![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
posluszna TZowi
Przyznam sie, ze zmeczylam sie juz tymi wszystkimi haslami, ze mam byc niezalezna, wyzwolona itd ... brakuje mi bardziej tradycyjnego modelu zwiazku, w ktorym jestem jest posluszna mezowi
![]() ![]() Wogole, to chcialabym kiedys slubowac swojemu TZ posluszenstwo, tak jak dawniej robila panna mloda. Nie chce tego jednak robic w kosciele czy publicznie, tylko prywatnie we dwoje albo w malym gronie naszych przyjaciol (i nie rodziny!!). Co myslicie, zeby po slubie, prywatnie zorganizowac sobie takie "dodatkowe" slubowanie, w ktorym przysiegam mojemu TZowi posluszenstwo? Jak byscie to zorganizowaly? Zapraszam wszystkie Wizazanki, ktore tez pragna takiego zwiazku (albo tylko lubia o nim pomarzyc ![]() ![]() Domyslam sie ze nie wszystkim sie to bedzie podobac, wiec osoby, ktorym to nie odpowiada, prosze o nie rzucanie sie na mnie tylko ewentualnie spokojny komentarz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: posluszna TZowi
Tak, posłuszeństwo tak, które wg równa się wierność. Uważam, że małżeństwo to partnerstwo, wspólne podejmowanie decyzji. Jestem za takim romantyzmem i też chciałabym oprócz tej kościelnej przysięgi, złożyć sobie z mężem przysięgę przy pełni Księżyca.
Nie wiem czy odpisałam dość precyzyjnie, jeśli nie, to skonkretyzuj o co Ci chodzi, o jakie posłuszeństwo chodzi, bo kierujesz ten wątek w dziale "seks", a nie "intymne". Mnie w łóżku odpowiadałaby dominacja i moje posłuszeństwo, ale w granicach rozsądku. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Brzmi romantycznie ale myślę, że jak wiele kobiet tutaj, zmienisz zdanie kiedy zderzysz się z rzeczywistością i partner będzie uważał, że mu się należy i oczekiwał od ciebie czegoś czego bardzo nie chcesz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() Czy taki związek jest bardziej ekscytujący? Może. Mi od razu na myśl przychodzą "mądrości" panów od domowej dyscypliny. Bo przecież posłuszeństwo musi być osiągane przez system kar i nagród. Szczególnie kar.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A co z równowagą w związku ?
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
wydaje mi się, że tylko w Twoich wyobrażeniach taki układ wygląda idealnie. nieźle byś się umęczyła, gdybyś zaczęła wcielać to w życie.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Facet zainteresowany takim układem nie byłby wart takiego układu. Posłuszeństwo poza łóżkiem jest cholernie męczące i nudne, zdecydowanie wolę partnerki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Posłuszna to mogę być w łóżku, a i to też nie zawsze.
Znam takie związki, gdzie kobieta nie ma nic do gadania i jej rola to rola służącej. Może i dobre rozwiązanie dla kogoś, kto nie ma swojego zdania i realia dorosłego życia go przytłaczają.
Edytowane przez cherry_flamme Czas edycji: 2014-01-02 o 00:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc to mnie to zdziwiło. Myślałam że to już przeżytek. Przecież nawet księżna Katarzyna nie ślubowała posłuszeństwa, choć wcześniej robiono to przez kilka wieków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze z jednej strony wydaje mi się to pójście na łatwiznę w życiu. Ja o niczym nie będę decydować, więc całe zło i niepowodzenia przejdą na męża. Fajne, dopóki np. mąż cię nie zostawi i ty jego brudy będziesz musiała prać.
Po drugie, dziecko trzeba mieć charakter, swoje zdanie i swoje zasady mimo wszystko. Poza tym jak się komuś da palec, to chce potem całą dłoń. Nie raz robiono doświadczenia gdzie zdrowi psychicznie ludzie nagle zmieniali się w sadystów, dlatego że okoliczności, sytuacje ku temu sprzyjały. Tak się jeszcze zastanawiam, co byś zrobiła jakbyście mieli dzieci i np. twój mąż by uważał, że ich bicie za słuszną rzecz jest okay. Co byś potem zrobiła jakby dzieci chciały zwiać z domu albo jakby w ogóle stwierdziły, że tata to tyran, a mama to takie wielkie nic, bo się nigdy nie potrafi odezwać i przytakuje ojcu we wszystkim. Chciałabyś być taka w oczach swoich dzieci, jako ta zawsze bez własnego zdania? Ja jestem na nie.
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Krotko i na temat: nigdy w zyciu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nie chodzilo mi oczywiscie o to, ze nie mialabym nic do powidzenia czy o jakies totalne posluszenstwo. Chodzi raczej o taki romantyczny akt, w ktorym uznaje przywodztwo swojego Meza. Juz na sama mysl robi mi sie cieplo
![]() A post jest w takim dziale, bo niewatpliwie ma i taki kontekst ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Przepraszam ale ciut nie rozumiem.Jak w zwyczajnym życu rodzinnym miałoby się przekładać to?
Czy znajomi będą wiedzieć,że posłuszeństwo ma mieć charakter również seksualny?
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Może niech zwieńczeniem uroczystości ślubowania posłuszeństwa będzie fellatio w sukni ślubnej przy wszystkich?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A co jeśli po jakimś czasie TZ okaże się kimś kto będzie wymagał zbyt wiele albo coś co Ci się nie będzie podobało. Albo będzie nieodpowiedzialnie tego nadużywał. Będziesz mu nadal ślepo posłuszna czy złamiesz przysięgę?? Ja uważam, że przysięgi są zbędne. Jeśli się chce to trzeba tak po prostu robić
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak miałoby ty wygladać w życiu codziennym? Jakos nie widzę aby mój TŻ miałaby ochotę na taki układ i branie pełnej i całej odpowiedzialnosci za wspolne życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Taki romantik układ IMHO sprawdzałby się tylko w przypadku związku między control freakiem a osobą bardzo słabą psychicznie - i żadna z tych osób nie wydaje mi się najzdrowszym typem
![]() I też ciekawi mnie jak ty sobie to posłuszeństwo wyobrażasz na co dzień? Rozumiem, że podporządkowanie daje dreszczyk emocji, ale związek opierający się na tym nie ma przyszłości - taki układ jest spoko na kilka miesięcy, maks parę lat, ale nie wyobrażam sobie trwałej, kilkunasto- czy kilkudziesięcioletniej relacji opartej na ekscytacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
od razu kojarzy mi się książka "Ulica Wiązów 5150" Patricka Senecal'a. Przykład podległej mężowi, w gruncie rzeczy nieszczęśliwej, kobiety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie takiego życia
Wysłane z mojego GT-I9300
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No i jak to ma wg ciebie wyglądać? Mąż cię będzie bił przed wyjściem do pracy, bo i tak w ciągu dnia go zdenerwujesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A gdzie Twoja wyobraźnia? Może granice męża byłyby gdzie indziej niż Twoje?
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jakby mnie przyjaciółka zaprosiła na takie ślubowanie to wymiękłabym. A sporo już w życiu widziałam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
tja... Jestem suką w łóżku, miałam okazję przez jakiś czas być w związku 24/h gdzie mężczyzna był moim panem i miał zawsze decydujące prawo głosu. to naprawdę ciężka i wymagająca (dla OBU stron sprawa) i niewiele osób potrafi w tym wytrwać - nie znam ani jednego długrwałego związku na takich zasadach. Przede wszystkim - zamiast przysięgać na ślubie "bo to romantyczne" wypadałoby najpierw sprawdzić w życiu jak wam wychodzi takie funkcjonowanie (o ile mężczyzna jest tym w ogóle zainteresowany). I szczerze mówiąc o ile rozumiem zasadę pan-niewolnica w łóżku, tak w na co dzień dla mnie jest to niemożliwe do zrealizowania: postaw się w sytuacji mężczyzny, który ma podejmować w związku decyzje, mieć głos decydujący... a w razie coś się stanie to wasza przysięga i papierek nie mają ŻADNEGO znaczenia dla państwa. Czyli on już nie decyduje za ciebie bo tak chcesz, tylko w oczach prawa on cię zmusza - więc nosi nie tylko presję "głowy rodziny", ale również ewentualnego złamania prawa jeśli ci się coś odwidzi.
A tak poza tym - obawiam się że wykazujesz się całkowitym brakiem realnego myślenia skoro zamiast napisać konkretnie o co ci chodzi liczysz że wizażanki będą czytać w myślach i oskarżasz je o brak wyobraźni. Z facetem też chcesz złożyć taką przysięgę bez wyjaśnienia sobie o co konkretnie i dokładnie chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ślubowanie facetowi posłuszeństwa niesie zagrożenia, ktore slusznie dostrzegaja dziewczyny. Poza tym, sądzę,że facet po prostu to wykorzysta twoja uległość. A i szacunku do twojej osoby raczej nie nabierze i zacznie traktować cię jak sługę, bo sama postawisz się w takiej roli. Jestem na nie,ale co kto lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem słowo "posłuszeństwo" jest słowem źle ujętym tutaj
![]() Bardziej zamieniłbym go na zwrot "dać się prowadzić". Są pewne sytuacje, że facet musi pokazać, iż ma jaja i podjąć decyzję za dwojga. Poza tym kobieta szuka w facecie bezpieczeństwa, a to dla mnie równa się z tym, że prowadzi ją przez życie. Nie w sposób TYRANII, ale w sposób partnerski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.