|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Andepin
Czy ktoś z was stosował lek Andepin na bulimię i depresję ? Jakie są skutki ? pomógł wam opanować się z jedzeniem tzn. mniej jadłyście, nie wymiotowałyście ? Skutki uboczne ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Andepin
Możliwe skutki uboczne: Podczas terapii mogą wystąpić: reakcje alergiczne (świąd, wysypka skórna, pokrzywka, reakcje rzekomoanafilaktyczne, zapalenie naczyń, obrzęk naczynioruchowy), dreszcze, zespół serotoninowy, nadwrażliwość na światło; zaburzenia żołądkowo-jelitowe (biegunka, zaburzenia smaku, niestrawność, brak łaknienia, nudności, wymioty, zaburzenia połykania, suchość błony śluzowej jamy ustnej, rzadko zaburzenia czynności wątroby); zaburzenia ze strony ośrodkowego układu nerwowego (ból i zawroty głowy, zaburzenia snu, anoreksja, zmęczenie, euforia, zaburzenia koordynacji ruchów, drgawki i niepokój psychoruchowy; notowano także omamy, reakcje maniakalne, splątanie, lęk, niepokój, depersonalizację, pobudzenie, nerwowość); objawy ze strony układu moczowo-płciowego (zaburzenia oddawania moczu, mlekotok, opóźnienie lub brak ejakulacji, brak orgazmu) oraz zaburzenia widzenia, pocenie się, bóle stawów i mięśni, gwałtowne spadki ciśnienia krwi, łysienie. Po zaprzestaniu terapii zanotowano przypadki zespołu odstawiennego. W przypadku wystąpienia innych, niewymienionych działań niepożądanych należy poinformować lekarza. Fluoksetyna może zaburzać zdolność prowadzenia pojazdów i obsługę maszyn. Należy unikać tych czynności do momentu upewnienia się, że zdolność psychoruchowa nie jest upośledzonay
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Andepin
Stosowałam Andepin, ale bardziej na myśli samobójcze, w tym mi pomógł, więc może na kompulsje w zakresie jedzenia też działa. Na początku kuracji zaobserwowałam też zmniejszenie apetytu i wtedy moja waga lekko spadła. U mnie skutkami ubocznymi była senność i czasem lekkie zawroty głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.