![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przyjęcie weselne na 25-30 osób
Hej!
![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno, mieszkam w okolicach Rybnika i pod Raciborzem znaleźliśmy fajne miejsce, w cenie: obiad, zimna płyta, ciasta, ciasteczka, cukierki, owoce bez ograniczeń, napoje bez ograniczeń, tort, alkohol 0,5 wódki jakiej chcemy na parę, drinki bez ograniczeń, wino bez ograniczeń, 2 ciepłe kolacje (jeśli jedna to taniej - no właśnie, jedno ciepłe danie czy 2?) i za to wszystko 180zł od osoby, czy to wygórowana cena? Bardzo proszę o pomoc! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
na przekór do celu
|
Dot.: przyjęcie weselne na 25-30 osób
Cytat:
![]() ![]() O 16:00 obiad, o 20:00 pierwsza kolacja, przed 0:00 druga kolacja - chyba tak czasowo rozkładałoby się to jakbyście wybrali tą opcję. Myślę, że to nie za dużo, jeśli te kolacje są jednodaniowe typu barszcz z krokietami i koniec. Bo w trakcie trzeba zjeść coś ciepłego, a później na koniec goście mogą wychodzić z lekkim ssaniem w żołądku, tym bardziej, jeśli któryś z nich zdecyduje się trochę potańczyć. Ale Ty lepiej znasz swoją rodzinę i wiesz jak to bywa ![]() A co do kwestii DJ/zespół czy bez - to wasze wesele i ostatecznie liczy się wasze zdanie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja bylam na weselu na 25 i 30 osób... Wesela sie udały....
![]() Moim zdaniem jeśli jesteście pewni na 100% ze nie chcecie typowego wesela z zespołem czy tez dj to sprawa załatwiona taki wasz wybór. Jednak tez zastanawiałbym sie nad tym dokładnie by potem nie żałować iż nie było to wesela z pełna oprawa muzyczna
Szczęśliwa Żona ![]() ![]() ![]() ![]() 01.11.16r. Edytowane przez Lady Million Czas edycji: 2014-01-03 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja byłam na takim weselu ok 20 osób i nie było jakiejkolwiek muzyki było po prostu drętwo....
no ale jak macie mieć muzykę to spoko. wesele chyba było na 14 a już o 22 nikogo nie było w restauracji.... strasznie dużo macie doliczone do tego talerzyka..... ja bym się dopytała ile samo jedzenie kosztuje tzn. obiad i te 2 kolacje. i w obiedzie ile jest sztuk mięsa na osobę..... żeby po prostu Ci rozbili ile kosztuje tort, wódka, wino, ciasta itp. ja mam wesele w BB jednym z najbardziej rozchwytywanych miejsc weselnych, w pięknym hotelu i stawka za całe wesele to od 180 do 260 za osobę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Planowaliśmy tak samo jak Wy - bez oprawy muzycznej, a jedynie z muzyką z płyt. Nawet w takich samych przedziałach godzinowych
![]() ![]() Z DJ jest łatwiej niż z płytami, bo Wy nie musicie się przejmować zmianą piosenek. A DJ dopasuje utwory do towarzystwa, panującego nastroju, jakoś pociągnie całą zabawę. Tylko teraz pytanie, czy chcecie tańce ![]() Co do ceny - dosyć dużo, ale masz tam wszystko wliczone, nie musisz się niczym przejmować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Żona Gargamel
|
180zł to standard w naszych okolicach, a jeśli do tego są wliczone jeszcze wódka, drinki, owoce i napoje, to uważam, że cena jest super
![]() Można wiedzieć gdzie to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
byłam kiedyś na weselu na 20 osób, muzyka leciała z komputera i wszyscy super się bawili
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() może i tyle nie będą w stanie wypić ale nie muszę się niczym martwić, 85 zł to faktycznie bardzo tanio z tym, że mam do wyboru 2 ciepłe kolacje a nie jedną, zimną płytę, ubranie sali wszystko w cenie, tak jak ktoś napisał - dosłownie wszystko ![]() ![]() w skrócie: Obiad,Deser- kawa , herbata, tort, ciastka, ciasteczka, owoce, cukierki , kawa mrożona, lody itd.Zimny bufet,podwieczorek, Kolacja I, Kolacja II, Napoje bez ograniczeń, Piwo bez ograniczeń, Wino bez ograniczeń, Drinki bez ograniczeń, 0,5 wódki na parę - to wszystko za 200zł jednak my chcemy tylko podwieczorek i kolacje bądź kolacje I i kolację II - wtedy 180zł. podwieczorek to jakiś specjał szefa wnoszona na salę, my myśleliśmy o śwince, kolacja I to 1,5miesa na osobę (4 wybrane na 8) i przekrój ryb (tak jak w zimnej płycie) a kolacja II to standardowo, bogracz lub barszcz z krokietem itp. I jak to wg Was wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() Więc gdyby chodziło o typowe wesele to opcja super, jednak przy przyjęciu wydaje mi się, że to za dużo za za wysoką cenę...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Myślisz, że w takim razie wystarczy jedna kolacja? Już sama nie wiem co mam robić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
na przekór do celu
|
Nie, ja sama pisałam, że lepsza jest opcja z dwoma kolacjami. Nie chodzi o ograniczenie ilości ciepłych dań, tylko tych wszystkich dodatków, przystawek. Tego moim zdaniem jest za dużo. Podobnie rzecz ma się z alkoholem. Po prostu szkoda by mi było tyle płacić za coś, co przeleży nietknięte na stole.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Zdecyduj się na obiad i dwie kolacje , cena jest bardzo dobra.
____________________ Dobry zwyczaj regeneracja osi najpiew sprawdz! Edytowane przez EkoLora2228 Czas edycji: 2014-02-21 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam podobne przyjęcie weselne. Ślub był na 14stą, więc przyjęcie rozpoczęło się około 15stej. Było przywitanie chlebem i solą + szampan, potem obiad, przystawki na stołach non stop, potem jeszcze jedno ciepłe danie, tort, ciasta na full. Zakończyło się ok. 24tej. Była muzyka z płyt i też były tańce. Jak dla mnie było ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To dokładnie to o czym myślę! ![]() Edit: Byliśmy, załatwiliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez madziuchna89 Czas edycji: 2014-01-07 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Cena bardzo dobra, ale pewnie dlatego, że na tak mało osób i nie jest to typowa sala bankietowa, czy sala weselna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jest to normalna sala weselna, mało gości nie ma tu nic do rzeczy ;p menu jest jedno, weselne ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hej,
Ja podobnie jestem na etapie planowania przyjecia weselnego na ok.25-30 osob. Rowniez nie lubie typowych polskich wesel, ale mam jedna obawę że jednak będzie drętwo (nawet z muzyką) i to drętwiej niż na urodzinach. No bo na urodzinach raz ze nie ma stresu (zdecydowanie mniej oficjalna impreza) dwa sa ludzie raczej mlodzi. Tu na weselu - caly przekroj a więc suma sumarum mlodych ludzi stosunkowo malo...czy ktos ma jakis pomysl, myslalam zeby wprowadzic jakis theme/dress-code typu Różowe Lata 70'te ale juz widze jak moje moherowe ciotki przebieraja sie... Ktos ma jakis pomysl? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Może jakaś atrakcja która zapadłaby gościom w pamięć? My początkowo mieliśmy mieć małe przyjęcie na 30 osób i salę organizowaliśmy pod kątem atrakcji bo stwierdziliśmy że jakoś nam głupio po obiedzie gości wypraszać. Fakt faktem później impreza się rozrosła pod kątem liczby gości i czasu trwania, ale atrakcja została i wiem, że bardzo się podobało, to było coś nietypowego jak na wesela i na pewno zapadnie w pamięć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Znajomi aby rozerwać trochę towarzystwo i zapewnić sobie pamiątki zorganizowali po obiedzie sesję z rodziną- z gadżetami i najróżniejszymi kombinacjami. Jednak dużym plusem byłą lokalizacja restauracji, która miała teraz z wyjściem do ładnego parku. Część osób mogła jeść ciacha i pić kawę na tarasie.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jak się robi takie małe wesele/przyjęcie, to na ogół samo się "kręci", bo jest tylko najbliższa rodzina i przyjaciele, większość osób dobrze się zna, czas leci na wspólnej rozmowie itd. Ja sama miałam wesele bez tańców (w restauracji leciała muzyka, ale nie było naszego DJ czy zespołu), ślub był o 16.00, potem mała sesja ze wszystkimi, o 17.00 podano obiad (przystawka, II danie, deser), później była zimna płyta, o 21.30 tort, po nim podano I kolację, a o 23.00 II kolację. Goście mieli napoje i alkohole bez limitu, wesele trwało do 24.00. Było bardzo fajnie, mieliśmy świetne jedzenie. Ważne - sprawdź, czy w restauracji są wygodne krzesła/fotele, mówię serio, u mnie były tak świetne, że nikt nie odczuwał dyskomfortu z powodu takiej 8godzinnej nasiadówki, nikogo nie ciągnęło do "ucieczki". Dobrze jednak jest też pomyśleć o tym, aby goście mieli gdzie nogi rozprostować (przy mojej restauracji był piękny park). Z perspektywy czasu wiem, że mogłam zrezygnować z II kolacji, ponieważ goście byli już tak objedzeni tym, co było wcześniej, że po prostu to ostatnie danie nie było niezbędne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za pomysły, nadal się zastanawiam
![]() ![]() Dam wam znac jak się w koncu na cos zdecyduję! buźka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
My tez nie bedziemy mieli wesela. I tez spotykam sie wlasnie z taka reakcja, ze jak to bez wesela?! To wy macie byc w tym dniu szczesliwi, wiec nie zwracaj uwagi na to co inni mowia. Co do cen niestety sie nie wypowiem bo jeszcze nawet nie mamy terminu ustalonego, wiec w tym nie siedze az tak
![]()
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Właśnie nie rozumiem czemu rodziny tak nalegają, jeśli ktoś już się zdecydował że napewno nie chce tradycyjnego wesela to po co jeszcze ma robić to "coś dla rodziny" i co to niby ma być wg. nich? Bo dla mnie to ni w kij ni w oko...a już napewno rodzina skrytykuje to "coś" po :P
(Wesele to nie będzie, impreza z tancami tez nie bo za malo osob i nie ma komu rozkręcić, jakby urodziny ale nikt nie obchodzi...no imprezka i dobra okazja żeby się napić napewno ale nie na miarę wesela - zatem zadowoleni i tak nie będą...bez sensu) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Annic można wiedzieć co to za atrakcja?
![]() My też będziemy mieli małe wesele ok 40osob i boję się że będzie drętwo i nudno.. mamy wesele na sali i z orkiestra. Miała któraś z was podobne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Ja też właśnie zrezygnowałam z "weselicha" (120 osób), na rzecz wymarzonego przyjecia na około 30 osób. Ale tak samo, wraz ze zbliżajacym się terminem (wrzesień 2015), dopada mnie lekki stres, czy goście w tak małym gronie będą się dobrze bawić? Chce wynajać DJa/Wodzireja i mieć normalne zabawy typu oczepiny, czy kradnięcie buta, ale bez tych obrzydliwych dmuchania balonów i innych typowo wiejskich okropieństw. Co myślicie? Uda się, czy raczej zwiększyć liczbe do 50 (wybrac kilkoro zabawowych wujków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Magiestikios,
A jak planujesz się "wytłumaczyć" z tego kogo zaprosiłaś a kogo nie (chodzi mi np. o taki sam stopień pokrewieństwa)?...oprócz tego oczywiście że twoja impreza więc możesz zaprosić kogo chcesz ![]() Mimo że moje mini wesele będzie tylko kolacją (oficjalna wersja dla rodziny - "WESELA NIE ROBIMY" ![]() to wiem że przyjdzie dzień w którym będę musiała się wytłumaczyć z tego kogo zaprosiłam a kogo nie na tą "kolację"! ![]() miałam powiedzieć "najbliższa rodzina i rodzice chrzestni" ![]() tu się pojawia problem bo będą 2 osoby które do powyższych grup się nie zaliczają (kuzynka z mężem) a zostaną zaproszeni dlatego że mam z nimi b.dobry kontakt (nawet u nich krótko mieszkałam)... ale teraz ludzie o takim samym stopniu pokrewieństwa (z którymi mam bardzo mały kontakt) będą na pewno zniesmaczeni - czemu oni zostali zaproszeni a ja nie skoro takie same pokrewieństwo ("to co że nie rozmawiamy ze sobą oprócz wesel i pogrzebów")? I co teraz? ![]() "Nie dostaliście zaproszenia? Ah ta poczta polska...a tak się zastanawiałam czemu was nie było" ![]() Może bym i nawet pokusiła się o rozszerzenie listy gości (o kilka fajnych osób z rodziny z którymi mam kontakt) ale znowu mam ten sam problem - osoby o tym samym stopniu pokrewienstwa - jedne by byly zaproszone a inne nie... no i co z osobami na których weselu byłam a teraz ich nie zaproszę na swoje? ![]() Zatem rozszerzenie listy gości w moim przypadku: na pewno niet ![]() Edytowane przez karo825 Czas edycji: 2015-01-21 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.