![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Lista zakupów przedślubnych- pierdołki :)))
Dziewczyny,
zapewne kazda z nas ma liste rzeczy do kupienia/ zrobienia przed ślubem, ale wiekszosc z nas na poczatku zapomina o różnych "pierdołkach", o których również trzeba pamietac ![]() powiedzielmy się proszę swoimi. A to moje, zapisane przed chwilą: 1. poduszeczki na obrączki 2. coś do sypania pod kościołem 3. coś do zbierania grosików 4. coś na koperty.... na razie tyle! ![]() Megiii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lista zakupów przedślubnych- pierdołki :)))
nie wiem w sumie co z mojej listy nazwać pierdołami bo dla mnie każda najmniejsza rzecz się liczy ale może:
1. jakiś ładny pasujący do motywu przewodniego parasol w razie deszczu ![]() 2. zimne ognie dla gości 3. 2 lampiony dla nas 4. pudełeczko drewniane na obrączki 5. tuby z płatkami kwiatów Edytowane przez existence Czas edycji: 2014-01-06 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drobnych zakupów, to chyba warto zaopatrzyć się w niezbędnik z takimi rzeczami jak nitka i igła, agrafka, zapasowe rajstopy.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ludzie easy
![]() ![]() Wysłano z Windows Phone 8S by HTC. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ej, ale faktycznie- ciężko stwierdzić, co można uznać za pierdółkę (bo dla mnie taka rzecz to taka, która może być, ale ew. się bez niej obejdzie, jak się zapomni). No, a dla mnie jak coś sobie wymyśle, to ma to być i nawet jak to drobna rzecz będzie (taka pierdółka w ogromie zakupów), to nie ma tak, że "może, ale nie musi być"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
z pierdołek
![]() - ładne długopisy (najlepiej więcej) jeżeli planujecie księgę gości - kieliszki do rozbijania i do picia podczas wesela - gadżety do różnych zwyczajów - jeżeli ktoś je planuje, np do zamiatania szkła, mieć ładną miotłę, a nie pierwszą lepszą wziętą w ostatniej chwili z kantorka sali weselnej ![]() - do przebrania jakby co: rajstopy, koszula dla TŻta - niezbędnik dla gości do łazienki z art higienicznymi, przeciwbólowymi itp. - odświeżacz powietrza do łazienki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, że ja chyba serio nie rozumiem idei tego wątku bo to wszystko co wypisujecie ja mam na liście ale nie wiem co podpinać pod "pierdółki" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a i myślę, ze idea wątku jest dobra, bo to co dla Ciebie jest oczywiste dla innych PMek niekoniecznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a że idea wątku dobra to nie przeczę tylko nie wiem jak do tego podejść bo właśnie nie wiem co może być dla innych nieoczywiste i dlatego mam problem a nie chcę pisać elaboratu ![]() Edytowane przez existence Czas edycji: 2014-01-07 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no zapędziłam się trochę, pogrubione mi umknęło ![]() w mojej knajpie są w cenie do tłuczenia tylko kieliszki na wódkę, na wino/szampana już nie ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o no ale to już coś w cenie jest ![]() ![]() ![]() dobra no to robię kopiuj/wklej ![]() DO TOREBKI ŚWIADKOWEJ: - Kosmetyczka: pomadka, małe perfumy, lusterko, wsuwki, bibułki matujące, korektor - Chusteczki higieniczne - Woda - Organizer ślubny (umowy, numery) - Dowody osobiste - Elegancki długopis do podpisu aktu ślubu (nie taki z kiosku za 90gr :P) - Kartki od spowiedzi - parasol - Tel. komórkowy DO PODRĘCZNEGO KUFERKA NA SALĘ: Bezbarwny lakier Pilniczek Chusteczki nawilżające Chusteczki higieniczne Chusteczki do higieny intymnej Plastry na odciski Plastry zwykłe Tabletki przeciwbólowe Espumisan Stoperan Tabsy antykoncepcyjne Zapasowe soczewki, pudełeczko, płyn Baletki na przebranie Zapasowe pończochy Wykałaczki Lakier do włosów Igła i nici Nożyczki DO WALIZKI/POKOJU Płatki kosmetyczne Wkładki Płyn micelarny Patyczki do uszu Krem do twarzy Podkład Żel pod prysznic Szampon Żel/pianka do włosów Odżywka do włosów Mały ręczniczek do twarzy Szczoteczki do zębów i pasta Antyperspirant Tusz do rzęs Ubranie na zmianę na drugi dzień Biustonosz jeśli są miseczki wszyte w suknię (ramiączka do biustonosza) Zapasowa bielizna Koszulka do spania Klapki pod prysznic Obcinacz do paznokci Woda do picia Zapasowa koszula dla MĘŻA ![]() Jakiś żakiet/bolerko/sweterek Saszetka vanisha/proszku do prania Suszarka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
czyli co? koniec wątku
![]() dobra żartuje, chociaż nie wiem, czy ktoś przebije Twoją liste existence ![]() ![]() a kartki od spowiedzi po co są? trzeba je w kościele pokazać przed ślubem?
![]() |
#14 |
ż o n a i d e a l n a
|
Mnie tylko zastanawia po co obcinacz do paznokci na tą jedną noc
![]() ![]() Ja dorzuciłabym jeszcze do tej listy grzebień czy jakaś szczotke do włosów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No w sumie grzebień racja
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłano z Windows Phone 8S by HTC. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-08 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
moje pierdułki:
-szminka -puder matujący -perfumy -chusteczki odświeżające -pończochy na zmianę -Zimne ognie dla gości -lakier do włosów -dowody osobiste Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-01-09 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Można jeszcze dodać:
- wizytówki na stół dla gości, - tablica przy wejściu z umiejscowieniem kto gdzie siedzi, - wiązanka ślubna, kwiat do butonierki dla Pana Młodego i kwiaty na podziękowanie dla rodziców, - księga gości, - upominki dla gości, - nauki przedmałżeńskie + poradnia rodzinna, - balony, - gołębie i milion innych rzeczy do zrobienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
będę
![]() ![]() ![]() ![]() widzę, że dziewczyny wypisują tu dosłownie wszystko co w dniu ślubu trzeba mieć, ja zrozumiałam tytuł wątku dosłownie: to co w ostatniej chwili trzeba KUPIĆ. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Przy dużej ilości osób-tak, myślę że ręczniki materiałowe to bardzo zły pomysł. Pomyśl, jak będzie przy 30 osobie z mokrymi rękami wycierającej się w ten sam ręcznik. Pomijając ile bakterii będzie sobie tam hulać-ręcznik staje się mokrą,, brzydką szmatą.
Mydełka i kwiaty wydają mi się absolutnie zbędne, bo i tak nikt ich nie doceni-ile czasu na weselach spędzasz w łazience? Ale jak masz fantazje wydawać na to kasę to spoko ![]() Ps. Papier toaletowy nie pod kolor przewodni to tez nie tragedia.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ale ja nie będę ubierać łazienki pod kolor przewodni wesela, chce po prostu, żeby goście czuli się komfortowo
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
ale chyba oczywiste jest, że nie mam w planach jednego ręcznika na cały wieczór i to dla wszystkich gości
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Do pierdółek dodałabym agrafki - staram się mieć je zawsze w portfelu, bo nie zawsze są umiejętności/ochota/czas na szycie, a agrafki mogą uratować w niejednej sytuacji w stylu popsutego suwaka
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
do torebki włożę na pewno wsuwki do włosów, w razie jakby co
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Zimne ognie to głupi pomysł moim zdaniem. Na weselu mojego kuzyna dzieciaki wypaliły nimi dziury w NOWEJ sukience mojej mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
każdy ma swoje pomysły i dostosowuje je do swojego wesela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dorośli też mogą przypalić sobie ubranie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.