowa o wielu rzeczach, wiadomo obiecanki cacanki... (teraz zmienił zdanie bo brak pieniędzy)... Już nie mowie o prezentach urodzinowych... Nic nie robi w tym kierunku.. Nie szuka, nie przegląda... Potrafi tylko narzekać.. Jedyne co to jak złapie jakąś fuchę, która trwa góra dwa tygodnie.. Co robić.. Mam dość jego bierności, braku ambicji i planów na życie...
- no ale takiego sobie wybrałaś, prawda? Nie zmieni się, gdy widzisz na co dzień, jaki jest.
Bo tak: możesz teraz napisać, ze "życia sobie bez nie wyobrażasz", ale wtedy akceptujesz te cechy, które są niefajne tak w ogóle u ludzi.
Poza tym, co znaczy "nie pracuje?"- studiuje czy po prostu siedzi w domu i np. gra ? ile macie lat, ze widzisz "brak ambicji" itp.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-12-20 o 20:17
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-20, 20:30   #4
bernikula
Zakorzenienie

Ferdynand Kiepski? Ja bym pogoniła!
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-20, 21:16   #5
common
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Ferdynand Kiepski? Ja bym pogoniła!
Ja zdecydowanie też.
Stary 2013-12-20, 21:43   #6
Sarna90
Raczkowanie

Jeśli facet jest kompletnie bierny i bez jakichkolwiek ambicji, to lepiej dać sobie spokój. Z tego co widać, to macie zupełnie inne priorytety.
Jednakże, jeśli bardzo Ci na nim zależy możesz przeprowadzić z nim poważną rozmowę, powiedzieć, jak Ty to wszystko odbierasz itd. Jest cień nadziei, że facet weźmie się w garść...
Sarna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-20, 21:57   #7
suzeta
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016

Zgadzam się to mężczyzna powinien dbać o zabezpieczenie finansowe a tak poza tym to facetowi zawsze łatwiej coś znalezc.
suzeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-20, 23:01   #8
Nieobecnaaa_90
Przyczajenie

Rozmawiałam z nim nie jeden raz... Sprawia wrażenie obrażonego.. Nie mieszkamy razem ale mieliśmy to w planach.. Najgorsze jest to, że on niczego nie szuka...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Nie studiuje... Po prostu siedzi w domu... Tak jak mówiłam, czasem trafi mu się fucha... Ale to na chwilę.. Czasem nie ma na to żeby do mnie przyjechać...

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Ja 23, On rok starszy
Stary 2013-12-21, 12:47   #9
Nieobecnaaa_90
Przyczajenie

Poradźcie...
Stary 2013-12-21, 12:51   #10
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Poradźcie...
- 24-latek, który ani nie uczy się/nie studiuje, ani nie pracuje (i nie w znaczeniu: szuka, stara się, spala się w tym poszukiwaniu roboty i łapaniu czegokolwiek) to nie jest materiał na życiowego partnera.
Poradzić mogę jedno: obejrzyj sobie kilka odcinków "Świat wg Kiepskich"- Ty będziesz Halinką, on - Ferdkiem. Też tak ludzi żyją, pytanie: czy Ty chcesz tak żyć.
Bo w cudowną przemianę nie wierzę, bo zmiana jest zawsze trudna i efekty przynosi tylko, gdy ktoś SAM tego bardzo, bardzo chce i robi coś w tym kierunku.
Stary 2013-12-21, 12:55   #11
Nieobecnaaa_90
Przyczajenie

wiem.. złości mnie to że nie szuka stałej pracy.. jak mu się trafi, to na góra dwa tygodnie.. jak skończy się, to nie robi nic...
Stary 2013-12-21, 12:59   #12
madana
Zakorzenienie

Cytat:
wiem.. złości mnie to że nie szuka stałej pracy.. jak mu się trafi, to na góra dwa tygodnie.. jak skończy się, to nie robi nic...
- no ale co można poradzić: no jesteś z człowiekiem, który jest nieambitny, nie planuje życia, nie traktuje go na serio (a nastolatkiem nie jest)- nie zmienisz kogoś, kto tego nie chce zmienić, a z tego, co piszesz: nie chce, jest obrażony, jak mówisz o czymś poważniejszym jak praca; no wybacz, ale w dorosłym wieku albo do czasu się uczysz , albo pracujesz.
Co robić? Sama zadecyduj. Bo w razie czego to Ciebie czeka los Halinki Kiepskiej.
Stary 2013-12-21, 13:04   #13
Nieobecnaaa_90
Przyczajenie

dopiero teraz to wszystko zaczynam zauważać... ;(
Stary 2013-12-21, 20:26   #14
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
dopiero teraz to wszystko zaczynam zauważać... ;(
Lepiej późno niż wcale, pogoń lenia, bo zmarnujesz sobie życie!
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-21, 20:39   #15
wsp
Raczkowanie

No niestety Autorko, dołączam do opinii większości...

Jeśli facet teraz, kiedy pulsuje między Wami jeszcze jakieś uczucie, jest bierny w "pracy", a wręcz w jej poszukiwaniu, to czarno to widzę.. Spodziewam się, że nie przechodzi jakiegoś kryzysu czy tragedii, by zwątpić, ale po prostu się najzwyczajniej, z premedytacją się leni, bez mrugnięcia okiem na Twoje potrzeby czy marzenia..

To wielki sygnał alarmowy..

Musisz siebie zapytać czy chcesz się użerać, bo z kimś takim to nie jest życie, lecz wieczne użeranie się. A gdzie Twoje poczucie bezpieczeństwa? Gdzie poczucie bezpieczeństwa Waszych ewentualnych dzieci?

Dla mnie do decyzji o odejściu (a byłam w podobnej sytuacji, wprawdzie gorszej, ale brak pracy męża u mnie też był m.in.) dołożyła się świadomość, że gdy zaszłabym w ciążę (planowaną czy nie) to kto by zapewnił bezpieczeństwo mi i dziecku, skoro ja nie byłabym zdolna do pracy przez jakiś czas.. ?
Odpowiedź była tylko jedna..

Powodzenia. Dużo siły i wiary w siebie!!
wsp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-21, 20:47   #16
ahoooj
Raczkowanie

Współczuje takiego TŻ, serio. Dla mnie pracowitość i ambicje to chyba jedne z ważniejszych cech u faceta. Bardzo irytowałby mnie fakt, gdyby sprawnie fizycznie dorosły mężczyzna siedział na tyłku cały dzień, bez pracy i żadnych perspektyw, bo to świadczy tylko o jego niezaradności życiowej.
Jakoś nie potrafiłabym sobie kogoś takiego wyobrazic jako przyszłego partnera, ojca moich dzieci, no bo kto zapewni im poczucie bezpieczeństwa finansowego? Facet na własne życzenie klepie biedę, to chyba nie jest normalne?

Edytowane przez ahoooj
Czas edycji: 2013-12-21 o 20:49
ahoooj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości