|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
uderzenie w twarz, ktore nie boli
mezczyzna uderza kobiete po twarzy (w lozku), cios nie boli wiec widocznie nie ma bolec, odbieracie to jako zniewazenie czy seksualna gre? nigdy o tym nie rozmawiaja, nie bawaia sie w takie rzeczy, nie maja duzego stazu. to nastepuje spontanicznie i po odmowieniu pewnej czynnosci przez kobiete (to znaczy: nagle stawia delikatny opor w ten sposob, ze przestaje odwzejemniac pocalunki)
Edytowane przez xsomething Czas edycji: 2014-01-03 o 19:22 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: uderzenie w twarz, ktore nie boli
Cytat:
W sytuacji gdy wiemy, że możemy pozwolić sobie na takie rzeczy, to oczywiście jest cześć seksu. I nie ma w tym nic złego, nawet gdy zaboli
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ważne czy boli czy nie boli. Takie coś nie powinno mieć miejsca moim zdaniem.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Odmówiła więc się wkurzył i uderzył - dla mnie to nie jest normalne i absolutnie niedopuszczalne. I tu nie jest istotne czy zabolało czy nie. Dzisiaj nie zabolało ale jak się wkurzy następnym razem może być mocniej i co wtedy?
|
|
#5 | |
|
Buc
|
Cytat:
ja bym nie odebrała tego jako przemoc, jako przemoc odebrałabym to wtedy kiedy dostałabym po gębie drugi raz, uprzednio zaznaczając, że takie zabawy mnie nie kręcą.
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Mnie to się kojarzy z przemocą i poniżeniem kobiety. Jest to przejaw zdenerwowania mężczyzny.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Przestań się zastanawiać co miał na myśli facet, który najwyraźniej i za wszelką cenę nie interesuje się twoim zdaniem (piszę biorąc pod uwagę drugi wątek). Nie mam nic przeciwko przemocy w łóżku - jak ktoś się na to wyraźnie zgodzi. Co za różnica, że on chciał się bawić w łóżku, a nie Ciebie znieważyć, skoro dotyka Cię dokładnie tak jak nie znosisz i o czym wie i zamiast rozmowy traktuje Cię w ten sposób, nie interesując się czy w ogóle Cię to kręci? Na początku związku? Absolutnie jedno wielkie NIE dla tego palanta...
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Kolejny dziwny wątek... Zerwij z nim, jak Ci facet nie odpowiada. Ex psychol, temu nie ufasz i z nim rozmawiać nie potrafisz. Chyba czas sobie przemyśleć parę spraw, np. na temat wyborów jakich dokonujesz.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież to zupełnie inna sytuacja. Gdy kobieta/mężczyzna lubi takie rzeczy w łóżku, to nie jest przemoc. A tu facet zwyczajnie uderzył dziewczynę, nie po to, aby ją podniecić, ale dlatego, że nie spełniła jakieś jego zachcianki.
Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-01-03 o 20:07 |
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Koleś najpierw łapie Cię za szyję, chociaż wie, że tego nie lubisz, a teraz uderza po twarzy, bo mu się coś nie spodobało? No weź, poważnie?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Ej, serio? Mam nadzieję, że jesteś trollem, bo nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek po dostaniu w twarz zastanawiał się, czy to przemoc, czy nie.
UCIEKAJ! |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Albo:
1) jest psycholem 2) lubi takie zabawy w łóżku i przy tym jest burakiem, bo nie zapytał wcześniej czy TY to lubisz Tak czy siak, wiałabym. |
|
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i albo jestes trollem, albo naprawde, mimo ze sie zapierasz, to jakas traume czy zaburzone podejscie do zwiazku masz, bo to drugi zwiazek z psycholem, i jeszcze Twoje zastanawianie sie nad ta relacja (po uderzeniu) - NIE OGARNIAM. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Mi coś ten wątek pachnie "dzielną Heleną", czy jak jej tam było. Ex psychol, by do tego pasował. I jakieś eksperymenty łóżkowe, które się potem czkawką odbijają, bo pan sobie za dużo zaczyna pozwalać.
|
|
|
|
|
#21 |
|
.
|
istotne jak ty to odbierasz, a nie obce wizażanki.
jak bawiłam się ostrzej z facetem to najpierw w ogóle zapytał, czy się na to zgadzam...
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi doń na szyi też okresowo przeszkadza - jak mam nasilone problemy z astmą to przeszkadza mi nawet bluzka kończąca się pod szyją - tak samo ma moja matka i miała babcia. Przy problemach z oddychaniem to częsty problem. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie znieważenie w takim układzie
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzi o skalę bólu lecz o sam gest. Myślę, że taki mężczyzna pokazuje gdzie jest miejsce kobiety, ma gdzieś jej uczucia i jest obleśny.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę przeczytaj moje posty uważnie - cały czas podkreślam że absolutnie to zachowanie było jednoznacznie złe i powinna uciekać od tego osobnika jak najdalej, niezależnie od tego czy uderzenie faktycznie bolało czy nie - nie miał prawa tak robić i już. Odpowiadałam jedynie komentatorce, która uznała że dziewczyna jest nienormalna bo fizycznie nie boli ją uderzenie w twarz, ale dusi się od ręki na szyi.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Mialam napisac to samo co Hibiku.
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Sytuacja faktycznie dziwna, ale może to tylko specyficzne podejście faceta. Mi się dostało bezboleśnie w ramach przekomarzania w twarz od dziewczyny i nikt się nie obrażał. :P Ale co chodziło po głowie temu facetowi, to nikt nie zgadnie. To byłoby bardziej zrozumiałe przy dłuższym stażu, a tak... zgaduj zgadula. ;p
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale - nie wygląda wam ta opisana sytuacja, dziewczyny, trochę... niekompletnie? ona odmawia jakiejś czynności [nie wiadomo jakiej], poprzez zaprzestanie pocałunków - czyli odmówiła pocałunków, skoro je zaprzestała czy jak? po czym on jej dał lekkiego liścia. i... co dalej? autorka czuła się źle, przeszkadzało jej to zachowanie? odezwała się do niego? przerwali zabawę? czy może nie zareagowała i miziali się dalej? w takim razie o co się rozchodzi? nie czaję sytuacji.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.