|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
analiza kolorystyczna-jakim "typem"jestem?
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() • Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Opalam sie bardzo powoli,najpierw na czerwono,jednak najczęsciej rumien znika,nie brązowieje i znow jestem blada.Jesli uda mi sie opalic,to odcien opalenizny jest brązowawy. • Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Oczy mam ciemnobrązowo-czarne.Bez plamek ![]() ![]() • Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Piegow brak,mam za to liczne wypukle znamiona,pieprzyki (spowodowane uwarunkowaniami genetycznymi oraz tradzikiem i problemami hormonalnymi w mlodosci) • Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Na to pytanie trudno odpowiedziec,bo nawet jesli jestem opalona,to cera i tak ma chorobliwy,niezdrowy,blad y koloryt.Jestem wyjatkowo blada.A rumienie sie czasami na rożowo,a czasami na czerwono ![]() ![]() • Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Ciemny blond/szatynka.Takze trudno okreslic odcien ![]() • Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? różowy,ale nie bardzo jasny ![]() • W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Najlepiej czuję się w rożnych odcieniach fioletu,brązu,a także czerni i bieli. Mysle,ze w każdym kolorze wygladam niekorzystnie,no ale trzeba sie w cos ubrać ![]() Nie farbuję wlosow,gdyz nie umiem dobrac odcienia,koloru: w czerni i brazie wygladam chorobliwie blado i ogolnie ciemne kolory wlosow mi nie psuja,w jasnych natomiast rowniez wygladam niekorzystnie,a ponadto nie pasuja mi one do zbyt ciemnych oczu i bladej cery ![]() W dziecinstwie mialam wlosy koloru ciemnoblond-niewiele jasniejsze niz teraz. Nie widzę róznicy "na korzyść" bądź nie,kiedy jestem ubrana w pomarańcz,czy tez w roż. Licze na wszelkie podpowiedzi i z góry dziękuje za pomoc ![]() Edytowane przez Nicość Czas edycji: 2006-05-01 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: analiza kolorystyczna-jakim "typem"jestem?
a myślałaś o typie mieszanym Lato-Zima
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
choć z drugiej strony na większości zdjęć wyglądasz ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez mi sie wydawalo,ze jestem typem mieszanym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
obstawialabym lato-zime lub lato
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dzieki za podpowiedzi.A moze wkleilybyscie jeszce palety z kosmtykami i kolorem wlosow dla typu lato-zima?albo podaly link,gdzie mozna je znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam palet z kolorami kosmetyków dla lato-zimy, ale generalnie zasada jest taka sama jak przy kolorach ubran
![]() mam za to kosmyki wlosow, ale tutaj tez nie do konca jest to sprawdzone, bo szczerze mowiac sama to zrobilam (wzielam czesc kolorów zimy i część lata). No ale zalaczam, moze sie jakos przyda, tak zeby sie mniej wiecej zorientowac o jakie odcienie chodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Postanowilam sie podczepic pod watek zeby nie zaczynac zupelnie nowego tylko na chwile
![]() ![]() 1. praktycznie sie nie opalam...moge lezec plackiem na sloncu przez dwa tygodnie a opalenizne bede miala jakbym byla na wycieczce szkolnej przez pol dnia. jestem blada jak sciana jak to sie mowi i bardzo ciezko jest mi z tym cokolwiek zrobic. opalam sie najpierw na czerwono potem brazowieje a potem szybciutko spowrotem blakne ![]() ![]() 2. oczy mam brazowe ciemne, nie mam plamek na oczach a teczowke od bialka oddziela szaro-czarna obwodka, bialko jest biale ![]() ![]() 3.mam duzo piegow w sumie i sa one jasno brazowe raczej, ale wystepuja pojedynczo tzn. jeszcze robia mi sie na twarzy na lato a tak to znikaja i zostaja te caloroczne ![]() 4. cere mam bardzo jasna/biala...raczej sie nie rumienie a jak juz to na czerwono raczej i czesto slysze ze jestem strasznie blada i czy dobrze sie czuje, a ja czuje sie oczywiscie normalnie ![]() 5.moje wloski to hmmm no maja kolor idealnego brazu....jak sloneczko na nie poswieci to odbijaja takie bursztynowo rude swiatlo (w dziecinstwie mialam podobny kolor - nigdy nie bylam bladynka). 6. usta mam raczej rozowo czerwone, ale raczej jasne... 7. no ja najlepiej czuje sie w czarnym, zawsze dobrze wygladam w nim bo ladnie kontrastuje z moimi wlosami i podkresla moja twarz...bialy podobnie, na temat reszty kolorow nie mam zdania, bardzo nie lubie jednak pomaranczowego i zielonego. bialy.jpg czarne.jpg juz.jpg slicznie prosze o pomoc ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
hm ja sie na tym zbytnio nie znam..ale cos mi sie wydjae ze mozesz byc jesienia..
a pomaranczy i zielenie nie lubisz bo po prostu wolisz ciemne kolory czy nie podobasz sie sobie w tych kolorach? bo jak bylabys jesienia to wlasnie te kolory powinny pasowac...
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
co do brazowego to po prostu go nie lubie ale tez nie wygladam wcale jakos rewelacyjnie w nim...a w pomaranczowym wygladam wrecz tragicznie
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Volunteer, a może jesteś latem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
kurcze jak tak patrze to chyba byloby mi dobrze...wlasnie w takich kolorkach
![]() ![]() ...tak tak to bedzie chyba to...musze posprawdzac, ale chyba rozwialy sie moje watpliwosci...bo na zime jestem jednak powiedzmy zbyt stonowana, jesien RACZEJ nie...i lato, a te kolorki co mi pokazalas jak sobie wyobraze to bylyby chyba gitens ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.