posluszna TZowi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 20:10   #1
stokrotca
Przyczajenie

posluszna TZowi

Przyznam sie, ze zmeczylam sie juz tymi wszystkimi haslami, ze mam byc niezalezna, wyzwolona itd ... brakuje mi bardziej tradycyjnego modelu zwiazku, w ktorym jestem jest posluszna mezowi , a on jest ta glowa rodziny. Nie uwazacie, ze taki zwiazek jest tez w pewnym sensie bardziej ekscytujacy (echhh..)?

Wogole, to chcialabym kiedys slubowac swojemu TZ posluszenstwo, tak jak dawniej robila panna mloda. Nie chce tego jednak robic w kosciele czy publicznie, tylko prywatnie we dwoje albo w malym gronie naszych przyjaciol (i nie rodziny!!).

Co myslicie, zeby po slubie, prywatnie zorganizowac sobie takie "dodatkowe" slubowanie, w ktorym przysiegam mojemu TZowi posluszenstwo? Jak byscie to zorganizowaly?

Zapraszam wszystkie Wizazanki, ktore tez pragna takiego zwiazku (albo tylko lubia o nim pomarzyc ) do wypowiedzi. Pusccie wodze waszej fantazji...

Domyslam sie ze nie wszystkim sie to bedzie podobac, wiec osoby, ktorym to nie odpowiada, prosze o nie rzucanie sie na mnie tylko ewentualnie spokojny komentarz.
stokrotca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 20:38   #2
MamKotaNaPunkcieKota
Raczkowanie

Dot.: posluszna TZowi

Tak, posłuszeństwo tak, które wg równa się wierność. Uważam, że małżeństwo to partnerstwo, wspólne podejmowanie decyzji. Jestem za takim romantyzmem i też chciałabym oprócz tej kościelnej przysięgi, złożyć sobie z mężem przysięgę przy pełni Księżyca.
Nie wiem czy odpisałam dość precyzyjnie, jeśli nie, to skonkretyzuj o co Ci chodzi, o jakie posłuszeństwo chodzi, bo kierujesz ten wątek w dziale "seks", a nie "intymne". Mnie w łóżku odpowiadałaby dominacja i moje posłuszeństwo, ale w granicach rozsądku. Pozdrawiam
MamKotaNaPunkcieKota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 20:44   #3
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Brzmi romantycznie ale myślę, że jak wiele kobiet tutaj, zmienisz zdanie kiedy zderzysz się z rzeczywistością i partner będzie uważał, że mu się należy i oczekiwał od ciebie czegoś czego bardzo nie chcesz.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 20:44   #4
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Tak, posłuszeństwo tak, które wg równa się wierność. Uważam, że małżeństwo to partnerstwo, wspólne podejmowanie decyzji.
Przecież posłuszeństwo i partnerstwo się wyklucza.

Czy taki związek jest bardziej ekscytujący? Może. Mi od razu na myśl przychodzą "mądrości" panów od domowej dyscypliny. Bo przecież posłuszeństwo musi być osiągane przez system kar i nagród. Szczególnie kar.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 20:51   #5
GagaFace
Zadomowienie

A co z równowagą w związku ? Licho ją strzeli, jak swojemu Tż wyznasz całkowite posłuszeństwo.

GagaFace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 22:41   #6
sistermorphine
Rozeznanie

wydaje mi się, że tylko w Twoich wyobrażeniach taki układ wygląda idealnie. nieźle byś się umęczyła, gdybyś zaczęła wcielać to w życie.

sistermorphine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 23:20   #7
Vallarr
Raczkowanie

GG do Vallarr Send a message via Skype™ to Vallarr

Facet zainteresowany takim układem nie byłby wart takiego układu. Posłuszeństwo poza łóżkiem jest cholernie męczące i nudne, zdecydowanie wolę partnerki.
Vallarr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-01, 23:27   #8
cherry_flamme
Zakorzenienie

Posłuszna to mogę być w łóżku, a i to też nie zawsze.

Znam takie związki, gdzie kobieta nie ma nic do gadania i jej rola to rola służącej. Może i dobre rozwiązanie dla kogoś, kto nie ma swojego zdania i realia dorosłego życia go przytłaczają.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.

Edytowane przez cherry_flamme
Czas edycji: 2014-01-02 o 00:50
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 00:33   #9
201607111040
Konto usunięte

Szczerze mówiąc to mnie to zdziwiło. Myślałam że to już przeżytek. Przecież nawet księżna Katarzyna nie ślubowała posłuszeństwa, choć wcześniej robiono to przez kilka wieków.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 07:39   #10
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Po pierwsze z jednej strony wydaje mi się to pójście na łatwiznę w życiu. Ja o niczym nie będę decydować, więc całe zło i niepowodzenia przejdą na męża. Fajne, dopóki np. mąż cię nie zostawi i ty jego brudy będziesz musiała prać.
Po drugie, dziecko trzeba mieć charakter, swoje zdanie i swoje zasady mimo wszystko. Poza tym jak się komuś da palec, to chce potem całą dłoń. Nie raz robiono doświadczenia gdzie zdrowi psychicznie ludzie nagle zmieniali się w sadystów, dlatego że okoliczności, sytuacje ku temu sprzyjały.
Tak się jeszcze zastanawiam, co byś zrobiła jakbyście mieli dzieci i np. twój mąż by uważał, że ich bicie za słuszną rzecz jest okay. Co byś potem zrobiła jakby dzieci chciały zwiać z domu albo jakby w ogóle stwierdziły, że tata to tyran, a mama to takie wielkie nic, bo się nigdy nie potrafi odezwać i przytakuje ojcu we wszystkim. Chciałabyś być taka w oczach swoich dzieci, jako ta zawsze bez własnego zdania?
Ja jestem na nie.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 11:33   #11
201607040946
Konto usunięte

Krotko i na temat: nigdy w zyciu!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 12:39   #12
stokrotca
Przyczajenie

Nie chodzilo mi oczywiscie o to, ze nie mialabym nic do powidzenia czy o jakies totalne posluszenstwo. Chodzi raczej o taki romantyczny akt, w ktorym uznaje przywodztwo swojego Meza. Juz na sama mysl robi mi sie cieplo .

A post jest w takim dziale, bo niewatpliwie ma i taki kontekst .
Stary 2014-01-02, 12:51   #13
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotca Pokaż wiadomość
Nie chodzilo mi oczywiscie o to, ze nie mialabym nic do powidzenia czy o jakies totalne posluszenstwo. Chodzi raczej o taki romantyczny akt, w ktorym uznaje przywodztwo swojego Meza. Juz na sama mysl robi mi sie cieplo .

No to nie wiem, na czym miałoby polegać jego przywództwo, gdybyś Ty jednak miała coś do powiedzenia i nie chciała okazywać mu totalnego posłuszeństwa. Rozumiem, że chcecie zrobić coś romantycznego, ale to jest jakieś dziwne

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 13:00   #14
stokrotca
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
No to nie wiem, na czym miałoby polegać jego przywództwo, gdybyś Ty jednak miała coś do powiedzenia i nie chciała okazywać mu totalnego posłuszeństwa. Rozumiem, że chcecie zrobić coś romantycznego, ale to jest jakieś dziwne
Chodzi o to, ze to byloby posluszenstwo, ktore jednak mialoby zdroworozsadkowe granice. Gdzie wasza wyobraznia?
Stary 2014-01-02, 15:09   #15
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Chodzi o to, ze to byloby posluszenstwo, ktore jednak mialoby zdroworozsadkowe granice. Gdzie wasza wyobraznia?
Moja wyobraźnia tego nie ogarnia. Mam wrażenie że chcesz zrobić to dla szopki. Coś w stylu mieć ciastko i zjeść ciastko.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 17:14   #16
kikunga
Zadomowienie

Przepraszam ale ciut nie rozumiem.Jak w zwyczajnym życu rodzinnym miałoby się przekładać to?
Czy znajomi będą wiedzieć,że posłuszeństwo ma mieć charakter również seksualny?
Stary 2014-01-02, 17:22   #17
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Może niech zwieńczeniem uroczystości ślubowania posłuszeństwa będzie fellatio w sukni ślubnej przy wszystkich?

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 17:50   #18
RybkaJoanna
Raczkowanie

A co jeśli po jakimś czasie TZ okaże się kimś kto będzie wymagał zbyt wiele albo coś co Ci się nie będzie podobało. Albo będzie nieodpowiedzialnie tego nadużywał. Będziesz mu nadal ślepo posłuszna czy złamiesz przysięgę?? Ja uważam, że przysięgi są zbędne. Jeśli się chce to trzeba tak po prostu robić
Stary 2014-01-02, 18:40   #19
paula78
Zakorzenienie

Nie wiem jak miałoby ty wygladać w życiu codziennym? Jakos nie widzę aby mój TŻ miałaby ochotę na taki układ i branie pełnej i całej odpowiedzialnosci za wspolne życie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 19:58   #20
201607231707
Konto usunięte

Taki romantik układ IMHO sprawdzałby się tylko w przypadku związku między control freakiem a osobą bardzo słabą psychicznie - i żadna z tych osób nie wydaje mi się najzdrowszym typem

I też ciekawi mnie jak ty sobie to posłuszeństwo wyobrażasz na co dzień?
Rozumiem, że podporządkowanie daje dreszczyk emocji, ale związek opierający się na tym nie ma przyszłości - taki układ jest spoko na kilka miesięcy, maks parę lat, ale nie wyobrażam sobie trwałej, kilkunasto- czy kilkudziesięcioletniej relacji opartej na ekscytacji.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 20:04   #21
angie31
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Może niech zwieńczeniem uroczystości ślubowania posłuszeństwa będzie fellatio w sukni ślubnej przy wszystkich?
O tak, to byłby idealny akt posłuszeństwa .Według mnie takie wyobrażenie o życiu mają bardzo niedojrzałe psychicznie i infantylne kobiety.Owszem,fajnie jak facet wie jak sobie poradzić w życiu,ale każdy dorosły człowiek powinien brać odpowiedzialność za siebie.Posłuszne to powinne być dzieci wobec rodziców.
angie31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 20:56   #22
Pastela92
Raczkowanie

od razu kojarzy mi się książka "Ulica Wiązów 5150" Patricka Senecal'a. Przykład podległej mężowi, w gruncie rzeczy nieszczęśliwej, kobiety.
Pastela92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:51   #23
Shira Yuki
Zakorzenienie

Nie wyobrażam sobie takiego życia

Wysłane z mojego GT-I9300
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 00:19   #24
JossStone
Zakorzenienie

No i jak to ma wg ciebie wyglądać? Mąż cię będzie bił przed wyjściem do pracy, bo i tak w ciągu dnia go zdenerwujesz?
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 04:27   #25
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie Twoja wyobraźnia? Może granice męża byłyby gdzie indziej niż Twoje?
Stary 2014-01-03, 09:07   #26
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole, to chcialabym kiedys slubowac swojemu TZ posluszenstwo, tak jak dawniej robila panna mloda. Nie chce tego jednak robic w kosciele czy publicznie, tylko prywatnie we dwoje albo w malym gronie naszych przyjaciol (i nie rodziny!!).

A ci przyjaciele też praktykują takie akcje?
No jakby mnie przyjaciółka zaprosiła na takie ślubowanie to wymiękłabym. A sporo już w życiu widziałam.
Stary 2014-01-03, 09:50   #27
Hibiku
Zakorzenienie

tja... Jestem suką w łóżku, miałam okazję przez jakiś czas być w związku 24/h gdzie mężczyzna był moim panem i miał zawsze decydujące prawo głosu. to naprawdę ciężka i wymagająca (dla OBU stron sprawa) i niewiele osób potrafi w tym wytrwać - nie znam ani jednego długrwałego związku na takich zasadach. Przede wszystkim - zamiast przysięgać na ślubie "bo to romantyczne" wypadałoby najpierw sprawdzić w życiu jak wam wychodzi takie funkcjonowanie (o ile mężczyzna jest tym w ogóle zainteresowany). I szczerze mówiąc o ile rozumiem zasadę pan-niewolnica w łóżku, tak w na co dzień dla mnie jest to niemożliwe do zrealizowania: postaw się w sytuacji mężczyzny, który ma podejmować w związku decyzje, mieć głos decydujący... a w razie coś się stanie to wasza przysięga i papierek nie mają ŻADNEGO znaczenia dla państwa. Czyli on już nie decyduje za ciebie bo tak chcesz, tylko w oczach prawa on cię zmusza - więc nosi nie tylko presję "głowy rodziny", ale również ewentualnego złamania prawa jeśli ci się coś odwidzi.

A tak poza tym - obawiam się że wykazujesz się całkowitym brakiem realnego myślenia skoro zamiast napisać konkretnie o co ci chodzi liczysz że wizażanki będą czytać w myślach i oskarżasz je o brak wyobraźni. Z facetem też chcesz złożyć taką przysięgę bez wyjaśnienia sobie o co konkretnie i dokładnie chodzi?
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 14:06   #28
pati101
Raczkowanie

Cytat:

W każdym, najbardziej nawet partnerskim związku któraś z osób nieco bardziej "przewodzi", bo po prostu ma do tego predyspozycje- szybciej podejmuje decyzje, mniej boi się ryzyka, potrafi przekonać druga stronę itp. Jeśli ty nie chcesz trzymać steru w związku może robić to twój facet i nie ma w tym nic złego jeśli obojgu to odpowiada.
Ale ślubowanie facetowi posłuszeństwa niesie zagrożenia, ktore slusznie dostrzegaja dziewczyny. Poza tym, sądzę,że facet po prostu to wykorzysta twoja uległość. A i szacunku do twojej osoby raczej nie nabierze i zacznie traktować cię jak sługę, bo sama postawisz się w takiej roli.
Jestem na nie,ale co kto lubi
pati101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 17:03   #29
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Przyznam sie, ze zmeczylam sie juz tymi wszystkimi haslami, ze mam byc niezalezna, wyzwolona itd ... brakuje mi bardziej tradycyjnego modelu zwiazku, w ktorym jestem jest posluszna mezowi , a on jest ta glowa rodziny. Nie uwazacie, ze taki zwiazek jest tez w pewnym sensie bardziej ekscytujacy (echhh..)?

Co myslicie, zeby po slubie, prywatnie zorganizowac sobie takie "dodatkowe" slubowanie, w ktorym przysiegam mojemu TZowi posluszenstwo? Jak byscie to zorganizowaly?

Zapraszam wszystkie Wizazanki, ktore tez pragna takiego zwiazku (albo tylko lubia o nim pomarzyc ) do wypowiedzi. Pusccie wodze waszej fantazji...

Domyslam sie ze nie wszystkim sie to bedzie podobac, wiec osoby, ktorym to nie odpowiada, prosze o nie rzucanie sie na mnie tylko ewentualnie spokojny komentarz.
Dobry żart Nigdy w życiu nie pozwoliłabym facetowi decydować o moim życiu.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 17:48   #30
normalnyFacet
Zakorzenienie

Moim zdaniem słowo "posłuszeństwo" jest słowem źle ujętym tutaj

Bardziej zamieniłbym go na zwrot "dać się prowadzić".

Są pewne sytuacje, że facet musi pokazać, iż ma jaja i podjąć decyzję za dwojga. Poza tym kobieta szuka w facecie bezpieczeństwa, a to dla mnie równa się z tym, że prowadzi ją przez życie. Nie w sposób TYRANII, ale w sposób partnerski.
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości