![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() "Ewa Chodakowska - Kiler"rozbudowuje mieśnie ud?
Mam 160 cm wzrostu i ważę 51/52 kg. Chciałabym zacząć wykonywać jakieś ćwiczenia by ładnie schudnąć z boczków, brzuszka i co najważniejsze ud.
Kiedyś ćwiczyłam skalepl II i total turbo, ale po tygodniu uda miałam większe niż przed ćwiczeniami. Czy jak będę wykonywała co drugi dzień Killera, mięśnie bardzo się rozbudują? Dodam że nie jem słodyczy, mało ziemniaków i ograniczam białe pieczywo. Ps: z kondycją u mnie bardzo dobrze, bo w wakacje dużo jeżdżę na rowerze i rolkach a uda bardzo szybko nabierają cm zamiast je gubić. Pomocy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Ewa Chodakowska - Kiler"rozbudowuje mieśnie ud?
od programów Chodakowskiej na pewno nie rozbudują Ci się uda, ani żadne inne mięśnie
![]() to, co nazywasz rozbudowaniem to tylko potreningowe spuchnięcie mięśni ![]() przykładowo mnie po treningu wewnętrzne strony ud łączą się, a już za 2 dni brakuje im do tego pare cm ![]() poczytaj trochę to forum, to będziesz wiedziała co sądzić o programie Chodakowskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Niech się wypowie jakiś ekspert, ale ja sobie nawet nie wyobrażam, ile musiałabyś robić tego killera, żeby rozbudować mięśnie. Gdyby to było takie proste, to w 2 miesiące można by zostać kulturystą.
Poza tym, jeżeli wcześniej nie ćwiczyło się intensywnie i mięśnie nie są przyzwyczajone, to na samym początku mogą ''puchnąć''. Nie wiem, jak fachowo nazywa się ten termin, ale u siebie też to zauważyłam- znika po kilku dniach. A już na 100% nie można w tydzień rozbudować mięśni.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny!
![]() bałam się już że serio... po ćwiczeniach tyje i miałam depresje z dwa dni, bo bardzo zależy mi na ładnym ciele.. Myślicie że jak będę wykonywać killera co drugi dzień, to w miesiąc kilka cm z ud spadnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rzabbocop
|
Nawet gdyby wykonywać jej programy poprawnie technicznie i we właściwym tempie (nie machając jak ona tylko ćwicząc) to "rozbudowanie" (a właściwie odbudowanie) tak dużej grupy mięśni jak mięśnie ud byłoby możliwe jedynie u osoby z bardzo dużą atrofią mięśni i to jedynie do poziomu fizjologicznego lub nawet poniżej.
Poziom fizjologiczny oznacza taki który występuje u zdrowej, niećwiczącej ale aktywnej fizycznie osoby z prawidłową wagą i który zapewnia bezproblemowe poruszanie się przy codziennych czynnościach. Patrząc na zdjęcia wklejane tutaj na forum, sporo osób ma umięśnienie poniżej zdrowego fizjologicznego poziomu, wiele ma też dysproporcje w budowie poszczególnych mięśni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Swego czasu miałam zapał do killera. Przed 3 miesiące robiłam go niemal codziennie lub co drugi dzień. Nie zostałam kulturystką ale cm również nie spadły.
Mi najbardziej pomagał skalpel i skalpel II- po nich gubiłam cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja robiłam Chodakowską prez 5 msc, zauwazyłam kształtniejsze pośladki, i ogólnie zarysy miesni były wyraźniejsze. Ale na pewno nie zrobiły się duzo większe.
To prawda, że miesnie mogą napuchnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
albo na początku sam killer ( co dwa dni) a po tygodniu/półtora, dołączyć do tego skalpel ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Różnych ternerek. Chodakowskiej robiłam tylko skalpel.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
lepiej to na pewno bedzie wybrac lepszą trenerkę, jeśli chcesz ciwczyc w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwiczenia warto przeplatać, by organizm zbyt nie przywyczaił się do ćwiczenia tych samych parti ciała. Ja robiłam skalpel 1, skalpel 2, czasem serie mel B (nogi, brzuch, pupa) plus Tiffany na Boczki, Trening z gwiazdami. Czasem killera, ale po całym domu niosło sie moje skaknie itp wiec zrezygnowałam. Cm wyraźnie spadły, ale też pilnowałam się z jedzenim, by było regularnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Rzabba wie co pisze przeczytaj to dokładnie
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Zacznij od zbilansowanej diety i porządnych ćwiczeń na Chodakowska szkoda czasu szczerze mówiąc wiem bo tez z nią cwiczyłam najlepsze efekty są po treningu siłowym ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dwie moje znajome też narzekały, że po Chodakowskiej "wywalało" im uda. One znowu chwaliły sobie ćwiczenia z Mel B na nogi ![]() Tutaj link: https://www.youtube.com/watch?v=_xrXEV6U8Sc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Litości jak po takich ćwiczeniach mogą sie miesnie rozrosnąć?
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Droga autorko, po pierwsze gratuluję, że postanowiłaś popracować nad jakością ciała. 160 i 52kg wskazują na to, że jesteś szczupła, dlatego nie miej ciśnienia na spadki "centymetrowe"lub nie daj Bóg wagowe! Pracuj nad jędrnością i kondycją
![]() ![]() Niestety programy E.Chodakowskiej zawierają błędy, wpajają w niedoświadczone osoby złe nawyki podstawowych ćwiczeń. Mam wolny wieczór, dlatego specjalnie obejrzałam (po raz pierwszy z sumie w życiu) w całości program Killer. Co zauważyłam: 7:40 - czyli wykrok do tyłu. Dlaczego tylna noga się nie ugina? W 90% powtórzeń jest sztywna i stopa sucho uderza o podłogę. Naturalnym, biologicznym ruchem jest to, że kolano się zgina i miękko chyli ku ziemi. 8:30 - pupa za wysoko! Powinna być w linii prostej z szyją i plecami. 10:10 - ten sam błąd co w 7:40. Wyrazy współczucia dla kolana. 12:00 - brakuje wyraźnego komentarza, że nie można kulić pleców. Jako instruktorka powinna o tym wspomnieć. Osoby początkujące, zmęczone ćwiczeniami, mogą szybko nabrać pozycji zgarbionej=bardzo niezdrowej. 12:30 - znów te nieszczęsne wyskoki. 18:50 - ćwiczenie o nazwie burpees. Bardzo brakuje tutaj pompki, chociażby damskiej. Pompki są dobre dla biustu (w sensie wzmacniają klatkę piersiową). 19:30 - cwiczenie o nazwie plank. Pupa znów zadarta ku górze... 22:45 - przysiad i wyskok. Dlaczego lądując po wyskoku nie ugina kolan..? 31:40 - skłony bioder w desce bocznej. Zastanawiam się, dlaczego zakres ruchu jest nie większy niż 10cm? Taaak to powinno wyglądać - http://www.youtube.com/watch?v=TLkQBkNlOjg ![]() ![]() 32:50 - wznosy bioder w leżeniu. Dlaczego instruktorka tak szybko klepie pupą w górę i w dół? To nie są wyścigi, wcale więcej kalorii nie spalimy... Powinno się to robić w miarę wolno i w równym tempie. 33:40 - dziwne ćwiczenie. Jest ryzyko nadwyrężenia szyi, lepszym wyborem byłyby przecież zwykłe wznosy nóg z leżenia, bo plecy są wówczas nieruchome. Czyli np takie -> (łatwa wersja, w trudniejszej mamy proste nogi) http://www.youtube.com/watch?v=j9eGr5dJFwA 40:59 - zaczyna się rozciąganie, które trwa tylko 3 minuty! Dlaczego tak krótko? Instruktorka nie wspomina o tym, żeby dłużej się rozciągać, dlatego dla mnie duży duży błąd. Mnóstwo w Killerze skoków- dla osób początkujących lub borykających się z nadwagą to nie najlepsza propozycja, szczególnie, że tak jak pisałam wcześniej ona ląduje na prostych nogach- zamiast miękko zejść w dół. Jeśli macie uwagi do mojej rozpiski- czekam ![]()
Edytowane przez werty Czas edycji: 2014-01-03 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
U mnie własnie killera wykluczają te soki :/ Mam problemy z kolanami- na tyle niegroźne, że mogę ćwiczyć, ale powinnam je oszczędzać- i boję się, że mogłabym sobie coś uszkodzić.
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
werty - dzięki za tę rozpiskę
![]() ![]() Swoją drogą, ćwiczyłam z nią kilka ładnych miesięcy, ale dopiero po przerzuceniu się na Jillian teraz widzę, jak Chodakowska jest nieumięśniona i żylasta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Werty - Twojego posta ktoś powinien podwiesić na główną!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
to jakie ćwiczenia najlepsze na szczupłe uda i umięśniony brzuszek? Jillian czy Mel B ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dieta to 70% sukcesu a ćw rób takie które lubisz ważne żeby technicznie było ok
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
jeśli już to mięśnie napuchly ale nie rozbudowaly sie w takim czasie :P
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
mimo że JUŻ NIE będę Ćwiczyć z Chodakowską, polecam killera jeśli masz zdrowe nogi, stawy.
dlaczego nie będą z nią ćwiczyć? bo dzisiaj zwróćiłąm uwagę że nie biega się z gołymi kostkami gdy jest chłodno, gdyż można oziębić ścięgno a następnie wdać moze sie zapalenie które cięzko wyleczyć ( wiem to na własnym przykładzie) dałam kilka rad od mojego ortopedyi i napisałam że mogę zrobić mały wywiad z moim ortopedą i wstawić go na tablicę i co ?! zostałam zablkowana a komentarze usunięte, bo bieganie w chłodne dni z gołymi kostkami to NIC TAKIEGO. ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wiesz, jej strona na FB = jej zasady, może sobie usuwać co chce
![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym sie przejmujesz ona jest niedouczona i mało tego wiedzy nie chce zdobyć a blokuje zawsze kogoś kto wie wiecej hehe
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
My to wiemy najlepiej ehehe
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
a najsmutniejsze jest to że ... te panny zamiast wziąć moje rady do serca, to wymiszały mnie z błotem bo to EWA ma rację . a życzę im zapalenia o!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.