|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z paznokciem :(
Dziewczyny prosze powiedzcie mi jedna rzecz....
Mianowicie jakis miesiac temu przycielam sobie palec w bramie...akurat w miejscu, w ktorym jest paznokiec. Piekielnie bolalo, a nastepnego dnia zrobil sie krwiak ![]() No i mam pytanie- czy trzeba cos z tym zrobic? czy samo sie to zagoi? czy tak juz zostanie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z paznokciem :(
sluchaj ja mam dokladnie to samo!! tylko tyle ze u nogi
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie mi kiedyś mama przytrzasnęła rękę drzwiami od samochodu.. paznokieć o dziwo ani się nie uszkodził ani nic.. jedynie był troszkę zaczerwieniony.. po niedługim czasie pojawila się GRZYBICA! nie wiem jak się to stało ale w efekcie brałam antybiotyki (naszczęscie wszystko od dłuższego czasu jest ok- żadnych nawrotów a poznokcie są b. ładne i mocne)
dlatego też radziłabym iśc do dermatologa... nigdy nic nie wiadomo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No wlasnie chyba bede zmuszona pojsc do dermatologa...
Cdz- mysle, ze grzybica mogla sie wziac np od tego, ze uszkodzilas sobie paznokiec przy tym przytrzasnieciu i potem przy kazdym myciu sie, zmywaniu naczyn itp mogla zbierac Ci sie pod paznokciem woda, ktora wspomogla zakazenie..... Moge byc w bledzie bo to tylko takie moje przypuszczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie straszcie dziewczyny
![]() Nie martw się, schodzi Ci paznokieć, tak jest, gdy zrobi sie krwiak. Mi od biegania zrobił sie czarny paznokieć dużego palca, a potem zauważyłam, że zaczął schodzić. Odkleił się od skórki ale trzymał się na jednym boku. Na wizazu wyczytalam, że paznokcia, który zrobił się czarny trzeba zerwać o zgrozo!! Nigdy w życiu. Żeby go nie zachaczyć i zarwać zaklejałam plastrem i gdy rósł ścinałam go. Nowy sobie spokojnie rośnie ani krzywo ani jakiś zdeformowany. Koleżanka parę dni temu tak walnęła, że ma czarny a nawet się jej rusza. Poszła do lekarza i babka powiedziała, że ma sobie kupić w aptece jakiś płyn odkażający bez recepty, a poza tym ma nic nie robić. Nie przejmuj się, będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poradzisz sobie. Trzymam kciuki ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzieki Dziewczyny za rady i slowa wsparcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
eh i ja mam ten sam problem. Pare tygodni temu wybrałam sie na impreze w niewygodnych butach i teraz mam za swoje. Oba duże palce u nóg mam czarne (nie całe tylko pół jednego i pół drugiego paznokcia) też nei weim co mam z tym zrobić bo najciekawsze ze paznokcie w ogóle mi nie schodzą ale mocno trzymają sie na swoim miejscu. zbliża się lato wiec zrywanie niewchodzi w grę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
odświeżam wątek
a wiec mam ten sam problem paznokieć u nogi jest juz czarny od 2 msc ![]() a wiecie co jest najgorsze?! że ten krwiak sie powieksza wraz ze wzrostem paznokcia ![]() ![]() kurde...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ponownie odświeżam wątek
![]() ja mam ten sam problem, po imprezie stało mi sie coś takiego, ze paznokieć z jednego palucha jest czarny, a drugi taki... hmm.... brązowy, w sumie w kolorze siniaka. Teraz w tym czarnym zrobila mi sie szczelina, tam, gdzie powinien odrastać-wiec chyba szykuje sie do schodzenia... bylam w lutym u dermatologa, powiedziala mi, że nic sie z tym nie robi i że latem moge go pomalować. Ale skoro teraz zrobila sie szczelina, to chyba jednak nie powinnam go malować? nic innego mi nie pozostanie, jak szukac sandałków z zakrytymi palcami ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
pisałam w tym wątku ponad rok temu bo też miałam taki problem z paznokciem. początkowo tak jak pisałam paznokieć twardo trzymał się palucha a pod nim zbierała się ropa. Później ropa stwardniała i wyszła spod paznokcia, w efekcie czego między skórą a paznokciem została mi luka. paznokiec i tak sie trzymał bo siniak nie był na całej jego powierzchni. nic z nim nie robiłam, po prostu mi odrósł a tą luką się nie przejmowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.