Ile wydajecie na rozrywkę i przyjemności? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 12:10   #1
tyene
Zakorzenienie

Ile wydajecie na rozrywkę i przyjemności?

Hej,

Kolejny temat z gatunku "ile wydajecie"... tym razem chodzi o rozrywkę i przyjemności, typu kino, książki, teatr, muzea, imprezy, pasje. Ile wydajecie miesięcznie, czy uważacie, że zapewnia to wam odpowiedni poziom życia, czy uważacie, że człowiek do normalnego funkcjonowania potrzebuje dobrej rozrywki i czy warto na nią wydawać?
Stary 2014-01-04, 12:17   #2
paulinika
Zakorzenienie

Dot.: Ile wydajecie na rozrywkę i przyjemności?

Przy kazdym wyjsciu np do baru na piwko jakies 30€ na dwie osoby plus dziecko wiec jakies 150€ miesiecznie. Mysle ze raz w miesiacy czy dwa trzeba gdzies wyjsc, wyjsc do ludzi a nie tylko w domu. Kiedys za 10€ mogles isc do kina a teraz same bilety kosztuja ok 17€ a jeszcze kup sobie popcorn czy cos. Ale Hiszpania to drogi kraj. Na pasje...moja pasja jest makijaz wiec co miesiac wydaje do 100€ badz mniej, zalezy czy sa jakies nowe kolekcje czy nie.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 12:29   #3
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Wydaję dość sporo, bo lubię kino, teatr, piwko ze znajomymi, łyżwy, parki linowe. Jak tak pomyślę to chyba rozrywka zamyka się w 400 zł/miesiąc :/ dużo.
Stary 2014-01-04, 12:39   #4
MissChievousTess
Zakorzenienie

20 zł/msc spotify
49 zł/msc książki
kino, teatr, muzea- sporadycznie, także ze względów finansowych.
W ciągu ostatnich 3 miesięcy nie odnotowałam tego rodzaju wydatku.
Oczywiście, że człowiek potrzebuje rozrywki bo mózg,który nie odpoczywa staje się niewydajny. Ale przy marnych zarobkach i braku czasu wolnego w Polsce ludzie nie mają możliwości wydawać pieniędzy na rozrywkę. Nawet wtedy, gdy je mają ponieważ niemal non stop spędzają czas w pracy.
To głupota. Stąd bierze się niska wydajność pracy.
Stary 2014-01-04, 12:40   #5
piniata
Rozeznanie

na "imprezy" ok 150zl miesiecznie, zazwyczaj to TŻ placi ale ja lubie tez cos kupic,postawic od czasu do czasu, ok 100zl na wycieczki,lubimy w weekendy pojedzic w fajne miejsca,polazic,spedzic czas ze znajomymi ale tak jak w poprzednim wypadku to glownie TŻ placi.no i kosmetyki,niech bedzie ze srednio 100zl.bez tego nie wiem czy bym sie obeszla.jak nie zrobie sobie jakiejkolwiek przyjemnosci w miesiacu to mi zle
piniata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 12:56   #6
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

na kino około 100zł/mc, do tego dochodzą gokarty- podobna kwota. Strzelnica, również podobna plus jakieś 150-200zł na knajpki. Wychodzi około 500zł miesięcznie na parę.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 13:04   #7
Paszczurek666
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia. Są miesiące kiedy siedzę cały czas w domu/w pracy/na uczelni i nigdzie nie wychodzę. A później mam troszkę więcej wolnego i wychodzę prawie codziennie Jakieś kino, koncerty jazzowe, wyjście na piwo. Szczęśliwie moje ulubione spotkania z wszelakiego rodzaju pisarzami są darmowe, bo poszłabym z torbami

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 13:05   #8
201803290936
Konto usunięte

Wychodzę do knajp dużo mniej, niż kiedyś. Ostatnio to wręcz wcale, więc można wręcz powiedzieć, że oszczędzam. Od czasu do czasu pozwalamy sobie z siostrą na 1-2 piwa u mnie w domu. Odkąd rzuciłam palenie w ogóle mnie nie ciągnie. Normalnie porządna emerytka się ze mnie zrobiła.

Kino średnio raz na dwa miesiące więc 60 zł można liczyć z "osprzętem" (popcorn, coś do picia). Częściej wychodzimy latem i na wiosnę, wtedy się zdarza nawet dwa razy w miesiącu.

Restauracja średnio raz w miesiącu, 100-160 zł z napiwkiem. Gdybym byłą bogata (nie majętna, a naprawdę bogata), to jadałabym głównie w restauracjach. Najczęściej sushi.

Pewnie najwięcej idzie na drobne przyjemności codzienne: lody (Grycan swoje kosztują ), przekąski, jakieś lepsze jedzenie, wino, czy likier. Szczególnie zimą, gdy nie za bardzo chce nam się wychodzić gdzieś, a wieczory długie.

Książki - kupuję zrywami i wtedy jednorazowo wydaję 200-300 zł, średnio raz-dwa razy do roku (ale książki kupuję dopiero od kilku lat, wcześniej biblioteka, tylko że mam dosyć czekania na nowości lub rozchwytywaną pozycję).

Od czasu do czasu sobie również kupuję jakiś gadżet, coś ze sprzętu agd rtv, coś do domu i to również jest dla mnie rozrywka (szukanie dobrej jakości sprzętu) i przyjemność. Oczywiście coś czego potrzebuję, a nie że zbieractwo, czy zakupoholizm.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-01-04 o 13:10
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 13:05   #9
suszarka
Buc

nie zapisuję, ale liczyłabym coś około 500 zł.
Stary 2014-01-04, 13:09   #10
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Sporo - jeśli doliczyć do tego wydatki na sport (karnety) to na pare ponad 1000zł.
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 13:12   #11
margitta
Zakorzenienie

hmmm..:
- książek nie kupuję, chyba że TŻ-towi w prezencie Po prostu nie chcę ich gromadzić kurzących się na półkach. A czytam bardzo dużo. Pożyczam z dwóch bibliotek albo od mamy, która kupuje wszystkie nowości.
- płyt CD ani DVD też nie kupuję wcale. Jak mi na czymś zależy to dostaje w prezencie
- obiadki/przekąski/lunche/kawki/ciastka to ze 200-300 zł miesięcznie co najmniej, ale uważam to za koszty żywności
- alkohol zawsze kupuje mi TŻ
- koncerty/spektakle/imprezy/kino to u mnie ważne ze względu na zawód, ale to nie więcej niż 50 zł miesięcznie

Pasje mam na szczęście darmowe, a wręcz mi za to płacą czasem. Niestety gorzej ze sportem, bo chodzę:
- co tydzień na saunę (50 zł miesięcznie)
- kilka razy w sezonie na snowboard
- i jeszcze karnet na siłownię/fitness/basen - 100 zł miesięcznie.

W sumie po to się żyje i pracuje żeby sprawiać sobie przyjemność

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2014-01-04 o 13:30
margitta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 13:25   #12
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
czy uważacie, że człowiek do normalnego funkcjonowania potrzebuje dobrej rozrywki i czy warto na nią wydawać?
Zdecydowanie tak

Nie wiem ile dokładnie wydaję, ale myślę, że sporo. Właściwie na niczym sobie nie żałuję, rozpieszczam się na potęgę Impreza raz lub dwa razy w tygodniu, wyjdzie (średnio) 240 zł miesięcznie. Impreza nie zawsze oznacza wyjście do klubu, czasem to zwykła domówka, czasem jakiś koncert niszowej kapeli.

Kino może raz na dwa tygodnie, tyle że albo wygrywam bilety do kina albo wybieram się w środy To będzie maksymalnie 30 zł miesięcznie.

Jakieś wyjścia do knajpek, na kawę, na obiad, na sushi - różnie. Często chodzę na randki, to wtedy nie płacę Ale mimo to pewnie ze 150 zł wyjdzie.

Teatr - maksymalnie 25 zł miesięcznie (nie chodzę w każdym miesiącu, staram się też kupować tańsze bilety).

Książki to moja słabość Ze 150 zł miesięcznie wyjdzie na pewno. Plus czasopisma, maksymalnie 25 zł.

Czasem dochodzą inne rozrywki, jakieś fajne kursy, czasem (rzadko) pójdę na basen. Nie wiem czy wyjazdy np. na weekend się wliczają, wtedy też ta kwota byłaby inna. Ale podsumowując w typowym miesiącu wydaję na rozrywkę i przyjemności jakieś 620 zł
Stary 2014-01-04, 14:03   #13
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

Kolejny temat z gatunku "ile wydajecie"... tym razem chodzi o rozrywkę i przyjemności, typu kino, książki, teatr, muzea, imprezy, pasje. Ile wydajecie miesięcznie, czy uważacie, że zapewnia to wam odpowiedni poziom życia, czy uważacie, że człowiek do normalnego funkcjonowania potrzebuje dobrej rozrywki i czy warto na nią wydawać?
my najwiecej wydajemy na resteuracje, wychodzimy pare razy w tyg, zalezy jaka resteuracja ale to wydatek $50-$150 od wyjscia. Kina min raz w miesiacu kolo $50, plus miesieczny karnet za silownie, basen i saune $140.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 14:22   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(....)
czy uważacie, że człowiek do normalnego funkcjonowania potrzebuje dobrej rozrywki i czy warto na nią wydawać?
Skupiłam się na stronie finansowej i przeoczyłam najważniejszą kwestię. Tak, oczywiście, że tak! Szczególnie, gdy się ciężko pracuje - taka chwila oddechu w kinie, na kręglach, na basenie, czy miły wieczór w restauracji naprawdę dużo daje. Regularne randki świetnie robią również związkowi - widzę po sobie i TŻ. Pewnie bez tego mielibyśmy już duże konto w banku, ale co mi po tym, jeżeli np. związek by przez brak takich momentów zaczął kuleć?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 14:33   #15
_malayka
Zadomowienie

Bardzo różnie, nie liczę ile dokładnie, bo poza takimi wydatkami standardowymi - czynsz, stałe rachunki i ew. jedzenie, to nie wiem ile wydajemy ogólnie. Czasem myślę, że fajnie byłoby to zacząć spisywać, bo gdybyśmy nie żyli dość rozrzutnie, moglibyśmy mieć sporo większe oszczędności.
No ale przechodząc do sedna - średnio 1-2 w miesiącu chodzimy do kina (czasem mam darmowe vouchery, czasem korzystamy z promocji typu Środa z Orange). Do teatru dość rzadko - głównie wtedy gdy dostaje darmowe bilety. Na imprezy (klub lub domówka) średnio 2 razy w miesiącu - wtedy zawsze taksówka w dwie strony, alkohol, ew. wejściówka, lub w przypadku domówki jakieś przekąski.
Książki kupujemy średnio 2 miesięcznie. Czasem przez 2-3 miesiące żadnej, a potem np. 5-6 jednego.
Na zajęcia sportowe oboje chodzimy korzystając z kart typu Multisport, więc płacimy niedużo. Dodatkowo TŻ chodzi raz w tygodniu na tenis lub squash do miejsca, gdzie nie obowiązuje karta, więc płaci dodatkowo. 2 razy do roku jeździmy na snowboard na łącznie 2 tygodnie - zazwyczaj raz zagranica, raz do Polski, czasem 2 x do Polski. Po zakupieniu sprzętu nie wychodzi to już jakoś specjalnie drogo - szczególnie w Polsce, bo nie mieszkamy w żadnych wypasionych hotelach. Wakacje do ciepłych krajów też zazwyczaj raz w roku - na tydzień do trochę egzotyczniejszego miejsca lub 2 tygodnie do popularniejszego i tańszego - np. Grecja czy Turcja.
Lubimy chodzić do restauracji i ogólnie jeść na mieście. Nawet będąc na zakupach w centrum handlowym zjadamy tam coś, nie w domu, ale to są często jakieś fastfoody typu Subway czy Burger King Wyjście do restauracji - średnio 2-3 razy w miesiącu ok. 80-100 zł za dwie osoby. 1-2 w miesiącu chodzimy na happy hours do miejsca z super makaronami, to wtedy płacimy ok. 40 zł za cały rachunek
Gry na PS3 kupujemy rzadko - 1-2 na pół roku zazwyczaj, bo resztę TŻ przynosi od kuzyna, który kupuje chyba wszystkie nowości. Wychodzę też średnio 2-3 razy w miesiącu z kolezankami żeby pogadać przy drinku i fajnym deserze i wtedy rachunek wychodzi ok 35-40 max. Alkoholu w domu raczej nie lubię specjalnie pic, ewentualnie raz na jakiś czas skusze się na dobre wino. Czasem zamawiamy pizze do domu, ale teraz już rzadko - może raz w miesiącu.

Wszystko jest piękne, nawet na pewno, jeśli się ma te dwadzieścia parę lat. Wtedy są złudzenia i miłość – i wszystko jest do zdobycia, bo właśnie te głupie dwadzieścia lat.

Edytowane przez _malayka
Czas edycji: 2014-01-04 o 17:36
_malayka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 15:07   #16
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Hej,

Ostatnimi czasy omijam empik szerokim lukiem bo zostawiłbym tam wszystkie posiadane pieniądze i jadłabym tynk. Mnie nie należy wpuszczać do Empiku ani do Sephory

Do kina nie lubię chodzić ( drażni mnie siorbanie, chrupanie i gadanie no i zapalić nie mozna) ale uwielbiam operę i balet. Niestety, wyjście do opery do najtańszych nie należy, więc z repertuaru wybieram rozważnie. Szczęściem nowy dyrektor Opery Baltyckiej dba, by skasować cały repertuar klasyczny i uwielbianą przeze mnie operę włoską, więc oszczedzam

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 15:09   #17
chwast
Zakorzenienie

Nie chodze do kina, do restauracji, na basen, ksiazek nie kupuje tak czesto, nie chodze na imprezy i do pubow. Czesto jednak kupuje sobie jakies tam zarelko na wynos bo mam dwie slabosci xd a tak to nie, nie ma kaski:d

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 15:39   #18
olina_
Raczkowanie

hmm kino tylko raz na 2 mce (u nas nie ma :/) - ok. 40 zł
wypady na piwko/czekolade/impreze - z 80 zł na miesiąc
żarcie typu pizza, jakaś restauracja - hmm 70 zł na miesiąc

w okresie letnim jak mam wolną sb/nd lubimy się przejechać gdzieś na zamek/górę/jakieś ładne miasto/zoo/wesołe miasteczko/impreza plenerowa/nad wodę itp. to ok. 80 zł miesięcznie
w tym roku 2 razy wyjazd 2-dniowy - łącznie 400 zł
no i urlop tygodniowy

czyli na miesiąc zimą 170 zł, latem średnio 330 +urlop
olina_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 15:41   #19
elisee15
Zadomowienie

To tak:
- do teatru chodzę wtedy, kiedy jakaś sztuka mnie zainteresuje, więc trudno mówić o jakiejś regularności, czasem jest to kilka razy w miesiącu, a czasem wcale, poza tym zależy jaki to teatr (wiadomo - w niektórych są bilety po 40zł, w innych po 120zł), ale powiedzmy, że średnio 80zł miesięcznie
- z kinem podobnie jak z teatrem, mniej więcej wychodzi koło 40zł na miesiąc
- książki wypożyczam z bibliotek, więc nic mnie to nie kosztuje
- płyty kupuję rzadko, więc moze 20zł na miesiąc
- na gazety wydaję jakieś 60zł miesięcznie
- jeżdżę co rok na dwa festiwale muzyczne i jest to w sumie koszt koło 1000zł za obydwa karnety, ale jakby rozbić ten wydatek na cały rok, to jest jakieś 85zł miesięcznie
- dziewczyny wyżej wliczają w swój bilans alkohol, którego ja akurat nie piję, ale palę papierosy i to jest jakieś 400zł miesięcznie
- do klubów nie chodzę, ale za kawę i czasem coś do jedzenia w knajpach płacę pewnie miesięcznie koło 150zł

Wychodzi jakieś 830zł miesięcznie, z czego lwią część stanowią niestety papierosy. Gdyby nie one, to byłoby niemal połowę mniej.
elisee15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 15:43   #20
winklepicker
Wtajemniczenie

Ciężko mi powiedzieć, bo nie podliczałam nigdy całości, ale zdarza mi się jeść poza domem czy nawet wypić jakąś kawę mniej więcej raz w tygodniu, raz w miesiącu wychodzę do kina. Kino wychodzi ok. 20zł miesięcznie (chociaż w grudniu zapłaciłam 5zł za seans, przeciętnie za bilet ulgowy płacę ok. 16-18zł w kinie studyjnym, multipleksy omijam), jedzenie nie mam pojęcia ok. 20zł tygodniowo, więc z 80zł. Alkohol, hmm miesięcznie ok. 50zł. Nie podliczałam w sumie nigdy, ale teraz piję głównie piwo, rzadziej wino i zdecydowanie mniej wychodzę z domu niż parę miesięcy temu. Książki bardziej kupuję zrywami - wypożyczam sporo albo biorę od znajomych i przeciętnie kupuję raz na 2-3 miesiące jedną, no chyba że bardzo czekam na jakąś książkę to wtedy wychodzi coś dodatkowo. Proszę znajomych o książki jako prezent na urodziny. Gazet prawie w ogóle nie kupuję, chyba że są zniżki do sklepów albo czeka mnie podróż, a nie mam nic do czytania. Filmy na dvd kupuję gdy naprawdę jest jakaś duża promocja albo bardzo chcę mieć ten film w kolekcji, ale nie wydam więcej niż 39.99 na płytę, czasami zamiast tego wolę opłacić sobie np. dostęp do iplexu. Płyt z muzyką praktycznie nie kupuję. Do teatru nie chodzę regularnie ze względu na ceny, lepsze miejsca to często cena potrójnego biletu do kina, więc czasami wychodzi rzadziej niż raz na kwartał. Do opery czy filharmonii nie chodzę. Koncerty też raczej omijam, jestem dosyć wybredna i rzadko kiedy w Polsce jest koncert na który naprawdę chciałabym pójść. Na basen czy siłownię nie chodzę regularnie też ze względu na ceny karnetu, ale w sumie to dla mnie nie jest ani rozrywka ani przyjemność. Może się zdecyduję na karnet, chociaż to ponad 100zł miesięcznie.
Ogólnie nie wyobrażam sobie życia bez wychodzenia z domu, bez książek, filmów, jedzenia czy piwa ze znajomymi na mieście.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100

Edytowane przez winklepicker
Czas edycji: 2014-01-04 o 15:46
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 15:46   #21
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dobre pytanie, w sumie nigdy nie liczyłam, ile wydaję na takie rzeczy pieniędzy

Na pewno raz w miesiącu wybywam do kina i teatru. Książki kupuję rzadko (jak mnie jakaś urzeknie :P), wolę je zdecydowanie otrzymywać w prezencie, a tak to korzystam z bibliotek. Na pewno wydaję sporo na jedzenie: raz w tygodniu jadam kolacje/obiad na mieście w nowo wyszukiwanych lokalach, no i lubię często brać jedzenie na wynos. Na imprezy/posiadówki w barze chodzę z reguły raz w tygodniu, ale tam niewiele wydaję Z reguły jestem kierowcą.
Trochę więcej wydaję natomiast na jakieś oferty podróży. Mam takie założenie, żeby chociaż raz na kwartał wybyć za granicę i coś zobaczyć, pozwiedzać.

Uważam, że warto sobie sprawiać przyjemności. Wyznaję zasadę, że po to właśnie pracuję
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 15:50   #22
Kalini
Zakorzenienie

Ja i mój TŻ-et:
-Książki: od 10 do 50zł miesięcznie, czasem coś kupimy w antykwariacie, czasem nowego jeśli nam zależy na konkretnym tytule
-Kino, ostatnio płaciliśmy za Wałęsę (chyba 2x14zł), a późniejsze seanse były za vouchery
-Muzea chodzimy gdy są darmowe wejścia, w większości muzeów jest jeden taki dzień w tygodni i np. w Łodzi bez problemu da się wtedy wejść nawet na wystawy czasowe co w Warszawie np. w Narodowym było trudne
-W teatrze nie byliśmy dawno
-W klubie też
-Rzadko wychodzimy do restauracji, ale ja nie postrzegam tego jako problem
-Imprezy- zazwyczaj wydatek to tylko alkohol i jakieś przekąski 20-40 zł miesięcznie pewnie więc będzie
-Baseny i siłownie- niestety nic nie wydajemy...

Myślę, że nasze wydatki na rozrywkę mieszczą się w 100zł. Jednak szukamy zawsze tańszych opcji np. wspomniane muzea. Oczywiście uważam, że rozrywka i wydatki na nią są potrzebne każdemu, szkoda tylko, że nie każdy może sobie na nie pozwolić...

No i jeszcze wakacje, ale to osobna kwestia. Staramy się też, aby było jak najtaniej, ale przy tym jak najatrakcyjniej. Czyli tanie przeloty, spanie u znajomych, przez couchsurfing (choć tu dopiero raczkujemy) albo w najtańszych hostelach, jedzenie z ulicznych budek itd.

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2014-01-04 o 15:53
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 16:19   #23
Phoce
Flawless

Mało bo mało mam

Kino raz w miesiącu - ok. 15zł
Książki raczej wypożyczam lub pożyczam.
Karnet na fitness - 60zł
Czasem jakiś basen - ok. 40zł
Teatr - tu głównie czyham na okazje, konkursy itd.
Do restauracji nie chodzę, raz na ruski rok odwiedzę coś w stylu Sphinxa, to wtedy z chłopakiem zostawiamy ok. 70zł.
Dodając do tego alkohol na domówki bądź podczas spotkań w pubach + baardzo rzadko kawa w kawairnii, sądzę, ze zamknę się w 150 - 200zł.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 16:31   #24
_Desolation
Zakorzenienie

Nie jestem w stanie tego określić bo są miesiące kiedy wcale nie wydaje na rozrywkę, a są kiedy wydam więcej.
Do kina idę jak dany film mnie zainteresuje, do teatru podobnie.
Na basen chodzę raz na ruski rok. Czasem wyjdziemy z TŻ do jakiejś knajpki ale to on wtedy płaci. Alkohol też czasem z TŻ. Na imprezy nie chodzimy. Książki czytam e-booki. Gier, filmów, płyt nie kupuje.
Na koncert chodzimy tylko jak nasz ulubiony zespół czy wokalista gra gdzieś w naszych okolicach,więc też nie za często.
Ogólnie wiele na rozrywkę nie wydajemy.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 16:46   #25
Rysia Siarzewska
Raczkowanie

0,00 zł (słownie: zero złotych i zero groszy)
Nie palę, nie piję, nie chodzę do restauracji ani na fast foody, w kinie byłam 7 lat temu (!) w teatrze też jakoś tak Książki wypożyczam w bibliotece. Nudziara ze mnie
Jak moja sytuacja ekonomiczna się poprawi będę bardziej korzystać z życia
Rysia Siarzewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 17:10   #26
_Matilde_
Biała Dama

Czasami sporo wydaję, a czasami nic. Ostatnio najwięcej na książki i płyty z muzyką, parę razy w roku zamówienia po 150 zł. Poza tym gotowanie, pieczenie rozrywkowo - poznawcze, produkty kosztują, trudno mi na razie dokładnie określić ile, raczej nie więcej niż 100 zł miesięcznie. Do knajpy czasami wyjdę, ale to raz, dwa razy w miesiącu max. Na imprezy ostatnio nie chodzę, koncert biletowany mi się zdarzy zaliczyć może raz na dwa lata. Na sport w tym roku wydałam bodajże 30 zł na twister którego mi się nie chce używać. Rower mi służy póki co bez poważniejszych remontów więc wydatki też są kwotami znikomymi. Gitara też działa, strun nie zdarłam, i też powinnam na niej ćwiczyć dużo częściej niż faktycznie to robię.
Mam ambicję prowadzić swoje wydatki w tym roku, więc może za jakiś czas będę mogła podać konkretne kwoty na rozrywkę

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 17:47   #27
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Niestety bardzo mało, ale gdybym miała.... oj, kasa by leciała

- Ksiazki - kupuję kilka, co jakieś 3-4 miesiące. Ale są to groszowe sprawy, bo szukam okazji, allegro, jakies antykwariaty. Wiec max 50 zł w jednym rzucie.
- Basen - 30 zł miesiecznie
- kino, teatr - średnio raz na pół roku wiec też malutko.
- Koncerty - mam sporo znajomych muzyków więc często udaje mi sie wkręcić za free. Jak już się trafi koncert płatny, to max 2 razy w roku wiec jakieś 100-200 zł.
Wiem, ze kiedyś jak będę już dużo zarabiać **, to większość kasy będę wydawać na wycieczki. Marzy mi się zwiedzenie świata.
Stary 2014-01-04, 18:01   #28
Black Rainbow
Zadomowienie

Z tym wydawaniem pieniędzy bywa różnie. Ja najwięcej pieniędzy wydaję na książki (miesięcznie kupuję minimum 2-3) plus lakiery do paznokci Mąż wydaje pieniądze na książki płyty. Myślę, że miesięcznie na takie przyjemności wydajemy w sumie ok. 500 złotych. To chyba sporo.

Na mieście jadamy rzadko, tak nam się teraz z pracą układa, że nie mamy czasu wychodzić do restauracji (najwcześniej wychodzilibyśmy o 21, ale dla mnie to zbyt późno na jedzenie)

Kino - tylko, gdy grają coś trafiającego w nasze gusta, a z tym niestety różnie bywa.

Teatr - podobnie jak z kinem.

Ja uwielbiam słodycze i przyznam, że sporo wydaję na łakocie i przekąski. Mąż lubi lepsze piwo (mniejsze browary, nie koncernówki)
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 18:14   #29
Ewelina_Waw
Raczkowanie

Ksiazki, plyty itp - nie kupuje. Ksiazki wypozyczam z biblioteki.
Imprezy - co tydzien. Na kazdej okolo 50-60 zl
Wyjscia do baru, knajpy: 1-2 razy w tygodniu. Okolo 20 zl.
Karnet fitness- 100 zl
Do kina chodze raz na pare miesiecy wiec nie licze.

Wychodzi okolo 460 zl miesiecznie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ewelina_Waw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 19:44   #30
ytaaa
Zadomowienie

Płyt - nie kupuję.

Teatr, opera, koncerty - nie bywam. Koncert jak już to tylko te za darmo, bo za nimi nie przepadam i nie mam swoich ulubionych wykonawców/zespołów.

Książki - ostatnio nie kupuje, bo nie mam gdzie trzymać. Staram się pożyczać, bo 40 zł to trochę dużo jak za 3 dni czytania jak dla mnie.

Kino sporadycznie - może ze 4 razy w tamtym rok. No to wydałam 80 zł na rok.

Gazety- może z 30 zł- 50 zł na rok. Ostatnio nic nie kupywałam

Wyjścia do restauracji w tamtym roku często i tutaj mogę liczyć w kilku setkach, ale nie traktuje tego jako rozrywkę, ale jako pożywienie.

Alkohol, imprezy - w przeliczeniu może ze 40 zł na miesiąc albo i mniej.

Najwięcej wydaję na słodyczę I tutaj cieżko było by zliczyć ile kasy na to idzie
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości