uderzenie w twarz, ktore nie boli - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 18:19   #1
xsomething
Przyczajenie

uderzenie w twarz, ktore nie boli

mezczyzna uderza kobiete po twarzy (w lozku), cios nie boli wiec widocznie nie ma bolec, odbieracie to jako zniewazenie czy seksualna gre? nigdy o tym nie rozmawiaja, nie bawaia sie w takie rzeczy, nie maja duzego stazu. to nastepuje spontanicznie i po odmowieniu pewnej czynnosci przez kobiete (to znaczy: nagle stawia delikatny opor w ten sposob, ze przestaje odwzejemniac pocalunki)

Edytowane przez xsomething
Czas edycji: 2014-01-03 o 18:22
xsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 18:22   #2
Kalini
Zakorzenienie

Dot.: uderzenie w twarz, ktore nie boli

Cytat:
Napisane przez xsomething Pokaż wiadomość
mezczyzna uderza kobiete po twarzy (w lozku), cios nie boli wiec widocznie nie ma bolec, odbieracie to jako zniewazenie czy seksualna gre? nigdy o tym nie rozmawiaja, nie bawaia sie w takie rzeczy, nie maja duzego stazu. to nastepuje spontanicznie i po odmowieniu pewnej czynnosci przez kobiete (to znaczy: nagle stawia delikatny opor i przestaje odwzejemniac pocalunki)
Jeśli ten gest nastąpił po odmówieniu czynności przez kobietę i facet przy okazji nie wie, że kobieta lubi takie zabawy- uważam, że to przemoc, a cały opis wygląda mi w sumie na gwałt.

W sytuacji gdy wiemy, że możemy pozwolić sobie na takie rzeczy, to oczywiście jest cześć seksu. I nie ma w tym nic złego, nawet gdy zaboli
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 18:23   #3
xKlaudja
Zakorzenienie

Nie ważne czy boli czy nie boli. Takie coś nie powinno mieć miejsca moim zdaniem.
xKlaudja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 18:29   #4
chocolate_she
Zakorzenienie

Odmówiła więc się wkurzył i uderzył - dla mnie to nie jest normalne i absolutnie niedopuszczalne. I tu nie jest istotne czy zabolało czy nie. Dzisiaj nie zabolało ale jak się wkurzy następnym razem może być mocniej i co wtedy?

"Opłacz to, wykrzycz to, a później weź się w garść, stań na nogi i zacznij żyć.
Możesz żyć tak szczęśliwie, że głowa mała!"
chocolate_she jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 18:29   #5
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez xKlaudja Pokaż wiadomość
Nie ważne czy boli czy nie boli. Takie coś nie powinno mieć miejsca moim zdaniem.
no chyba,że kobietę to kręci i facet o tym wie.

ja bym nie odebrała tego jako przemoc, jako przemoc odebrałabym to wtedy kiedy dostałabym po gębie drugi raz, uprzednio zaznaczając, że takie zabawy mnie nie kręcą.
Stary 2014-01-03, 18:31   #6
usmiechprzezlzy
Raczkowanie

Mnie to się kojarzy z przemocą i poniżeniem kobiety. Jest to przejaw zdenerwowania mężczyzny.
usmiechprzezlzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 18:36   #7
aer
O RLY?

Cytat:
mezczyzna uderza kobiete po twarzy (w lozku), cios nie boli wiec widocznie nie ma bolec, odbieracie to jako zniewazenie czy seksualna gre? nigdy o tym nie rozmawiaja, nie bawaia sie w takie rzeczy, nie maja duzego stazu. to nastepuje spontanicznie i po odmowieniu pewnej czynnosci przez kobiete (to znaczy: nagle stawia delikatny opor w ten sposob, ze przestaje odwzejemniac pocalunki)
Jeśli para nie umawiała się, że taki element może nastąpić - uderzenie w twarz jest przemocą.
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 18:36   #8
Hibiku
Zakorzenienie

Przestań się zastanawiać co miał na myśli facet, który najwyraźniej i za wszelką cenę nie interesuje się twoim zdaniem (piszę biorąc pod uwagę drugi wątek). Nie mam nic przeciwko przemocy w łóżku - jak ktoś się na to wyraźnie zgodzi. Co za różnica, że on chciał się bawić w łóżku, a nie Ciebie znieważyć, skoro dotyka Cię dokładnie tak jak nie znosisz i o czym wie i zamiast rozmowy traktuje Cię w ten sposób, nie interesując się czy w ogóle Cię to kręci? Na początku związku? Absolutnie jedno wielkie NIE dla tego palanta...
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 18:52   #9
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Przestań się zastanawiać co miał na myśli facet, który najwyraźniej i za wszelką cenę nie interesuje się twoim zdaniem (piszę biorąc pod uwagę drugi wątek). Nie mam nic przeciwko przemocy w łóżku - jak ktoś się na to wyraźnie zgodzi. Co za różnica, że on chciał się bawić w łóżku, a nie Ciebie znieważyć, skoro dotyka Cię dokładnie tak jak nie znosisz i o czym wie i zamiast rozmowy traktuje Cię w ten sposób, nie interesując się czy w ogóle Cię to kręci? Na początku związku? Absolutnie jedno wielkie NIE dla tego palanta...
Yy,aha zgadzam się dla mnie to przemoc.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 19:04   #10
201803290936
Konto usunięte

Kolejny dziwny wątek... Zerwij z nim, jak Ci facet nie odpowiada. Ex psychol, temu nie ufasz i z nim rozmawiać nie potrafisz. Chyba czas sobie przemyśleć parę spraw, np. na temat wyborów jakich dokonujesz.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 19:04   #11
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechprzezlzy Pokaż wiadomość
Mnie to się kojarzy z przemocą i poniżeniem kobiety. Jest to przejaw zdenerwowania mężczyzny.
A jak moja kobieta chce abym podczas seksu ją mocno złapał za szyję albo dał mocnego klapsa czy plaskacza, to jest to przemoc kiedy ona tego chce?
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 19:06   #12
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
A jak moja kobieta chce abym podczas seksu ją mocno złapał za szyję albo dał mocnego klapsa czy plaskacza, to jest to przemoc kiedy ona tego chce?
Ale przecież to zupełnie inna sytuacja. Gdy kobieta/mężczyzna lubi takie rzeczy w łóżku, to nie jest przemoc. A tu facet zwyczajnie uderzył dziewczynę, nie po to, aby ją podniecić, ale dlatego, że nie spełniła jakieś jego zachcianki.

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2014-01-03 o 19:07
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 19:06   #13
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
No jasne, że nie.
Stary 2014-01-03, 19:14   #14
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Koleś najpierw łapie Cię za szyję, chociaż wie, że tego nie lubisz, a teraz uderza po twarzy, bo mu się coś nie spodobało? No weź, poważnie?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 19:23   #15
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Ej, serio? Mam nadzieję, że jesteś trollem, bo nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek po dostaniu w twarz zastanawiał się, czy to przemoc, czy nie.

UCIEKAJ!
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 19:25   #16
bernikula
mOLDerator

W życiu nie pozwoliłabym sobie na COŚ TAKIEGO i uważam, że nie jest to normalna sytuacja

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 19:28   #17
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Jeśli ten gest nastąpił po odmówieniu czynności przez kobietę i facet przy okazji nie wie, że kobieta lubi takie zabawy- uważam, że to przemoc, a cały opis wygląda mi w sumie na gwałt.

W sytuacji gdy wiemy, że możemy pozwolić sobie na takie rzeczy, to oczywiście jest cześć seksu. I nie ma w tym nic złego, nawet gdy zaboli
Otóż to. Trzaskanie kogoś "lekko, nie boli" pod wpływem impulsu to zwykła przemoc. A na SM można się umówić z partnerką, przecież jesteście dorośli.
Stary 2014-01-03, 19:28   #18
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Albo:
1) jest psycholem
2) lubi takie zabawy w łóżku i przy tym jest burakiem, bo nie zapytał wcześniej czy TY to lubisz

Tak czy siak, wiałabym.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 19:29   #19
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak na marginesie - wydaje sie, ze masz jakies zaburzenia w odbiorze bodzcow - na szyi nie lubisz nawet polozenia reki, bo masz poczucie, ze sie dusisz, a jak dostajesz w twarz, to nie odczuwasz bolu

i albo jestes trollem, albo naprawde, mimo ze sie zapierasz, to jakas traume czy zaburzone podejscie do zwiazku masz, bo to drugi zwiazek z psycholem, i jeszcze Twoje zastanawianie sie nad ta relacja (po uderzeniu) - NIE OGARNIAM.

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 20:08   #20
201803290936
Konto usunięte

Mi coś ten wątek pachnie "dzielną Heleną", czy jak jej tam było. Ex psychol, by do tego pasował. I jakieś eksperymenty łóżkowe, które się potem czkawką odbijają, bo pan sobie za dużo zaczyna pozwalać.
Stary 2014-01-03, 20:10   #21
skazana_na_bluesa
.

istotne jak ty to odbierasz, a nie obce wizażanki.
jak bawiłam się ostrzej z facetem to najpierw w ogóle zapytał, czy się na to zgadzam...

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 20:25   #22
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
a tak na marginesie - wydaje sie, ze masz jakies zaburzenia w odbiorze bodzcow - na szyi nie lubisz nawet polozenia reki, bo masz poczucie, ze sie dusisz, a jak dostajesz w twarz, to nie odczuwasz bolu
Przecież można uderzyć lekko, tak że nie czuć bólu? Co za problem? Porównam to z nieco inną częścią ciała która jest mniej kontrowersyjna w klepaniu - czy KAŻDE klepnięcie w tyłek sprawia ból? Z uderzeniem w twarz jest podobnie - nie każde fizycznie wywołuje dzwonienie w uszach i opuchliznę na twarzy;p Ale oczywiście każde, na które się nie wyrazi zgody jest przemocą...
Mi doń na szyi też okresowo przeszkadza - jak mam nasilone problemy z astmą to przeszkadza mi nawet bluzka kończąca się pod szyją - tak samo ma moja matka i miała babcia. Przy problemach z oddychaniem to częsty problem.
Stary 2014-01-03, 20:42   #23
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

jak dla mnie znieważenie w takim układzie
Stary 2014-01-03, 21:24   #24
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież można uderzyć lekko, tak że nie czuć bólu? Co za problem? Porównam to z nieco inną częścią ciała która jest mniej kontrowersyjna w klepaniu - czy KAŻDE klepnięcie w tyłek sprawia ból? Z uderzeniem w twarz jest podobnie - nie każde fizycznie wywołuje dzwonienie w uszach i opuchliznę na twarzy;p Ale oczywiście każde, na które się nie wyrazi zgody jest przemocą...
Mi doń na szyi też okresowo przeszkadza - jak mam nasilone problemy z astmą to przeszkadza mi nawet bluzka kończąca się pod szyją - tak samo ma moja matka i miała babcia. Przy problemach z oddychaniem to częsty problem.
Ale osoba uderzająca nie wie, czy zaboli, może tylko liczyć na to, że jest to wystarczająco lekko.
Stary 2014-01-03, 21:31   #25
chwast
Zakorzenienie

Tu nie chodzi o skalę bólu lecz o sam gest. Myślę, że taki mężczyzna pokazuje gdzie jest miejsce kobiety, ma gdzieś jej uczucia i jest obleśny.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 22:05   #26
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Ale osoba uderzająca nie wie, czy zaboli, może tylko liczyć na to, że jest to wystarczająco lekko.
Proszę przeczytaj moje posty uważnie - cały czas podkreślam że absolutnie to zachowanie było jednoznacznie złe i powinna uciekać od tego osobnika jak najdalej, niezależnie od tego czy uderzenie faktycznie bolało czy nie - nie miał prawa tak robić i już. Odpowiadałam jedynie komentatorce, która uznała że dziewczyna jest nienormalna bo fizycznie nie boli ją uderzenie w twarz, ale dusi się od ręki na szyi.
Stary 2014-01-03, 22:28   #27
xsomething
Przyczajenie

Mialam napisac to samo co Hibiku.
xsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 23:30   #28
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę przeczytaj moje posty uważnie - cały czas podkreślam że absolutnie to zachowanie było jednoznacznie złe i powinna uciekać od tego osobnika jak najdalej, niezależnie od tego czy uderzenie faktycznie bolało czy nie - nie miał prawa tak robić i już. Odpowiadałam jedynie komentatorce, która uznała że dziewczyna jest nienormalna bo fizycznie nie boli ją uderzenie w twarz, ale dusi się od ręki na szyi.
Czytam uważnie, po prostu chciałam dodać, że dla mnie "lekkie" nie jest szczególnym złagodzeniem przemocy takiego gestu. To, że nie zabolało, nie znaczy że się mniej liczy. I zgadzam się, że odczuwanie bólu jest subiektywne, ale takie jest też poczucie "lekkości" uderzenia, przez tego, kto je wymierza.
Stary 2014-01-03, 23:40   #29
ralzuk
Raczkowanie

Sytuacja faktycznie dziwna, ale może to tylko specyficzne podejście faceta. Mi się dostało bezboleśnie w ramach przekomarzania w twarz od dziewczyny i nikt się nie obrażał. :P Ale co chodziło po głowie temu facetowi, to nikt nie zgadnie. To byłoby bardziej zrozumiałe przy dłuższym stażu, a tak... zgaduj zgadula. ;p
ralzuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 00:09   #30
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
ja lubię dużo ostrzejsze zabawy niż jakieś tam klepnięcie po twarzy, zdarzyło mi się z nowym partnerem np. przytrzymać go mocniej za szyję bez wcześniejszych ustaleń i rozmów, nie wiał ode mnie, nie zarzucał mi przemocy

ale - nie wygląda wam ta opisana sytuacja, dziewczyny, trochę... niekompletnie? ona odmawia jakiejś czynności [nie wiadomo jakiej], poprzez zaprzestanie pocałunków - czyli odmówiła pocałunków, skoro je zaprzestała czy jak? po czym on jej dał lekkiego liścia.
i... co dalej? autorka czuła się źle, przeszkadzało jej to zachowanie? odezwała się do niego? przerwali zabawę? czy może nie zareagowała i miziali się dalej? w takim razie o co się rozchodzi? nie czaję sytuacji.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości